SAAB News. Involveringsindex = passion för Saab.

Forskare från Ruhr-universitetet i Bochum har studerat den psykologiska betydelsen av bilmärken för sina ägare i mer än tio år. Det så kallade ”engagemangsindexet” mäter den passion som förarna identifierar sig med sitt varumärke. Resultatet är en överraskning för Saab-fansen, men inte igen.

Saab Turbo X. Foto av Mathias.
Saab Turbo X. Foto av Mathias.

Nummer ett i årets rankning är Volvo, det andra svenska varumärket som har ersatt tillverkaren från Ingolstadt. Grattis till Göteborg. För det tredje är BMW och fjärde plats ockuperad av kultmärket från Trollhättan. Förra året, förresten, var vi fortfarande på tredje plats, men en fjärde plats är ett bra resultat.

Engagemangsindexet bestäms utifrån forumposter från Internet-forumet "Motor-Talk", som forskarna utvärderar och sätter i förhållande till godkännandestyrken för varumärkena i Tyskland.

Det är också intressant att se hur vår varumärkesuppfattning i media har förbättrats de senaste 12 månaderna. Bilhandlare skriver online "För det fjärde är den svenska bilmakaren Saab, trots att det här ligger för närvarande på produktionen. Förra året var denna tillverkare ännu bättre rankad.”För ett år sedan skulle vi ha läst något där efter“i Trollhättan är äntligen över”Skulle ha låtit.

Saab är ett varumärke med potential och hjärta, ingen tvekan. I Sverige är comeback på och för media anses det att banden snart går igen. Hur långt är du i Trollhättan, vi kollar snabbt bakom staketet, vi skriver om det nästa vecka.

Text: tom@saabblog.net

Foto: Mathias för saabblog.net

 

 

 

6 tankar om “SAAB News. Involveringsindex = passion för Saab."

 • @Herbert Hürsch: Du har rätt. Involvement Index anger antalet tjänster i relation. Nu kan du säga att massa inte är samma klass, men det visar också att du gillar att prata om hans fordon.
  I supernumerären finns ett frågeformulär om våra egna preferenser, vårt fordonsformulär som heter FAHR. Det tar ungefär 20 minuter och du får gratis en personlig resultatrapport. Du kan delta gratis och anonymt (endast e-postadressen för leverans av resultat krävs) på: https://www.testentwicklung.rub.de/bi_/?q=pFAHR-R1&r=523_De_1_285

  MotorTalk har en intressant artikel om engagemangsindex och resultaten av vår forskning, se http://www.motor-talk.de/news/ich-fuehle-mich-so-peugeot-t4660654.html

  Med vänliga hälsningar från Bochum
  Patrick Schardien

 • Citat: Innehållsindexet bestäms av forumposter från Internetforumet "Motor Talk", som utvärderar forskarna och lägger dem i förhållande till varumärkets godkännandestyrka i Tyskland.

  Det säger allt, eller hur? Tydligen en enkel kvot av bidrag och fordonsfrekvens. Dessutom verkar ”forskarna” ställa in vissa kriterier för bedömning av bidragen. I princip kommer du dock troligen att komma överst om förare av det ena märket i genomsnitt mer skvaller än de andra. Blah bla bla bla Volvo, bla bla bla VW, bla bla BMW, bla Saab eller något liknande ...

  Jag vet bara inte om det är så önskvärt att uppta en av de högre platserna?

  Men jag ska göra det med mig själv ...

 • Den första platsen baserades på en mätning av det totala forumbidraget eller bidragssatsen i motor-talk.de-forumet. Jag vet inte nu vad som bildade skattebasen i den här studien ... men det kan förklara skillnaden.

 • Så vi har air up 😉

 • Nästa år igen! 😉

 • hmm ... var inte "vi" ens på 1?

Kommentarer är stängda.