Tryck. Auto - Bild - Saab - Classic.

De närmaste dagarna kommer bloggaren att byta till sommarlov och med den bloggen i vänteläge. Men låt oss först se vad pressen har att säga om Saab. Utgåvan 8/2013 av Autobild Klassik har allt! Det finns några huvuden i redaktionen som har modet att fylla luckan och älska de små märkena. Saab, kultmärket från Sverige, dyker upp flera gånger i den aktuella numret. Den första hänvisningen till det svenska varumärket finns på sidan 44. Det handlar om klassikerna från 70-talet, och som ett köptips för lite pengar får Saab 99 Turbo några meningar och en rekommendation. Med “Turbo Afterburner”, enligt redaktörerna.

SAAB 92 i Autobild Classic
SAAB 92 i Autobild Classic

Det fortsätter på sidan 92. I bränsleförbrukningsrapporten undanröjer Autobild Klassik fördomar. En Saab 900 S Cabriolet från 1991 testas med andra gamla och unga timers. Saab klarar sig bra i testcykeln. Ingen turbo går, turbo dricker! Det kan också göras ekonomiskt! På topp 30-listan är Saab åttonde och före en Golf 8.

På sidan 99 handlar det om Valet för årets klassiker. Saab 900 Cabriolet ingår i avsnittet ”Cabriolet och roadsters”. Omröstningen löper fram till 15 september. Ingen fråga, 900 Cabriolet är Saab-ikonen alls, och alla fans bör rösta! Skulle vara trevligt om vårt varumärke fick en bra placering!

Ännu mer Saab? Ja, det fortsätter. Ganska mycket på tidningens sista sidor skriver redaktörerna om flygplanstillverkarnas bilar. Logiskt att Saab inte skulle saknas där. På vilket märke är bil- och flygproduktion så nära kopplad? Autobild Classic är Saab 92 värt en dubbel sida. Inte dåligt, Saabs närvaro i den aktuella frågan. Det skulle vara trevligt om motorpressen skulle rapportera i framtiden i en liknande skala om återkommande varumärke. När det äntligen kommer!

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

8 tankar om “Tryck. Auto - Bild - Saab - Classic."

 • Jag har tidningen också. Om du tror det var det fortfarande riktiga bilar. Idag finns det mycket enhetlighet. Eftersom de är en precis som den andra.

  Önskar dig en trevlig semester

 • Önskar dig en bra semester under väntetiden och tack för den här fantastiska bloggen

  • Tack alla, men ... för tidigt. Jag jobbar fortfarande och bloggar i två eller tre dagar. 😉

 • Bloggerteamet inklusive familjen en avkopplande semester! Det kommer att bli svårt för användarna, men vi kommer att hålla oss lugna och ser fram emot nya positiva berättelser om SAAB! Och om NEVS har något trevligt att erbjuda tar vi det också! Ha en trevlig sommar ... SUN skiner i norr !!!

 • Det är alltid trevligt att läsa om SAAB ... Jag använde lunchpausen och fick tidningen. Förhoppningsvis kommer vi inte att fastna med de unga timrarna och kommer snart att läsa de senaste nya biltesterna igen!

 • Det skulle vara en förolämpning om de hade gått och inte tagit något om Saab som bil- och flygplanstillverkare. Men som det är ... Bra att se igen hur vårt varumärke heter som en ung och gammal timer i en facktidskrift.

 • Jag springer bara till tidningshandlaren ... 🙂

 • Presskonferensen som indirekt meddelats av Kjell AC Bergström, fram till dess att han definitivt vill stanna på NEVS, kommer antagligen bara att äga rum om några veckor - så Tom, då god vila på en välförtjänt sommarsemester!

  Förresten har auto-bilden för SAAB verkligen gjort ett bra jobb, hattar av!

Kommentarer är stängda.