SAAB News. Spekulation med svensk kulturfastighet.

I Tyskland finns en Saab 9-5 II sportbil till försäljning. Den mycket sällsynta Saab auktionerades på en av KVD-auktionerna i Sverige och godkändes sedan i Tyskland av nuvarande säljare, en återförsäljare. Kärlek där varade inte länge. Bara ett halvt år var stationvagnen på våra vägar, och under denna tid var han bara måttligt rörd.

Till salu: Saab 9-5 Sportyckel på Auto Deppe
Till salu: Saab 9-5 Sportyckel på Auto Deppe

I stället för runt 44.000 kilometer 50.000 är nu klockan. Ökad - men verkligen inflationär - är priset på kollektörens föremål. Är det på grund av vår svaga favoritvaluta eller är detta Saab också ett avkastningsobjekt? Köpt upp till 6 månader sedan 41.000 €, priset, även om vi inkluderar alla möjliga kostnader för registrering, transport, avgifter, med mer än 85.000 € (nästan) fördubblats. Vågat, vågat ...

Ja, tiderna är transparenta och oförsonliga. Inte bara NSA läser modigt och oförtröttligt engagemang. Alla. vem gillar historien om denna bilburk 9-5 sportkombination arkiv forskning. Merit och extra kostnad är bra och värda. Varje handlare bör generera en hälsosam avkastning. Men 100% premium i 6 månader kan vara lite för mycket av en bra sak. Vad sägs om en spekulativ skatt på svensk kulturfastighet?

Naturligtvis skulle sportkombinationen ha ökat måttligt i värde. Eftersom han har giltig rättslig röjning, vilket inte var fallet för sex månader sedan. Och det finns bara 27-kopior på vår planet. De extrema vinstmaksimeringsidéerna brukar inte fungera, du kan se på nederländska Saab spekulanter, Butikerna med sällsynta svenska varor går hårdare än förväntat.

Text: tom@saabblog.net

8 tankar om "SAAB News. Spekulation med svensk kulturfastighet."

 • Jag tror att bilen bara går till en riktig älskare för priset och det är en bra sak. Om intäkterna går till ett långvarigt Saabautohaus är det bara bra för vårt varumärke. Jag tycker att denna SC verkligen är en av de mest önskvärda på marknaden, om man verkligen vill ha den bil han köper till det här priset. Jag tror att herr Deppe inte har något problem om bilen stannar kvar med honom ...

 • Bortsett från fälgarna och den här grymma papegojan är det väldigt trevligt.
  Jag skulle ta omedelbart (men pers. Inte till priset) !!
  Tyvärr behöver jag inte en ny bil just nu. ;-(

 • Kvaliteten på bilderna är bara grym. Vem drömmer om premiumpriser, bör presentera sina varor i enlighet med detta.

 • På Venza har en 95 2 SC varit tillgänglig till ett jämförbart pris i månader. Det är fantastiskt att SAABs borde vara värda så mycket nu, men jag tror inte att priset kommer att betalas. En tilläggsavgift är säkerligen bra men marknaden är precis för tight för sådana prisområden.

 • Helt rätt!

 • Jag finner priset hos återförsäljaren legitimt.
  Endast 27 kopior? Det finns förädlingsvärde förprogrammerat.
  Och om han inte går bort? Tja och? Sedan stannar han först först.

  Och det är bra. Köpet måste skada! En ny ägare borde veta vad han köper.
  Skulle det inte bli mycket värre om bilen först släpptes ut och sedan slits ut som en daglig bil?

  Idag passerade jag en vacker och 9-3 konvertibel - en av de sista. Min första tanke var: "Det är synd att köra." För en av endast tjugosju 9-5 II SC är samma dubbla och trippel

  Om han nu skulle kosta 85 eller 185 tusen, är jag helt kort. Kan han bevaras. Det är så viktigt. Om vi ​​hade alla tappert nya bilar som köpts hos (SAAB) återförsäljaren, skulle ingen i dag behöva klaga på priser och tillgänglighet på mer eller mindre sällsynt begagnad.

 • Verkligen en trevlig en. Bil !!! Bara jag skulle önska att om man redan sätter honom på en sådan plats (bilder), gör det en gång tyska språket. Beskrivningen är en katastrof. Grammatik, uttryck och stavning lämnar mycket att önska och det till priset !!! Förutom att annonsera med en sådan unik Saab med Opel-begagnade bilgaranti, ringer jag marknadsföringsteknik i käftarna.

  Tja, låt oss se när han lämnar, förhoppningsvis trots allt i goda händer ...

  Hälsningar Cetak

 • Det är vad jag kallar mod för att fylla luckan! Det är ett fantastiskt fordon och nästan unikt! Så erbjudandet finns där. Ett samtal eller ett personligt utseende på Deppe kan förklaras. Att förhandla är verkligen legitimt! Jag undrar när denna dröm 9-5 II Aero sportdräkt kommer att hitta sin nya mästare (?) Eller lady! Min “Deppe” 9-3 Aero springer och kör…. Fa Deppe hade alltid de bästa SAAB-erbjudandena! (men i "gamla" tider också andra priser!)
  Jag önskar de nya användarna av denna ädla SAAB mycket roligt med det!

Kommentarer är stängda.