SAAB News. Spekulation med svensk kulturfastighet.

I Tyskland finns en Saab 9-5 II sportbil till försäljning. Den mycket sällsynta Saab auktionerades på en av KVD-auktionerna i Sverige och godkändes sedan i Tyskland av nuvarande säljare, en återförsäljare. Kärlek där varade inte länge. Bara ett halvt år var stationvagnen på våra vägar, och under denna tid var han bara måttligt rörd.

Till salu: Saab 9-5 Sportyckel på Auto Deppe
Till salu: Saab 9-5 Sportyckel på Auto Deppe

Istället för cirka 44.000 50.000 kilometer finns det nu 6 41.000 på dygnet. Priset på samlarobjektet har stigit - men är verkligen inflationärt. Är det på grund av vår sjuka favoritvaluta eller är denna Saab också en förvaltningsfastighet? Köptes för 85.000 månader sedan för bra XNUMX XNUMX €, priset har (nästan) fördubblats till mer än XNUMX XNUMX €, även om vi inkluderar alla möjliga kostnader för registrering, transport och avgifter. Våga, våga ...

Ja, tiderna är transparenta och oförsonliga. Inte bara NSA läser modigt och oförtröttligt engagemang. Alla. vem gillar historien om denna bilburk 9-5 sportkombination arkiv forska. Intäkter och tillägg är bra och värt att sträva efter. Varje näringsidkare ska generera en hälsosam avkastning. Men 100% tillägg på 6 månader är kanske lite för mycket av det bra. Vad sägs om en spekulationsskatt på svensk kulturegendom?

Naturligtvis skulle sportkombinationen ha ökat måttligt i värde. Eftersom han har giltig rättslig röjning, vilket inte var fallet för sex månader sedan. Och det finns bara 27-kopior på vår planet. De extrema vinstmaksimeringsidéerna brukar inte fungera, du kan se på nederländska Saab spekulanter, Butikerna med sällsynta svenska varor går hårdare än förväntat.

Text: tom@saabblog.net

8 tankar om “SAAB News. Spekulation med svensk kulturfastighet."

 • Jag tror att bilen bara kommer att gå till en riktig entusiast till priset och det är bra. Om försäljningen går till en långvarig Saab-återförsäljare är det bara bra för vårt varumärke. Jag tror att denna SC verkligen är en av de mest eftertraktade på marknaden. Om någon verkligen vill ha bilen så köper han den till det här priset. Jag tror att Mr. Deppe inte har några problem om bilen stannar hos honom ...

 • blank

  Bortsett från fälgarna och den här grymma papegojan är det väldigt trevligt.
  Jag skulle ta omedelbart (men pers. Inte till priset) !!
  Tyvärr behöver jag inte en ny bil just nu. ;-(

 • blank

  Kvaliteten på bilderna är bara grym. Vem drömmer om premiumpriser, bör presentera sina varor i enlighet med detta.

 • blank

  På Venza har en 95 2 SC varit tillgänglig till ett jämförbart pris i månader. Det är fantastiskt att SAABs borde vara värda så mycket nu, men jag tror inte att priset kommer att betalas. En tilläggsavgift är säkerligen bra men marknaden är precis för tight för sådana prisområden.

 • blank

  Jag finner priset hos återförsäljaren legitimt.
  Endast 27 kopior? Det finns förädlingsvärde förprogrammerat.
  Och om han inte går bort? Tja och? Sedan stannar han först först.

  Och det är bra. Köpet måste skada! En ny ägare borde veta vad han köper.
  Skulle det inte bli mycket värre om bilen först släpptes ut och sedan slits ut som en daglig bil?

  Idag passerade jag en vacker och 9-3 cabriolet - en av de sista. Min första tanke var: ”Det är faktiskt för bra att köra.” För en av bara tjugosju 9-5 II SC är detta dubbel och trippel.

  Om han nu skulle kosta 85 eller 185 tusen, är jag helt kort. Kan han bevaras. Det är så viktigt. Om vi ​​hade alla tappert nya bilar som köpts hos (SAAB) återförsäljaren, skulle ingen i dag behöva klaga på priser och tillgänglighet på mer eller mindre sällsynt begagnad.

  • blank

   Helt rätt!

 • blank

  Verkligen en trevlig en. Bil !!! Bara jag skulle önska att om man redan sätter honom på en sådan plats (bilder), gör det en gång tyska språket. Beskrivningen är en katastrof. Grammatik, uttryck och stavning lämnar mycket att önska och det till priset !!! Förutom att annonsera med en sådan unik Saab med Opel-begagnade bilgaranti, ringer jag marknadsföringsteknik i käftarna.

  Låt oss se när han lämnar, förhoppningsvis i goda händer trots allt ...

  Hälsningar Cetak

 • blank

  Det är vad jag kallar modet att ta en lucka! Det är ett fantastiskt fordon och nästan unikt! Tja, erbjudandet finns. Ett samtal eller ett personligt framträdande på Deppe -företaget kan förtydliga situationen. Att förhandla är verkligen legitimt! Jag är nyfiken när denna dröm 9-5 II aero sportdräkt hittar sin nya man (?) Eller dam! Min "idiot" 9-3 Aero springer och springer .... Deppe hade alltid topp SAAB -erbjudanden! (I "gamla" tider fanns det dock andra priser !!!)
  Jag önskar de nya användarna av denna ädla SAAB mycket roligt med det!

Kommentarer är stängda.