SAAB tjänsten Kiel. Review.

Saabs återförsäljarnätverk har aldrig varit särskilt tätt, och de senaste åren har gjort det ännu större. Det är glädjande att det fortfarande finns dedikerade återförsäljare som har erkänt sin möjlighet i nischen och lever Saab. På toppen av norr är Saab service Kiel, Saab-basen i familjen Lafrentz. Det är spännande att lära sig hur Saab kunder bedömer Kiel. Särskilt om de inte är från norra Tyskland. I detta fall från Österrike.

Bilhandlare Lafrentz i Kiel.
Bilhandlare Lafrentz i Kiel.

Klaus från Steiermark besökte Kiel och - självklart - bilhandlaren Lafrentz. Vad han har upplevt där sammanfattar han i ett email till bloggen:

Förra tisdagen körde vi bort från 4 klockan från Leoben (Styria). Det var en underlig känsla med tanke på att du har omkring 1300 kilometer framför dig. Dessutom regnade det hela tiden upp till och med Kiel. Inte precis bekväm att köra, men i min 9-5 II TiD, stalked, byggd i mars 2011 som verkligen var inget problem. Klimatjusterat, sittande läge på Relax, 4 gånger och vi var på Östersjön. Efter två dagars vistelse uppfyllde jag en stor önskan. Jag besökte bilhandlaren Saab Lafrentz.

Egentligen kom jag bara igenom dig eftersom du alltid har mycket positiva saker om dig i bloggen. Hej, hej, jag har några önskemål om min bil. Min dialekt avslöjade att jag inte kom ifrån området. Hörs den österrikiska typskylten till dig där ute och kör du så långt till oss på verkstaden? Ja - och det var en härlig konversation. Lite senare stod herr Lafrentz och hälsade mig personligen.

Jag berättade också för honom att jag var i kontakt med Tom tidigare och att jag faktiskt kommer till dig genom honom. Ja - galenskap - han sa, jag pratade bara med Tom just nu. Jag förklarade för honom mina önskningar (bil senare personifiera) och mycket sällan en knappt märkbar ryckning.

Du kan få din Saab på ungefär 4 klocka, sa det. Du vet hur långsamt tiden går genom att vänta på något vackert. Jag var redan där vid 3 klockan och min bil var klar. Förutom mina ovanliga önskningar kalibrerades EGR-ventilen och turboen. Även partikelfiltret rengjordes och fick mjukvaran för modellår 2012 draufgespielt. Och allt om 104 Euro.

Tom, jag säger till dig, jag hoppade nästan i luften för glädje. Jag fick också Saab slitskydd för telefonen, en parkeringsskiva, Saab rengöringsdukar för navigationsdisplayen och en snodd. Så jag har aldrig upplevt.

Med sådana återförsäljare som Saab Lafrentz kan vårt varumärke överleva vid 100% - säkert. På vägen hem så var det ingen jerking och hastighetsmätaren, jag kanske inte skrev skrev 230 Km / h.

Jag skulle vilja tacka Lafrentz-teamet på detta sätt än en gång och besöka dem igen på min nästa Kiel-resa - oavsett om min bil har något eller inte.

Bra, dedikerade Saab-partner är fyrarna för vårt varumärke. De är viktiga, de håller den speciella Saab-återförsälarkulturen vid liv. De av oss som har en rekommenderad Saab-bas i närheten, uppmanas att rapportera om det. Vi kommer att publicera historien här på bloggen.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

5 tankar om "SAAB tjänsten Kiel. Review."

 • Trevlig rapport, men vi måste säga att vi är mycket välutrustade med Saab serviceverkstäder i Schleswig-Holstein.
  Det hälsar

  Ulrich

 • För de mer specifika arbetena är resan definitivt värt från söder om Main. Området runt fjorden är också mycket trevligt för en kort paus.
  Och för det "normala" arbetet finns det även på plats ännu mer kunnig, även om det stora Saabschildet inte längre hänger. Låt oss hoppas att det stannar så.

 • Dear Klaus,

  I landen för de frigjorda motorvägarna kan hastighetsmätarens nål ibland sträcka sig till 230-märket

  Och jag trodde att 400 km, som jag kör från Saarland till Bamberg, är galen ...

  Hälsningar,
  phibo

 • Klass, Kieler. De visar att du kan tjäna pengar med SAAB och låt det rocka!

 • Hej,

  Tja, jag är nyfiken, nästa vecka är jag nära Kiel och jag ska besöka bilhandlaren Lafrentz !!! Jag ser fram emot det, också bra att du kan göra lite reklam för vår FSH min i Vienenburg är också mycket vänlig och gör ett bra jobb!

Kommentarer är stängda.