SAAB tjänsten Kiel. Review.

Saabs återförsäljarnätverk har aldrig varit särskilt tätt, och de senaste åren har gjort det ännu större. Det är glädjande att det fortfarande finns dedikerade återförsäljare som har erkänt sin möjlighet i nischen och lever Saab. På toppen av norr är Saab service Kiel, Saab-basen i familjen Lafrentz. Det är spännande att lära sig hur Saab kunder bedömer Kiel. Särskilt om de inte är från norra Tyskland. I detta fall från Österrike.

Bilhandlare Lafrentz i Kiel.
Bilhandlare Lafrentz i Kiel.

Klaus från Steiermark besökte Kiel och - naturligtvis - hos Lafrentz-återförsäljaren. Han sammanfattar vad han upplevde där i ett e-postmeddelande till bloggaren:

Förra tisdagen körde vi bort från 4 klockan från Leoben (Styria). Det var en underlig känsla med tanke på att du har omkring 1300 kilometer framför dig. Dessutom regnade det hela tiden upp till och med Kiel. Inte precis bekväm att köra, men i min 9-5 II TiD, stalked, byggd i mars 2011 som verkligen var inget problem. Klimatjusterat, sittande läge på Relax, 4 gånger och vi var på Östersjön. Efter två dagars vistelse uppfyllde jag en stor önskan. Jag besökte bilhandlaren Saab Lafrentz.

Jag kom faktiskt bara på det eftersom du alltid har mycket positiva saker om dig i bloggen. Hej, hälsningar, jag har några önskningar angående min bil. Min dialekt avslöjade att jag inte kom från området. Äger du den österrikiska registreringsskylten där ute och kör därifrån till oss i verkstaden? Ja - och en förtjusande konversation följde. Lite senare stod herr Lafrentz där och hälsade mig personligen.

Jag sa också till honom att jag var i kontakt med Tom tidigare och att jag faktiskt kom till dig genom honom. Ja - galen - sa han, jag ringde bara Tom på telefonen. Jag förklarade mina önskningar till honom (anpassa bilen efteråt) och mycket sällan en knappt märkbar skämt.

Du kan få din Saab runt klockan fyra sa de. Du vet hur långsamt tiden går när du väntar på något trevligt. Jag var där klockan 4 och min bil var klar. Förutom mina ovanliga önskemål kalibrerades EGR-ventilen och turboen. Partikelfiltret städades också och fick programvaran för modellåret 3 draufgespielt. Och allt om 104 Euro.

Tom, jag säger till dig, jag hoppade nästan i luften för glädje. Jag fick också Saab slitskydd för telefonen, en parkeringsskiva, Saab rengöringsdukar för navigationsdisplayen och en snodd. Så jag har aldrig upplevt. 

Med märken som Saab Lafrentz kan vårt varumärke överleva 100% - säkert. På vägen hem var det inte mer ryck och hastighetsmätaren, jag får inte skriva alls, visade 230 km / h.

Jag vill tacka teamet från Lafrentz-företaget ännu en gång på detta sätt och jag kommer att besöka dem igen på min nästa Kiel-resa - oavsett om min bil har något eller inte.

Bra, dedikerade Saab-partner är fyrarna för vårt varumärke. De är viktiga, de håller den speciella Saab-återförsälarkulturen vid liv. De av oss som har en rekommenderad Saab-bas i närheten, uppmanas att rapportera om det. Vi kommer att publicera historien här på bloggen.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

 

5 tankar om “SAAB tjänsten Kiel. Review."

 • Trevlig rapport, men du måste säga att vi i Schleswig-Holstein är mycket väl utrustade med Saabs serviceverkstäder.
  Det hälsar

  Ulrich

 • För de mer specifika arbetena är resan definitivt värt från söder om Main. Området runt fjorden är också mycket trevligt för en kort paus.
  Och för ”normalt” arbete finns det också experter här på plats, även om det stora Saab-skylten inte längre hänger. Låt oss hoppas att det förblir så.

 • Dear Klaus,

  I landen för de frigjorda motorvägarna kan hastighetsmätarens nål ibland sträcka sig till 230-märket

  Och jag tyckte att de 400 km som jag kör från Saarland till Bamberg var galna ...

  Hälsningar,
  phibo

 • Klass, Kieler. De visar att du kan tjäna pengar med SAAB och låt det rocka!

 • Hej,

  Tja, jag är nyfiken, nästa vecka är jag nära Kiel och jag ska besöka bilhandlaren Lafrentz !!! Jag ser fram emot det, också bra att du kan göra lite reklam för vår FSH min i Vienenburg är också mycket vänlig och gör ett bra jobb!

Kommentarer är stängda.