Sverige helg Svensk metall vs Tyska techno.

Eller Volvo V40 vs Mercedes A-klass. I Storbritannien driver bilproducenten från Göteborg en stygg kampanj, som är galen. Texten påminner om Saabs marknadsföring av tidigare år, när det fortfarande fanns den legendariska Saab vs ...... annonser. Eftersom det för närvarande inte finns någon medieaktivitet från Trollhättan, ger åtminstone Volvo roligt för vår svenska inspirerade bilsyl.

Volvo: Tyska techno vs Swedish Metal
Volvo: Tyska techno vs Swedish Metal

Annonsen kommer från det aktuella numret av Top Gear-tidningen och märks omedelbart i översvämningen av annonser av tyska premium varumärken.

Volvo betalar den första utbetalningen, upp till högst 40 £, till kunden som, till skillnad från alla möjligheter, borde köpa en A-klass istället för R-design V299. OK! Men vem föredrar en A-klass framför en svensk? Om du är lite mer bekymrad över V40 kan det tyckas vara lite saab. Vilket är rätt för honom! Inspirationen till det framgångsrika R-Design-Kit kommer från verkstaden från den länge Saab-designern Einar Hareide, som också nyligen fick låta en hand med V60 plug-in hybrid. På Saab fanns det alltid möjligheter att göra svensken sportigare. TX-kit för 9-3, härrörande från Turbo X-design, var det senaste alternativet.

Utan denna blogg blir en Volvo blogg, skulle det vara klart för mig vilket varumärke jag föredrar. Göteborg skulle vara min "sista utgång" om det inte fanns mer Saab med hållbar körsträcka och ålder. Och A-klassen skulle egentligen inte vara på min livsmedelsbutiklista. Volvo och Mercedes är fortfarande ett ämne på bloggen denna vecka. Av olika skäl. Och vi har ett mycket saabiges paket. Jag kommer att berätta allt detta under de närmaste dagarna.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

13 tankar om "Sverige helg Svensk metall vs Tyska techno."

 • Jag valde en V40 som en vanlig bil förra året. Jag ångrar inte det förrän idag. Naturligtvis kan du argumentera för design. Oavsett om en bil gillar det eller inte, bestämmer alla för sig själva. Men vad jag kan säga att jag har en säker känsla i den här bilen. Materialen som används och kvalitet utseende är på en, för denna klass, mycket hög nivå. Jag menar inte nödvändigtvis bara inredningen. Det finns många detaljer som visar mig att den röda penna i utvecklingen inte var lika uppenbar som andra tillverkare. Som en motor har jag en diesel (D3 med 150 PS) vald och jag måste säga att det är tillräckligt. Förresten är motorn den allra första krämen. Inte bara den harmoniska kraftleveransen utan också det typiska ljudet av en 5-cylinder. Vid förbrukning ligger jag i vardagen på cirka 5,5 liter (stad, land och motorväg).

 • Men du vänder det, VOLVO är det enda skandinaviska alternativet. Självklart hoppas vi också på NEVS och vi hoppas redan kända 100 år, vi fortsätter i år. Men borde alla hoppas bryta, vad då? En tysk premiumprodukt är troligtvis inte fråga, av vilka redan känns 100-stycken på vår parkeringsplats runt ...

 • Bredvid Saab kör jag fortfarande en bil - Volvo, för närvarande 4. Generation. Tyvärr blir allt fler svenska metall kinesisk plast. Det känns överallt och det är verkligen synd eftersom det inte verkligen behöver vara en bra bil och också "den sista avfarten" försvinner långsamt. Jag gillar min Dienstvolvo men det är en "arbetare", inte en "joybringer". Annat alternativ? Ehm ...

  Den sista A-klassen är imho, visuellt minst generationerna tidigare, inte alls.

 • Och vi pratar alla om design ...

  Jag satt i en A-klass i förra veckan.
  Utmärkt på insidan, men när en nybyggd bil för att komma in och utträda en man med 175 cm kroppsstorlek för att mata huvudet, så är det bara löjligt.
  Hade det förde Saab till marknaden för år sedan, skulle konceptet ha blivit sönder i alla tyska bilmagasiner. Men det är bara Mercedes och "sportigt".
  Du sitter i bilen och tittar bara på A-pelaren. Tja, kom tillbaka - A-klass.
  Sad, ledsen.
  På samma sätt.

  Aldrig och aldrig skulle jag sätta en euro på bordet.

 • Under lång tid var Volvo det enda alternativet för mig, men den tydliga designen de senaste åren har blivit mycket modern och inte längre tidlöst elegant. Särskilt bakljusen är delvis obeskrivligt ful. Och riktigt intressanta nischmodeller, som C30, togs ur programmet eftersom kineserna inte kan göra något med det och föredrar att köra medelstora salonger i XXL-format. Ursäkta.

 • Mini Tailgate och Mini Interior - det är vad som skiljer den utvalda V 40!
  En sådan bil skulle inte vara i garaget med oss!

  Varför finns det ingen medieaktivitet i Trollhättan? Tom, vad säger dina svenska vänner - du kan inte bara sätta allt på semesterperioden, eller hur?

  Kanske borde de översta NEVS-folket överväga om det skulle behövas mer lämplig PR-personal - för SAAB-entusiaster och kunder i spe är det nuvarande beteendet hos den så kallade PR-personalen
  helt enkelt otillräcklig!

 • Det kan vara svenska stalh. Men jag tror att det är kinesisk design ...

 • Men bakom ser A-klassen ut som en sparsam utrustad Opel

 • Var i A-klassen mycket bättre bil.

 • Eftersom du båda har rätt är Hyundai-designen inte mitt fall, men fortsätter att komma runt.
  Som sista EXIT för mig bara den V60 plug-in hybrid diesel i fråga. För mig är detta för närvarande den modernaste och mest hållbara bilen på marknaden. Med det kunde jag köra elektriskt på jobbet och skulle ha en bra bil på samma gång. Volvoklassens sortiment är så dammigt som en 9-5 I, det här är all teknik från det senaste årtusendet, där jag verkligen inte investerar några pengar för nya bilar.
  MB och A-klass är inte ett problem!
  Kanske NEVS tar ett exempel på V60 och sätter en jämförbar SAAB (9-3?) På hjulen ville NEVS alltid köra ELECTRIC och sedan gå.

 • Är du säker? Så innan A-klassen kommer till mig en Volvo och förstås 10x snarare en SAAB i garaget!

 • En Volvo skulle inte komma in i mitt garage så fort. Särskilt med dessa två modeller i texten tycker jag om A-klassen mycket bättre.

 • Tyvärr ser Göteborgarna ut som Hyundais under en tid. Lite äldre C30, V70 eller S80 skulle vara värt att överväga ...

Kommentarer är stängda.