Sverige helg Svensk metall vs Tyska techno.

Eller Volvo V40 vs Mercedes A-klass. I Storbritannien driver den Göteborgsbaserade biltillverkaren en fräck, galen kampanj. Texten påminner om Saab Marketing tidigare när den legendariska Saab vs …… annonserna fortfarande var tillgängliga. Eftersom det för närvarande inte finns någon medieaktivitet från Trollhättan ger Volvo åtminstone lite kul till vår svenskinspirerade bilsjäl.

Volvo: Tyska techno vs Swedish Metal
Volvo: Tyska techno vs Swedish Metal

Annonsen kommer från det aktuella numret av Top Gear-tidningen och märks omedelbart i översvämningen av annonser av tyska premium varumärken.

Volvo betalar den första utbetalningen, upp till högst 40 £, till kunden som, till skillnad från alla möjligheter, borde köpa en A-klass istället för R-design V299. OK! Men vem föredrar en A-klass framför en svensk? Om du är lite mer bekymrad över V40 kan det tyckas vara lite saab. Vilket är rätt för honom! Inspirationen till det framgångsrika R-Design-Kit kommer från verkstaden från den länge Saab-designern Einar Hareide, som också nyligen fick låta en hand med V60 plug-in hybrid. På Saab fanns det alltid möjligheter att göra svensken sportigare. TX-kit för 9-3, härrörande från Turbo X-design, var det senaste alternativet.

Utan att denna blogg skulle bli en Volvo-blogg skulle det vara klart för mig vilket märke jag skulle föredra. Göteborg skulle vara mitt “sista avfart” om det inte längre fanns en Saab med en acceptabel körsträcka och ålder. Och A-klassen skulle inte riktigt stå på min inköpslista. Volvo och Mercedes är fortfarande ett ämne på bloggen den här veckan. Av olika skäl. Och vi fick ett väldigt fint paket. Jag ska berätta allt detta under de närmaste dagarna.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

 

13 tankar om “Sverige helg Svensk metall vs Tyska techno."

 • Jag valde en V40 som en vanlig bil förra året. Jag ångrar inte det förrän idag. Naturligtvis kan du argumentera för design. Oavsett om en bil gillar det eller inte, bestämmer alla för sig själva. Men vad jag kan säga att jag har en säker känsla i den här bilen. Materialen som används och kvalitet utseende är på en, för denna klass, mycket hög nivå. Jag menar inte nödvändigtvis bara inredningen. Det finns många detaljer som visar mig att den röda penna i utvecklingen inte var lika uppenbar som andra tillverkare. Som en motor har jag en diesel (D3 med 150 PS) vald och jag måste säga att det är tillräckligt. Förresten är motorn den allra första krämen. Inte bara den harmoniska kraftleveransen utan också det typiska ljudet av en 5-cylinder. Vid förbrukning ligger jag i vardagen på cirka 5,5 liter (stad, land och motorväg).

 • Oavsett hur du vrider och vrider det är VOLVO det enda skandinaviska alternativet. Naturligtvis hoppas vi också NEVS och eftersom vi hoppats på hur det känns som 100 år kommer vi att hålla ut i år. Men om alla förhoppningar går sönder, vad då? En tysk premiumprodukt är knappast ett alternativ, det finns redan vad som känns som 100 stycken på vår företagsparkering ... 🙁

 • Förutom Saab kör jag fortfarande en företagsbil - Volvo, för närvarande 4: e generationen. Tyvärr faller de mer och mer från svensk metall till kinesisk plast. Du kan känna det överallt och det är verkligen synd eftersom det inte riktigt tar mycket för att vara en ok bil och "den sista avfarten" försvinner långsamt. Jag gillar min tjänst Volvo men den är en “arbetare”, inte en “glädjebryggare”. Ett annat alternativ? Um ...

  Den sista A-klassen är imho, visuellt minst generationerna tidigare, inte alls.

 • Och vi pratar alla om design ...

  Jag satt i en A-klass i förra veckan.
  Utmärkt på insidan, men när en nybyggd bil för att komma in och utträda en man med 175 cm kroppsstorlek för att mata huvudet, så är det bara löjligt.
  Hade Saab släppt detta på marknaden för flera år sedan, hade konceptet rivits sönder i alla tyska biltidningar. Men det är precis så det är Mercedes och "sportigt".
  Du sitter i bilen och tittar bara på A-pelaren. Tja, kom tillbaka - A-klass.
  Sad, ledsen.
  På samma sätt.

  Aldrig och aldrig skulle jag sätta en euro på bordet.

 • Under lång tid var Volvo det enda alternativet för mig, men den tydliga designen de senaste åren har blivit mycket modern och inte längre tidlöst elegant. Särskilt bakljusen är delvis obeskrivligt ful. Och riktigt intressanta nischmodeller, som C30, togs ur programmet eftersom kineserna inte kan göra något med det och föredrar att köra medelstora salonger i XXL-format. Ursäkta.

 • Mini baklucka och mini interiör - det är det som skiljer V 40 som visas!
  En sådan bil skulle inte vara i garaget med oss!

  Varför finns det egentligen ingen medieaktivitet i Trollhättan? Tom, vad säger dina svenska vänner - du kan inte bara skjuta upp allt till semestern, eller hur?

  Kanske bör de bästa personerna från NEVS överväga om det skulle krävas mer lämplig personal för PR - för SAAB-entusiaster och framtida kunder, det så kallade PR-anställdas nuvarande beteende
  helt enkelt otillräcklig!

 • Det kan vara svåra. Men jag tror att det är kinesisk design ...

 • Men bakom ser A-klassen ut som en sparsam utrustad Opel

 • Var i A-klassen mycket bättre bil.

 • Eftersom du båda har rätt är Hyundai-designen inte mitt fall, men fortsätter att komma runt.
  Som sista EXIT för mig bara den V60 plug-in hybrid diesel i fråga. För mig är detta för närvarande den modernaste och mest hållbara bilen på marknaden. Med det kunde jag köra elektriskt på jobbet och skulle ha en bra bil på samma gång. Volvoklassens sortiment är så dammigt som en 9-5 I, det här är all teknik från det senaste årtusendet, där jag verkligen inte investerar några pengar för nya bilar.
  MB och A-klass är inte ett problem!
  Kanske NEVS tar ett exempel på V60 och sätter en jämförbar SAAB (9-3?) På hjulen ville NEVS alltid köra ELECTRIC och sedan gå.

 • Är du säker? Så innan A-klassen kommer till mig en Volvo och förstås 10x snarare en SAAB i garaget!

 • En Volvo skulle inte komma in i mitt garage så fort. Särskilt med dessa två modeller i texten tycker jag om A-klassen mycket bättre.

 • Tyvärr har Göteborg sett ut som Hyundais under en tid. Något åldern C30, V70 eller S80 skulle definitivt vara värt att överväga ...

Kommentarer är stängda.