SAAB News. Saab 9-5 sportkläder framför fabriken.

En av höjdpunkterna under Saab-festivalen var säkerligen förekomsten av de många Saab 9-5 II-sporttrollerna i Trollhättan. Sju av de aldrig-i-serie bilarna samlades framför huvudporten på festivalens sista dag. Bilderna är sällsynta dokument och förmodligen är konstellationen unik.

Öppna: 7 av 27 Sportkombis framför huvudmålet
Öppna: 7 av 27 Sportkombis framför huvudmålet

9-5 II kommer inte att återkomma under NEVS och ingår i Saab-berättelsen. Men kultens varumärkes stolta historia lever fortfarande mycket och andan lever vidare med fansen. 9-5 II sportkläder har nu en egen sida vars mål är att dokumentera varifrån alla fordon tillverkas av 27. Historien om tidigare 25 Saab 9-5 II sportkläder är nu klar. Saknas är platsen för två fordon. Kanske kan läsare hjälpa till!

Holländska spekulanter har slagit sig på Saab-auktionerna i Sverige, och det finns fortfarande flera sportkombinationer till salu där. Med rik Aufpreisen som du kan förstå. En av våra stationvagnar har också migrerats till Nederländerna och erbjuds där för modiga 75.000,00 Euro. En ambitiös prissättning och det blir spännande att se vidareutvecklingen.

Tjänsten för de sällsynta fordonen är nu säkrad. Med stor engagemang bryr sig en känsla för marknadsnischer och goda relationer till Sverige Saab Service Kiel runt stationvagnen. Nästan alltid kan du göra det omöjliga möjligt. Även mega-sällsynta reservdelar har Kieler i lager. Ett långt billiv är inte längre i vägen och framtiden ser bra ut för 27!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Richard för saabblog.net

3 tankar om “SAAB News. Saab 9-5 sportkläder framför fabriken."

 • Saab 9-5 II är en fin solid sportskombination med en svensk accent. Jag undrar om alla 27 fordon spåras. Den höga prisnivån skulle avskräcka mig personligen.
  Mfg
  Mästare Lott
  H. Pressel

 • Vilken g..... bild!! 🙂

  rrrrrrrrrrr

 • blank

  27! En till att köpa!
  Sedan hoppas jag på SuperDing of Lotto, som spelas i Niedersachsen idag.
  Också det med sidan är bra. Är det synonymt med 9-4X!

  Hälsning
  André

Kommentarer är stängda.