SAAB News. Jag var en gång en Saab 9-3.

Svenskarna firar de kommande dagarna Midsommar. Och medan saker i Trollhättan verkar vara lite tuffa, mer sidled än framåt, har BAIC under de senaste veckorna fortfarande hunnit ta sig in. Efter lanseringen av den gamla Saab 9-5 som det kinesiska nya flaggskeppet kommer Shenbao C60 under de närmaste månaderna. Baserat på Saab 9-3 förkroppsligar han sina rundor i Kina. Autoblog auto.sohu.com har släppt de första Spyshotsna.

Shenbao C60
Shenbao C60

Den slutliga produktionsversionen kommer att visas på Guangzhou Auto Show i november, med marknadsintroduktion i slutet av året. Det verkar för närvarande som att BAIC skulle kunna vinna loppet och ta med Saab 9-3-derivat till kunder före NEVS. NEVS planerar att starta produktionen på hösten och i Trollhättan pratar folk bakom stängda dörrar om en sen höst. Fordon kommer då bara att vara i kundhänder 2014, och BAIC skulle verkligen ha näsan framför tävlingen.

Utformningen av den lilla Saab-offshoten är, enligt bilderna, för designens språk Shenbao D-serien ajar och därför kommer inte bli en stor överraskning.

Shenbao C60, galler
Shenbao C60, galler

Under huven kommer en 2.0 liters turbo med 204 PS att hittas. Från vilken källa som är okänd. Kanske kommer han från GM-aktier eller du kan lita på andra leverantörer. Kunskapen skulle vara ett intressant svar på några frågor, eftersom NEVS också gör en hemlighet om framtida motorisering, och informationen från Sverige är motsägelsefull. Förutom 2.0T följer en 1.8T-motor som utvecklats av BAIC.

Exporten av Shenbao C60 till Europa eller USA är inte planerad, andra asiatiska marknader är väl på planen. Möjligheten att en C60 stöter på en NEVS 9-3 är ursprungligen endast tillgänglig i Kina. Eftersom ägarna till Saab 2.0 vill sälja sin första produktion där. Kanske kommer det så småningom att komma till ett jämförelsetest i en kinesisk biltidning. Allt är möjligt i denna galna värld.

Text: tom@saabblog.net

 

 

5 tankar om “SAAB News. Jag var en gång en Saab 9-3."

 • blank

  Lyckligtvis känner du inte igen till en SAAB-bil.

 • blank

  Jag vet inte vilken 9-3 som är basen här. Jag har fortfarande ett utdrag av det dåvarande pressmeddelandet av BIAC-avtalet.

  "...
  December 14 2009, Trollhattan.
  Saab Automobile AB tillkännagav idag att den hade stängt sina dörrar med Beijing Automotive Industry Holdings Co. Ltd (BAIC) av vissa Saab 9-3, nuvarande 9-5 och drivlinjeteknik och -verktyg. Saab vill hjälpa BAIC att integrera denna teknik i framtida BAIC-fordon
  ... "

  Jag verkar snarare 9-3 menade jag. Kanske en insider vet mer.

  • blank

   Nej, den första generationen (upp till 2003) är inte avsedd.

 • blank

  Oj, oj!
  Men är Shenbao C60 också baserad på 9-3II ???
  Allt jag kan komma ihåg är att BAIC köpte GMs gamla produktionslinje från GM, och det var 9-5I!
  Kanske visar ett krocktest var skillnaderna är möjliga ...
  Så länge kommer vi att fortsätta utöva tålamod ... fram till senhösten eller 2014!

  Hälsningar
  André

  Så vänta,

 • blank

  Kamouflagefärgen är väldigt billigt, så du ser inte hur bilen (9.3) blev defacerad.

Kommentarer är stängda.