SAAB 9-5 II. Inredningssats Meshed Metallic.

Det ser bara bättre ut, känns bättre. Interiören i en Saab 9-5 II, uppgraderad med en inredningssats i "meshed metallic" från 2012 års modell, är klassiker. Saab är mer överklass, interiören är där den borde ha varit från början. Den stora svensken är bara roligare.

Superclass: Saab 9-5 II sportkläder med kit.
Superclass: Saab 9-5 II sportkläder med kit.

Den som hittills ville uppgradera Saab 9-5 II hade problem. Nappaskinnsatsen på Hirsch Performance - slutsåld. Den ursprungliga Saab Meshed Metallic Kit? Som så mycket från Trollhättan som vi ville, gick aldrig i serie. Efter en lång förberedelse är lösningen nu där. Den första serien av det sju delar interiörsatsen lanserades med stort engagemang från olika sidor. Tillverkaren är den ursprungliga leverantören av Saab Automobile AB, distributionen sker exklusivt via Saab-basen i Kiel, Bilhandlare Lafrentz.

Jämfört med läder eftermonteringslösningen, erbjuder satsen som ursprungligen tillverkades för modell 2012-serien precisionen i serien. En fördel, eftersom i detalj, funktionaliteten hos alla kontroller behålls, vilket inte var fallet med Hirsch prestationslösning till 100%. Den första upplagan är nu nästan helt installerad i fordon, några exemplar finns fortfarande tillgängliga. Den andra upplagan är under förberedelse.

Kontaktpersonen för satsen - något som du absolut måste ha i 9-5 II enligt min mening - är Markus Lafrentz. Priset på 849,00 € för sju-delarsatsen är okej. Ombyggnaden i sig är tidskrävande, första erfarenheten visar att en workshop måste schemalägga fyra timmar här. En 9-5 sportdräkt med uppgraderad interiör ägs av återförsäljaren och kommer också att vara på plats vid Saab Festival i Trollhättan.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

7 tankar om “SAAB 9-5 II. Inredningssats Meshed Metallic."

 • Ser bra ut, men jag väntar fortfarande på den gröna akrylfoten som presenterades i 9-4x- och 9-5x-prototyperna.

  Det var ett verkligt genombrott i inredningen för mig, som massivt har förändrat min syn på saker. Sedan dess är trä, läder eller kolsporter bara gammaldags och kitsch för mig.

  Dumt skulle jag behöva det även för en 9 5 I

 • Om det finns något för det konvertibla Bj. 2009, skulle jag vara glad om en info.
  Tack så mycket

 • Lafrenz planerar tydligen också något liknande för 9.3!
  Super ... vill ha ... 🙂

 • Helt coolt!
  Förhoppningsvis kan du också skicka inredningssatsen till Schweiz.
  Har letat efter något sådant eftersom jag har min älskade 9-5 II V6 (Jan.2013).
  Det här är den perfekta tröst, som jag också skulle vilja gå till SAAB-festivalen, men 3500 km fram och tillbaka, inom 3-dagar?
  Till och med galen för mig ...
  Ha kul på festivalen !!
  Och tack för den här underbara bloggen, tack Tom

  PS: Utan din blogg skulle jag nog inte ha köpt en 9-5 II ...
  Hälsningar från Herisau
  marcel

 • Så med arbetstider skulle vi ligga i intervallet 1200 euro ... för kvaliteten och optiken är det helt bra.

  Synd att det inte finns något sådant för 9-5 i den gamla serien (1998) 🙁

 • Kommer kontakta mr. Markus Lafrentz. Jag har letat efter denna eftermonteringslösning så länge.
  Tack Tom.

 • Kortfattad kommentar till uttalandet om bristen på operabilitet med Hirsch-Performance-lösningen. Jag har använt dessa i min 1-1 II sedan 2 9 / 5 år, i karbon läderversionen. Kort efter installationen hade jag oro över användbarheten, men lyckligtvis blev dessa problem inte sanna. Men utseendet är mycket bättre än i det ursprungliga tillståndet.

  Hälsningar från Zürich
  Claudius

Kommentarer är stängda.