SAAB News. Vilda tider.

Sveriges bilindustri upplever turbulenta stunder. Översvämningen av artiklar under de senaste dagarna var mer än rusningen i lövskogen. Det finns mycket rörelse hos Volvo och Saab, och det är svårt att hålla koll på. Det är uppenbart att skatteaffären kring före detta Saabs vd Victor Muller dominerar medielandskapet.

Saab-anläggningen Trollhattan
Saab-anläggningen Trollhattan

Under tiden, nedslaget på åklagare i kritiken. Åklagarnas handlingar, som påminner om ett vildvästscenario, anses fullständigt överdrivet och oansvarigt Olof Sahlgren ringde. Han vill döma andra deltagare, som fackföreningsrepresentanterna från Trollhättan. Han fördöms till framgång genom sitt framsteg i alla medier. Summan som ska tas ser ut att vara relativiserad nu. Svenska medier talar, obekräftat, om mindre än 25.000 euro, vilket bör hållas kvar från sociala avgifter till staten.

Dessa berättelser får dig att le med Volvo bara trött. Mer allvarligt är den snabbare roterande personalkroppen av det andra svenska varumärket. Sedan oktober 2012 är nu toppledare nummer fyra och fem har avstigit. Förvånansvärt vänster nu köper chef Alex Maschka Göteborgsgruppen. Bara en vecka efter att han förklarade vid Stuttgart Automobile Forum, den nyutvecklade av honom shoppingstrategi. Samtidigt går Doug Speck, vice vd för marknadsföring och försäljning. Två hårda nedskärningar, och i synnerhet Alex Maschkas avgång är ett bakslag för företagets omstrukturering. Hittills har Volvo chefen Hakan Samuelsson misslyckats med att få kontinuitet i verksamheten. Situationen i Göteborg är fortfarande turbulent.

I denna hela informationsvåg var en artikel om Saab 2.0 nästan försvunnen under den senaste veckan. Dagens Industri, för närvarande upptagen med att skriva om Victor Muller och skatteberättelserna, fann tid på fredagen att skriva en Saab-artikel av en annan typ. NEVS letar efter personal och - nu håller den på - "finns det möjlighet att fabriken snart kommer igång igen efter mer än två års stillestånd". Otroligt, men sant. Så positivt som Saabs kritiskt kända ledande affärstidning i Sverige de senaste dagarna skrev om vårt varumärke.

Sedan det är dags fyller den en och kommer från Trollhättan ett meddelande från den officiella sidan. Från väl 1.200 kilometer bort kan du bara se vad som händer där just nu. Men det verkar som om du kommer ha något att säga mycket snart. Det finns mycket medieintresse och pressbyrån för NEVS har mycket att göra. Dagboken nästa torsdag och fredag ​​verkar mycket upptagen. Journalister får, om alls, bara datum med en stram korsett. Därför har vissa pressrepresentanter lagt sitt datum till veckan efter Saab-eventen, där mer tid är tillgänglig. Det kommer att vara fel att länka den ökade besökarfrekvensen på NEVS med festivalen. Den internationella evenemanget i Trollhättan är en show främst för fansen. Så det kan vara att du måste kommunicera något av betydelse under de närmaste dagarna. Tiderna är vilda! Men också spännande!

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

7 tankar om "SAAB News. Vilda tider."

 • 9-5 gick förmodligen i produktion.
  På något sätt kommer detta uttalande från en Opel-chef till min uppmärksamhet. Jag tror att i 2012 har han redan sagt det (eller är den här artikeln inte helt ny).

 • Kanske är en paus på det hela taget inte dåligt. Under tiden har en tyfon blown av bilindustrin, och flera fabriker har stängts, till exempel i Antwerpen, Genk, Bochum, Aulnay eller redicated (Nedcar). Detta kan mildra överproduktionen och möjligen också ge Saab en chans, om nödvändigt även för externa order, som Magna gör.

  Jag snubblat precis över det av misstag:
  http://www.automobil-produktion.de/2012/03/gemeinsame-plattformen-von-opel-und-psa/

  "Så att springa på en bred plattform som redan existerar, sedans i den övre medelklassen från bandet. I fråga skulle vara en plattform på grundval av Opel Insignia borta linjen.

  "Plattformen kan expanderas uppåt. Bland annat bör det ligga till grund för en större Saab-modell som inte har satts i massproduktion, säger en Opel-chef för tidningen. Ett stort problem för PSA är bristen på stora modeller som kan säljas med bra marginaler, säger tidningen.

 • När det gäller "Nyheter från NEVS" kan detta hittas i Saab Festival-programmet:

  Söndag: 11: 15 - 12: 15 Seminarium på museet - "NEVS - Vår framtid" med Mattias Bergman.

  Jag tror att de kommer att lära sig nya saker om NEVS planer där.

 • Skulle NEVS / SAAB också vara långsam efter ett år!

 • Kanske vill 2 från Volvo till Saab ....

 • Omständigheterna är tydliga, vid Festval kommer det knappast att vara. Det är uppenbart att NEVS brödar på bra NEVS 😉

 • Bra SAAB vill ha lite tid .... Förhoppningsvis kommer "rätt" nyheter snart! Informationsveckan verkar ha börjat! Gilla mer positiva NEVS!

Kommentarer är stängda.