200 Saab R900 är på väg på Nürburgring

I februari glömde vi nästan om Saab R900 skrivet i övre frankrike. Berättelsen kom till ett lyckligt slut, för Saab fick ett bra nytt hem. Den nuvarande ägaren (tyvärr) kommer inte från Saab-scenen, men vill inte beröva Saab-communityens 900R i framtiden.

Saab 900 R Turbo 1996 på Nürburgring
Saab 900 R Turbo 1996 på Nürburgring

Ett möte med 200 Saab 1994 med följande Saab-parad. Otrolig! Om du tittar noga kommer du att se några Saab-fans som fortfarande är aktiva i scenen idag, nästan 20 år senare och åldrats obetydligt. Saab-kändisar från Sverige var där då.

Saab-legenden Erik Carlsson står vid en Sonett, hans medförare är den mycket unga Peter Bäckström.

Vid den tiden arbetade Bäckström fortfarande i Saabs utvecklingsavdelning och anses vara Saab Sensonic far. Vi kan träffa dem båda i Trollhättan på lördag. Erik Carlsson vill vara på festivalen, och Peter Bäckström är nu kurator för Saab Bilmuseum.

Saab-varumärket släpper inte någon. Vad finns det redan 20 år?

3 tankar om "200 Saab R900 är på väg på Nürburgring"

 • Hej Herr Kaufmann,

  Jag har precis satt upp Saab 900R, är det möjligt att få en kopia av din video eller för att digitalisera filmen?
  Min e-postadress är j.grobusch@t-online.de

 • Från 24h-loppet 1995 har jag fortfarande en privat video av en av de mekaniker som skruvade på 900R då. Och han var tvungen att "försvara sig" mot Abbots pojkar, för att de trodde att motorn också skulle bära betydligt mer höjning. 🙂 Det var faktiskt den överföring som orsakade problem, inte motorn ...

 • Hallå

  Trevligt att 900 R kom tillbaka i vårdhänder.
  Kommer han att vara på Nordschleife igen i framtiden?
  Jag tror att du också kan övertyga Volker Strycek att köra.

  Förra gången en SAAB deltog i 24-timmarna var 2004.
  Jag tycker synd om att ingen bil av mitt varumärke Lirblings finns där.
  Med det kan du visa att SAAB fortfarande lever.

  Vet någon vart de två 9000erna var kvar från videon?

Kommentarer är stängda.