SAAB bilder. Saab modellår 2012 i Kiel.

Saab Service Kiel utvecklas till ett centrum för den andra serien Saab 9-5. Inte bara för modellåret 2012, det i Bilhandlare Lafrentz Passar på vägen med svenskt samarbete. Även Saab-förare från de södra delarna av Tyskland tar en lång resa till Kiel för att hålla sina fordon där och väntar. Tja över ett halvt dussin 2012-fordon är för närvarande i norra delen, och det finns engångar som kan bromsa diskussionen om den missade Saab-framtiden.

9-5 sportkläder Aero TTID
9-5 sportkläder Aero TTID

Ett gap i modellprogrammet skulle ha stängts med vintage 2012. De två förkortningarna TTID4 och XWD hade inte blivit kombinerade tills dess. Den starka Saab Diesel var alltid en kompulsiv framhjulsdrift, som jag inte bara förstod. XWD och diesel är förnuftigt, vår återförsäljares 9-5 NG sportvagnskombination hade redan denna kombination och var utrustad med Saab eLSD. Fyrhjulsdrift, körglädje och låg konsumtion för det nya modellåret. 9-5 II skulle ha blivit intressant för affärsresenärer.

Något annat finns i Kiel, vilket förmodligen skulle ha realiserats i detta modellår. En svart 9-5 II sedan med start / stopp automatisk. En mer detalj som visar hur det utvecklats till det bittera, tillfälliga slutet i Trollhättan. På den tiden missade Saab tidsfaktorn förutom ekonomiska resurser. Om dessa funktioner hade varit tillgängliga i början av 2010-serien skulle försäljningen ha varit bättre.

Men det är förbi, och det är värdelöst att dölja den tanken. I Sverige arbetar de i en spännande framtid, och på Saabfestivalen i Trollhättan kan det vara att gardinen luftas i liten utsträckning. Vi är tålmodiga, som alltid. Om några dagar blir vi smartare.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Autohaus Lafrentz för saabblog.net

8 tankar om "SAAB bilder. Saab modellår 2012 i Kiel."

 • Vi kör en stationsvagn eftersom vi måste. När jag tog med mig en flyer av det kommande 9-5 II-hemmet var det klart att vi nu köper en stationsvagn eftersom vi vill ha det! Jag har aldrig sett min flickvän och jag såg en stationsvagn och båda sa "det här är min bil". Tyvärr kom inget av det.

 • 9-5II TTiD XWD Aero Sport Suit, allt kunde ha varit så trevligt ...... Jag ser fram emot meddelandet av NEVS på festivalen i Trollhättan!
  Synd, jag är inte där. Ser fram emot spännande blogginlägg!
  Med vänlig hälsning

 • Var du självklart är rätt. Från mj. 2011.

 • Ja, du kanske väl är nyfiken igen ...

  Men innan jag började hoppas på en uppståndelse av 9-5 II skulle jag behöva några få tecken från Sverige. För närvarande är jag tålmodig och glad när den fortsätter där (med vad och i vilken ordning).

 • Herbert, vi vet vad du menar. Men det finns hopp om en framtid i Sverige.

 • Den klart vackraste stationvagnen jag vet. En drömbil och AWD en med drömkörning ännu mer. Allt kan vara bra med Saab-märket om, om och när ...

  ... om du vet vad jag menar?

 • Åter och åter coola bilar som värmer hjärtat!

Kommentarer är stängda.