Saab foto. En Saab-bild och sin historia.

En Saab 9-5 II på en bilbärare. Inte riktigt spännande, den vackra svenska sedan skulle inte ha sin egen lilla berättelse. Det vi ser är en Saab 9-5 II med fyrhjulsdrift och full 300 PS. Svensken är en av de sällsynta fordonen från modellåret 2012, som aldrig gick i produktion.

Saab 9-5 II modellår 2012 på biltransportör
Saab 9-5 II modellår 2012 på biltransportör

Vid den första stora Saab-auktionen i Sverige förra året, av vilken anledning som helst, såldes inte Saab. Vid nästa auktion för kollektivtrafik var 9-5 tillbaka, den här gången ville en vän från Tyskland köpa den stora Saab. Även om han redan har en 9-5 från modellåret 2011, men auktionsobjektet skulle ha varit något som en uppgradering för honom. Han var överbannad, och Saab skulle då gå till en välkänd Saab spekulant i Holland. Skulle! Vi känner inte till detaljerna, men han stannade för andra gången på grusplatsen i Sverige.

Alla bra försök är förmodligen tre, och några veckor senare kom bilen igen till samtalet. Min vän var tillbaka, han var överbannad igen. Som kanske inte är så tragiskt. För om han lyckades skulle han behöva leta efter en köpare för sin 9-5 från modellåret 2011. Som i sin tur skulle ha fått mig i trubbel eftersom 2011er är en av de eleganta fordon som jag gillar mycket och runt vilken jag gör mina rundor med varje besök.

Allt gick bra i det tredje försöket. Saab hämtades i Sverige och reste genom Tyskland förra veckan. Inte till Holland och inte till den holländska Saab spekulanten. Det nya hemmet är Tjeckien, och Saab blir äkta vänner av varumärket där. Med det har historien kommit till ett lyckligt slut.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

4 tankar om "Saab foto. En Saab-bild och sin historia."

  • Odoardo Gray var väldigt cool ... ..glöm aldrig min 1989 900 Aero

  • Jag vill hellre hålla det som pepparkorn metallic 🙂

  • Men färgen är redan utmärkt - påminner mig om min tidigare 900 GLE. Tonen på färgjobbbeteckningen var nästan identisk med den för 9-5-sedan som bilden visade - i 80-åren kallades detta "antracit".

    Också här är alltid bra resa!

  • Allt kommer att vara bra, och om "det" inte är bra, det är inte gjort! Återigen talar meningen för sig själv! Min grattis går till den nya ägaren och hoppas på ALLTID "olycksfri resa"! Kanske kommer det snart att bli ett möte i Trollhättan ....

Kommentarer är stängda.