SAAB press. SAAB delar Tyskland i auto service övning.

Specialtidningen "Autoservicepraxis" rapporterar i aprilnumret om utvecklingen på Saab och Daihatsu. Under rubriken ”fastighetsadministratörer”, som inte riktigt lyckligt valdes, handlar det om svenskarna, som vill starta produktionen igen i år, och japanerna, som har dragit sig ur Tyskland och Europa.

Saab framtid i auto service övning
Saab framtid i auto service övning

Vi ignorerar Japan eftersom det (förmodligen) knappast finns några Daihatsu -förare bland våra läsare. För oss - ur Saabs synvinkel - är artikeln spännande. För det handlar om våra reservdelar, men inte bara! Sortimentet utvecklas vidare i Eschborn. I ett samtal med Jan-Philipp Schuhmacher, verkställande direktör för Swedish Distribution Services GmbH, ett dotterbolag till Saab Parts AB, används ord som ”Saab rekommenderade delar” och ”klassiska delar”. Den förstnämnda bör avrunda produktserien för "Original Saab Reservdelar" och göra det intressant för priskänsliga Saab-förare att besöka Saabs servicepartner. Det andra ligger lite längre fram i tiden och är, ska jag äntligen säga, ett erbjudande till klassikerna från Trollhättan.

[sam id = "1" koder = "true"]

Hittills en marknad som svenskarna - oavsett anledning - ignorerade. Medan tyska tillverkare länge har producerat originaldelar i OEM-kvalitet och delarna är överkomliga för sig själva, var vårt kultmärke mer än försiktigt. De senaste 12 månaderna har mycket investerats i Saabs infrastruktur för försäljning i Tyskland och Österrike och läxorna slutfördes med toppbetyg. Den spännande frågan nu är Saabs framtid och om Tyskland är redo att sälja nya bilar. Svaren finns i artikeln som vi har undantaget från Daihatsu Text Block, som finns att ladda ner som PDF.

För övrigt tillsattes bilderna för posten Saab Service Kiel (Saab Parade) och på Saab centrum Bamberg (Workshop) tillagd.

Ladda ner: Saab artikel bil service övning

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

4 tankar om “SAAB press. SAAB delar Tyskland i auto service övning."

 • blank

  Saab Parts / Swedish Distribution är verkligen ett bevis på aktiv identifiering med ett varumärke. Att utvidga produktsortimentet till att inkludera billigare delar borde definitivt vara ett bra steg - även om vi alla vet att våra SAAB-modeller har lång livslängd framför sig, kan jag väl föreställa mig att många människor överväger ett billigt alternativ i ålderdomens fordon dras.

  För övrigt har Mercedes sedan länge erbjudit en OEM -reservdelstjänst för gamla / youngtimer -modeller, där affären med servicen för klassikerna blomstrar ... det vill säga med de bilar som fortfarande är för den "goda, gamla Mercedesen kvalitet "(citat från Tom) stativ.

 • blank

  Jag håller med Herberts sista meningar. De lokala biljournalisterna (särskilt de från Axel Springer Verlag) lämnade inget tvivel för andra märken och deras modeller genom åren där SAAB byggde och sålde bra till mycket bra bilar. Endast (var annars?) I USA fanns det bra recensioner på 900 (fram till 1993) och 9000, så länge SAAB inte var komplett hos GM. Men precis där (USA) fanns den största marknaden för SAAB, särskilt när det gäller säkerhetsteknik. Bara vem säger jag det ....

 • blank

  Kul att läsa en artikel i pressen igen. Det är också trevligt att författaren tillskriver ämnet "neddragning" till Saab. För mig var turboerna i 9000 -serien just det. Övre medelklass, vilket kändes som om det var betydligt mer förskjutning och lätt ytterligare två cylindrar under huven. Och det i en tid då tyska tillverkare nästan uteslutande packade konventionella sug- och drickmotorer i jämförbara fordon.

  Jag är fortfarande irriterad idag om en fråga från ADAC-tidningen, där en 300E och en 6-cylinder-Audi tävlade mot varandra och båda blev berömda upp och ner. Tagen ensam, det var bra, men ordlöst beklagade Tuboloch av en mycket brådskande EROS, som påstås vara maktlös under 3000 rpm.

  Om han hade deltagit i jämförelsen och de uppmätta värdena inte hade separerats någon annanstans i häftet, hade Saabs bättre dragvärden klart förkastat de "objektiva" testarna för alla.

  Hans lilla marknadsandelar i Tyskland, Saab, tack vare den lokala motorjournalistik. Ganska liknande i Storbritannien.

 • blank

  Det faktum att blicken mot SAAB-framtiden är så blyg är naturligtvis relaterad till de nya ägarnas utseende - det kommande internationella SAAB-mötet i Trollhättan borde äntligen leda till en positiv syn på saker och ting.

  Den nya presstalsmannen på SAAB kan gärna ta en titt på den här stora händelsen!

  Soliga hälsningar från Hansans stad Hamburg

Kommentarer är stängda.