SAAB press. SAAB delar Tyskland i auto service övning.

Handelsmagasinet "Autoservicepraxis" rapporterar i aprilversionen om utvecklingen av Saab och Daihatsu. Under den inte riktigt lyckligt utvalda rubriken "godsadministratör" handlar det om svenskarna, som vill börja produktionen igen i år och japanerna, som har dragit tillbaka från Tyskland och Europa.

Saab framtid i auto service övning
Saab framtid i auto service övning

Vi blinder Japan, eftersom det finns (förmodligen) knappast några Daihatsu-drivrutiner bland våra läsare. För oss - från Saab synvinkel - är artikeln spännande. Eftersom det handlar om våra reservdelar, men inte bara! I Eschborn utvecklar man vidare produktsortimentet. Det talar sedan till Jan-Philipp Schuhmacher, VD för Swedish Distribution Services GmbH, ett dotterbolag till Saab Parts AB, ord som "Saab Recommended Parts" och "Classic Parts". Den förstnämnda ska avrunda produktlinjen i de "ursprungliga Saab reservdelarna" och göra det intressant för priskänsliga Saab-drivrutiner att besöka Saabs servicepartner. Den andra är fortfarande lite längre framöver, och jag säger äntligen ett erbjudande till klassikerna från Trollhättan.

[Sam id = "1" code = "true"]

Hittills en marknad som svenskarna - oavsett anledning - har ignorerat. Medan tyska tillverkare sedan länge har reproducerat originaldelar i originalutrustningstillverkarnas kvalitet och låt delarna betala bra var vårt kultmärke där mer än motvilligt. Under de senaste 12-månaderna gjordes många investeringar i Saab After Sales-infrastruktur i Tyskland och Österrike, och läxorna löstes med toppbetyg. Spännande är nu frågan om Saabs framtid, och om du är redo i Tyskland för försäljning av nya bilar. Svaren finns i artikeln, som vi har befriat från Daihatsu Text Block, som en PDF-fil för nedladdning.

För övrigt tillsattes bilderna för posten Saab Service Kiel (Saab Parade) och på Saab centrum Bamberg (Workshop) tillagd.

Ladda ner: Saab artikel bil service övning

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

4 tankar om "SAAB press. SAAB delar Tyskland i auto service övning."

 • Saab Parts / Swedish Distribution är verkligen ett bevis på att du har legitimation med ett varumärke. Att utvidga intervallet till lägre prissatta delar borde definitivt vara ett bra steg - trots att vi alla vet att våra SAABs har ett långt liv framför dem, kan jag väl föreställa mig att i ett högt åldersalder betraktas ett billigt alternativ av många dras.

  Mercedes har för tillfället erbjudit en OEM-deltjänst för vintage- och ungtimmarmodeller under en längre tid, där affären för klassiker surrar ganska bra ... med andra ord, de bilar som fortfarande har "bra gamla Mercedes-kvalitet" (citat Tom ) står.

 • I de sista meningarna av Herbert håller jag med. De lokala biljournalisterna (särskilt Axel Springer förlag) lämnade ingen tvekan om andra märken och deras modeller under alla år då SAAB byggde och sålde bra till mycket bra bilar. Bara och ensam (var annars?) I USA var det bra recensioner på 900 (till 1993) och 9000ern, så länge som SAAB inte var fullständigt hos GM. Men precis där (USA) var den största marknaden för SAAB, särskilt när det gäller säkerhetsteknik. Endast vem säger jag det ....

 • Trevligt att läsa en artikel i pressen igen. Trevligt också att författaren tilldelade ämnet "downsizing" Saab. För mig var 9000ers turbos just det. Upscale mid range som kändes som mycket mer förskjutning och ytterligare två cylindrar under motorhuven. Och det var i en tid när tyska tillverkare packade nästan uteslutande konventionella inlopps- och inloppsmotorer i jämförbara fordon.

  Jag är fortfarande irriterad idag om en fråga från ADAC-tidningen, där en 300E och en 6-cylinder-Audi tävlade mot varandra och båda blev berömda upp och ner. Tagen ensam, det var bra, men ordlöst beklagade Tuboloch av en mycket brådskande EROS, som påstås vara maktlös under 3000 rpm.

  Om detta hade deltagit i jämförelsen och de uppmätta värdena inte skiljdes någon annanstans i anteckningsboken, hade Saabs bättre genomgångsvärden tydligt förtunnat "objektiv" testeren för alla.

  Hans lilla marknadsandelar i Tyskland, Saab, tack vare den lokala motorjournalistik. Ganska liknande i Storbritannien.

 • SAABs framtidssyn är naturligtvis kopplad till de nya ägarnas utseende - det kommande internationella SAAB-mötet i Trollhättan bör äntligen leda till en positiv syn på sakerna.

  Den nya presstalsmannen på SAAB kan gärna ta en titt på den här stora händelsen!

  Soliga hälsningar från Hansans stad Hamburg

Kommentarer är stängda.