SAAB Fan Shop. Modellbilar - t-skjortor - tennskyltar.

Något händer i Saabs fanshop! Den varma årstiden är precis runt hörnet. Saab T-shirts för sommaren är på väg och anländer de närmaste dagarna. Naturligtvis original från Saab Expressions från Sverige och - på populär begäran - också i något ”större storlekar” än tidigare erbjudits.

Ursaab Logo of 1947. Pre-serie för Saab Fan Shop
Ursaab Logo of 1947. Pre-serie för Saab Fan Shop

Redan i lager finns nya Saab modeller från Neo Scale Models. Saab 9000-fraktionen berikas av en Saab 9000-CD eller snarare CDE i skalan 1: 43. Finns i två färger, blågrå och beige, är Saab 95 nu tillgänglig i 1: 87-skalan. Men inte bara i modellbilarna finns tillväxt. Vår Saab Classic-kollektion är upptagen med att stänga luckor. För fansen finns det nu ett tennskylt med Saab-logotypen för 1962. Saab 96 och 95 bär stolt flygplanet med bokstäverna på radiatorgaller.

Men det räcker inte! Vi digitaliserar för närvarande den allra första Saab-logotypen från 1947. Ursaab bär det på huven, och det var faktiskt aldrig ett officiellt varumärke för Saab. Designer Sixten Sason förstod logotypen som en gimmick och stilövning. Signeten med det stiliserade numret 92 har, som den första Saab, överlevt tiderna.

Just nu är vi bekymrade över frågan om den slutliga versionen kommer att vara silver eller snarare guld. Båda versionerna cirkulerar i litteratur, Ursaab har ett silverskylt. Beslutet är inte lätt ...

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

2 tankar om “SAAB Fan Shop. Modellbilar - t-skjortor - tennskyltar."

  • När kommer det äntligen att finnas synliga modeller från den senaste historien ... Det som till exempel säljs som 93 är inte riktigt trevligt ...; (

  • blank

    Jag gillar det, jag har aldrig sett det så här!

Kommentarer är stängda.