SAAB Fan Shop. Modellbilar - T-shirts - Plåtskyltar.

Någonting händer i vår Saab fanbutik! Den varma säsongen ligger vid dörren. Saab T-shirts för sommaren är på väg och kommer fram till de närmaste dagarna. Självklart original från Saab Expressions från Sverige och - med populär efterfrågan - också i något "större storlekar" än tidigare erbjudits.

Ursaab Logo of 1947. Pre-serie för Saab Fan Shop
Ursaab Logo of 1947. Pre-serie för Saab Fan Shop

Redan i lager finns nya Saab modeller från Neo Scale Models. Saab 9000-fraktionen berikas av en Saab 9000-CD eller snarare CDE i skalan 1: 43. Finns i två färger, blågrå och beige, är Saab 95 nu tillgänglig i 1: 87-skalan. Men inte bara i modellbilarna finns tillväxt. Vår Saab Classic-kollektion är upptagen med att stänga luckor. För fansen finns det nu ett tennskylt med Saab-logotypen för 1962. Saab 96 och 95 bär stolt flygplanet med bokstäverna på radiatorgaller.

Men det räcker inte! Vi digitaliserar för närvarande den allra första Saab-logotypen från 1947. Ursaab bär det på huven, och det var faktiskt aldrig ett officiellt varumärke för Saab. Designer Sixten Sason förstod logotypen som en gimmick och stilövning. Signeten med det stiliserade numret 92 har, som den första Saab, överlevt tiderna.

För tillfället är frågan om den slutliga versionen kommer att vara silver eller bättre guld. I litteraturen, båda versionerna cirkulerar, har Ursaab ett silvermärke. Beslutet är inte lätt ...

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

2 tankar om "SAAB Fan Shop. Modellbilar - T-shirts - Plåtskyltar."

  • När kommer du äntligen att titta på modeller av ny historia ... Vad som säljs som 93 är till exempel inte riktigt bra ...;

  • Jag gillar det, jag har aldrig sett det så här!

Kommentarer är stängda.