SAAB press. “... Köp en ny Saab 9-3 på hösten”

Vänner i Sverige, de med Saab-bakgrund, är säkra på att kultmärket kommer att göra sitt comeback i år. Optimismen växer från månad till månad, vilket inte verkar ogrundat. Saab 2.0 presschef Östlund tänker på dessa positiva förväntningar och säger ”... sent hösten” som datum.

Auto-Motor-Sport Sverige: Fingrar kryssade för en ny Saab 9-3 på hösten!
Auto-Motor-Sport Sverige: Fingrar kryssade för en ny Saab 9-3 på hösten!

I den svenska utgåvan av Auto-Motor-Sport det fanns därför en kort artikel om Saab-utvecklingen igår. "Kanske kan du köpa en ny Saab 9-3 på hösten" skrivs där. Vad jag skulle vilja, men verkar lite för optimistisk. Eftersom Saab 2.0-ägaren NEVS ännu inte har kommenterat vilka marknader som bör prioriteras.

Presschef Östlund citeras i online-tidningen Just-Auto. I texten där kommer starten med diesel- och bensinmotorer fram. Vilket i sin tur är spekulativt eftersom de officiella källorna ännu inte har kommenterat motorvarianterna. Informerade kretsar anser att det är osannolikt att dieselmotorerna från det långupplösta Fiat / GM-partnerskapet kommer att återkomma.

Saab ägare 2.0 NEVS har meddelat att hon har för avsikt att använda Saab Festival i Trollhättan som en plattform för att föra monterade fläktar och detta på plats internationella pressrepresentanter aktuell. Vilket är verkligen det bästa möjliga steget för det framväxande medieintresset. Som alltid är det viktigt för oss att stanna avslappnad, Saab-festivalen kommer närmare och närmare. Nyheten från Sverige har blivit bättre och bättre under en tid, den långa väntetiden verkar vara värt det. Och Saab 2.0 har lärt sig tidigare misstag och använder sig som ett munstycke, verkar det inte bara fläktbloggarna, men alltmer kraftpressen.

Text: tom@saabblog.net

Bild: Bilmotor Sport Sverige

10 tankar om “SAAB press. “... Köp en ny Saab 9-3 på hösten”"

 • blank

  200.000-fordon per år bör redan vara produktions- och försäljningsmål för omstart. Optimism är definitivt mycket viktigt. Goda nyheter och jag är nöjd. Vi Saab fans väntar länge i början av det nya året.

 • blank

  Vilken kraftfull och elegant inspelning av den röda SAAB 9-3! Fortfarande en spännande sportdräkt! Det borde finnas något att göra med attraktiva motorer ... Jag följer med den tysta omstarten med positiva tankar och hoppas på ekonomiska, men ändå starka, säkra och tidlöst eleganta innovativa bilar från Trollhättan! PR vid mötet med SAABists i Trollhättan skulle vara fantastiskt! Massor av positiva människor med SAAB-genen i blodet skulle flyga ut som multiplikatorer .... En underbar tanke ...

 • blank

  Hej till alla Saabister,

  Under lång tid var jag tyst, för en stor flytt norrut var nära förestående, men jag läste alltid uppmärksamt och mycket av det du hörde - jag gillar det väldigt mycket. Jag var också misstänksam mot NEVS-nyheterna först, men jag hoppades alltid att ägarna skulle veta vad de gjorde (och inte). Jag tänker fortfarande åka till Sverige, så jag försöker tänka ”svenska” också. Ur en svensk synvinkel är förfarandet inte helt förståeligt, men åtminstone förståeligt.

  Det reserverade sättet är typiskt svenskt, men det är också vettigt. Varför ska NEVS redan ses, än mindre de senaste 12 månaderna, i korten? Å ena sidan skulle det finnas en chans att tävlingen redan skulle börja kopiera och å andra sidan skulle man ha behandlat igen med att forma eller trampa den känsliga ”SAAB 2.0 lilla växten”. Du vet det från tiden för VM.

  Jag tror att det är ett komplett koncept. Kaross och varianter, nya modeller och även motorer. Jag är också säker på att reklamtrumman redan körs i mörkret - eller åtminstone håller på att göra det. Jag tror på en framgångsrik comeback för SAAB 2.0

  Förhoppningsvis gör alla potentiella köpare som har upptäckt efter konkursen att SAAB bygger vackra och bra bilar [det var en anteckning - tror jag från Tom - strax efter att VM hade ansökt om konkurs], gör också pengarna lös för att skaffa en.

  Dessutom är det strategiskt vettigt att gå till pressen på SAAB-festivalen, för då har du en enorm och säkert euforisk publik på plats. [Kanske bjuder du också in ESC-vinnaren Loreen som en överraskningsgäst - för den vinnande låten "Euphoria" skulle vara mer än lämpligt :)]

  Jag önskar att festivalen och starten på produktionen blir en stor framgång för alla. Jag önskar alla deltagare mycket roligt i Trollhättan och en bra resa. Tyvärr kan jag inte delta, för jag skulle vilja ha min födelsedag igen i mitt favoritland.

  God reser ochertligt velkomna tillbaka i Tyskland - hejdå

  Ralf

  (nu bor i RZ-distriktet)

  • blank

   "Å ena sidan finns det en chans att tävlingen börjar kopiera"

   BMW är inte bara i startblocken, men har redan slutat i-3!
   På samma sätt har Renault redan ETUAL e-modeller i programmet.

   Så jag vet inte vad som ska kopieras där?
   Som PIONEER när det gäller elbilar kan NEVS / SAAB inte längre visas, särskilt eftersom de allra flesta "nyheter" i bilar ofta bara är nybryggda och mestadels har testats för decennier sedan (t.ex. styrljus på Citroen).

   Jag är nyfiken, men inte skeptisk, för jag kör redan en Saab

   Sesi

 • blank

  Jag håller mina fingrar korsade!

 • blank

  Historien med NEVS blir bara bättre och bättre. Så det verkar verkligen som att de var lika förvånade över köpet av företaget SAAB som vi alla är. Nu ger det intrycket att folket från NEVS arbetar hårt för att möjliggöra det och går i produktion med ”normala bilar”. Men det verkar finnas en god anda när det gäller innovation på SAAB 2.0; du utvecklar nya koncept för framtiden.
  … ..Och om allt går bra tar jag tillbaka mina ursprungliga misstankar om NEVS 🙂

 • blank

  Det skulle vara riktigt bra om det fungerade !!!

  men då oberoende av ifråga motorn behöver förbättras i framtiden PR och särskilt reklam så både gamla och nya potentiella SAAB förare vet att varumärket liv vilka modeller det etc.pp .. Eftersom det saknade i min mening i det förflutna, åtminstone i Tyskland.

 • blank

  Så om du skulle leverera informationen med produktionsstart och mer information på Saab Festival, kan du gratulera NEVS för första gången till en framgångsrik publicitet. Det skulle äntligen vara den långa förhoppningen om livets tecken och det optimala steget för det.

  Om produktionen skulle kunna börja i slutet av året skulle NEVS ha visat någon som tvivlar på att de har väl förberett ett bra koncept i bakgrunden som de kan använda när det gäller allmänhetens ögon. Om de kan göra det, respektera då, eftersom de senaste månaderna säkert inte var trevliga för laget med de många fientligheterna.

 • blank

  Bra att läsa! Men frågan om framtida motorer är fortfarande spännande. Ett svar skulle intressera mig mycket!

  • blank

   Så jag vet och informationen kommer från Saab, en motor ska vara ett samarbete mellan Daimler och BMW.

Kommentarer är stängda.