SAAB-festivalen. Saab Tour Kiel - Trollhattan. Postlista.

Det hela började med en spontan idé. Markus Lafrentz och jag trodde faktiskt att kanske 10, men högst 20 Saab-lag skulle starta. Registreringen avslutades på fredagen och otroliga 37 lag registrerade sig för vår Saab Tour Kiel - Trollhättan!

Rallye Plate: Saab Tour Kiel - Trollhattan
Rallye-Plate: Saab Tour Kiel - Trollhattan

Vad är egentligen ett större antal deltagare än väntat och det är den andra sidan skulle det ha varit ännu mer möjligt. Eftersom många fans redan hade bokat andra färjor till Sverige, och om vi hade kommit med vårt förslag några veckor tidigare så skulle det ha blivit 50-lag.

Vem Laglista Kiel-Trollhattan 2013  vem ser att vi har en kändis resande följeslagare bland oss. Jan-Philipp Schuhmacher, VD för det tyska dotterbolaget till Saab Parts AB, kommer att följa med oss ​​till Sverige och tillbringa helgen på festivalen. Detta kommer också från den officiella Saab-webbplatsen ett tydligt uttalande om obligationen med varumärket och fansen. Tyska medierepresentanter kommer också att vara där för att rapportera om festivalen. Alla pratar om Saab-märket?

[sam id = "1" koder = "true"]

Det är så som det verkar. Eftersom turnén blir en extraordinär händelse. På vår lista är inte bara Saab-klassiker, utan även Saab 9-5 II sportkläder. Att dessa fordon kommer till Trollhättan, med godkännande och i händerna på kunder, är något av ett mirakel. För några månader sedan, enligt insolvensdirektörernas uppfattning, bör alla sportkombinationer från förserien gå in i skräppressen och endast två exemplar kvarstår.

Registreringsbekräftelserna för turnén går till fansen idag. På grund av brist på tid i de sista dagarna var det en liten fördröjning. Eftersom vi arbetar på en liten budget, sponsras av Saab Parts AB, The Saab service Kiel, The Saab centrum Bamberg och från två Saab -fans som inte nämns är det inte möjligt att distribuera ytterligare "Rallye -plattor" eller "Välkomstpaket" till fans som har valt andra vägar till Trollhättan. Här frågar många läsare ihärdigt vad jag förstår, men vad fyller bara min redan överfulla brevlåda.

Endast de 59 deltagarna med 37 fordon är registrerade - vilket "inte riktigt" stämmer. För vi har verkligen en fotgängare med oss ​​som deltagare nummer 60. Hans Saab håller på att restaureras, och åtminstone har han hittat en hiss för vägen dit. Han letar fortfarande vägen tillbaka. Men det kommer också att fungera, det är jag säker på. Det är Saab Spirit. Att vara där är allt!

Ännu ett tillägg för min egen räkning: min kalender från "verkliga livet" är helt full den här veckan. Bloggen, Saab -hobbyen, får vänta. Saabblog.net pausar i några dagar ... det fortsätter under nästa vecka!

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

14 tankar om “SAAB-festivalen. Saab Tour Kiel - Trollhattan. Postlista."

 • blank

  God morgon,
  om någon skulle leta efter en åktur från FFM via Kiel till Trollhättan skulle jag fortfarande ha en plats i bilen - naturligtvis också på returresan.

  VG
  Arne

 • blank

  Moin!

  Den grafiska mallen anges ovan.
  Om du behöver en sådan skylt kan du själv designa en sak och starta din egen sökning efter vem som kan göra sådana plattor. Kommer säkert billigare, men jämfört med resekostnaderna skulle vara jordnötterna.
  VLT. Ja, en motsvarande klistermärke skulle verkligen räcka 😉

  I detta avseende kan alla "köpa" sin "lycka"!

  Jag överväger fortfarande att köra med min far.
  Han spekulerar på att han kan köpa billiga nya 9000 delar från Ana. Hur troligt är det?

  AGF!
  Sesi

  • blank

   PS
   Skrivfel: Blir då DYRARE ....

 • blank

  Bara en kort kommentar, var det inte på något sätt en Kritik.Ich hitta händelsen i Kiel stora och inte ångra vara där för att können.Sicher för alla deltagare en trevlig tillställning också tack vare arrangörerna.
  För mig var det egentligen bara att presentera oss och deltagarna från andra länder med en fin, synlig symbol för det lojala Saab -samhället från Tyskland och som en påminnelse om förhoppningsvis trevliga dagar i Sverige. Tyskland ”.
  Det är över.
  Jag önskar dig trevliga timmar i Kiel och Trollhattan.

  • blank

   Hej Wolfgang,
   varför skriver du inte ut några tecken för din turné?
   ? - Trollhättan
   Då har du var och en en egen sköld! Du kan ta över designen från Kiel! 🙂

   Precis så ...

 • blank

  Hej,
  Jag önskar alla deltagare en bra rida.
  Vi skulle gärna ha varit där (bara 55 km från Kiel) men vi kommer att köra genom Sverige i fyra veckor med vår 9 - 5 Vector Bio Power och nya husvagn från 7 juni. Naturligtvis finns Trollhättan på listan. Vi kommer definitivt att vara där nästa gång.

  Ulrich

  • blank

   Jag önskar alla deltagare en bra resa och mycket kul. Förhoppningsvis är de svenska ishockeyfans inte så arg på oss schweizare längre ...
   Skål
   Walter

 • blank

  Hej 9.3Wolfgang,
  nu är jag lite förvirrad .... VARFÖR i världen känns det som andra klass ??? Jag följde informationen om turnén tidigt ... det sades alltid att de som reser med färja från Kiel kan träffas på bilhandlaren i Lafrentz för att prata, dricka kaffe etc. och sedan segla till Sverige tillsammans! Det faktum att en chic rallyplatta nu sitter fast i bilen för den här truppen betyder bara att dessa SAABs körde Kiel-Trollhättan-turnén tillsammans. Och ingenting! Ska vår bloggare ha tryckt rallyplattor för alla deltagare från Tyskland ??? Annars kan de som flyger också känna sig missgynnade ....
  Om vi ​​är alla i Trollhättan och deltar i festivalen, så är det säkert vackra klistermärken där. Så du kan också komma senare än deltagare 2013.
  Som jag just lärde mig kunde du ha avbokat bokade färjor eller kan posta över Kiel.
  Så snälla, lämna "kyrkan i byn"!

  • blank

   Jag ser det liksom Andi och Zirkowski.
   Kritik är inte lämplig här. Vem gillar att gå i motorcaden och har bestämt sig för att göra det nu, de andra är inte. Jag ser fram emot resan med flera Saab från Frankfurt till Kiel, mötet i bilhandlaren Lafrentz och en gemensam kväll på färjan.
   Således är resan redan en rolig. Det är viktigt för mig att vara där. Badge är inte avgörande. Tack till alla arrangörer. Låt inte kritiker förstöra det roliga.
   Den som tänker på alla händelser i förväg föredrar att stanna på det sättet.

 • blank

  Jag måste erkänna offentligt att jag är mycket besviken och jag är säker på 13 andra lag också.
  Bara för att vi bestämde oss väldigt tidigt för Trollhättan och hade bokat så andra färjor, är vi nu festivaldeltagare från Tyskland men 2. Class.
  Jag tror att om det verkligen bara beror på bristen på ekonomi att vi inte kan ta emot några "rallytavlor", vilket skulle ha gjort oss igenkännbara som ett synligt tecken i Sverige och särskilt efteråt i Tyskland som en lojal Saab -gemenskap och framför allt som en deltagare i festivalen utvisas, det borde finnas något att göra.
  Tom, ge ett pris och ett bankkonto och jag är säker på att majoriteten av 13 är rätt där.
  Är deltagare från Kiel bättre Saabfans?
  Du kör så 1000 km ett avstånd.
  Tänk på det igen. Jag trodde, i Trollhättan, presenterade tyska Saabfangemeinde jämnt!

  • blank

   Vad är problemet? Evenemanget heter Kiel - Trollhättan. Det är därför klart vem som går igenom Kiel, vem som inte är, vem inte. Wolfgang, kanske borde du överväga att turnén är ett fan-run-evenemang som kräver mycket obetalt arbete och deltagande med alla gåvor är gratis. Du borde ta av dig hatten innan det.

 • blank

  så det är en bra lista, önskar dig en bra resa. Nästa gång jag måste gå med! 🙂

 • blank

  Alla resenärer är en trevlig resa och trevliga känslor i Trollhättan! Jag ser fram emot (som en SAABianer som bor hemma) till den väl illustrerade rapporten av Tom (och Co.?)! Ha kul

 • blank

  Wau ... bra team ... mina komplimanger! Då ses vi på festivalen i Trollhättan.

  Det påminner mig om tiderna 1987 på Jubilé Day Festival i Trollhättan, där en bra 50 Saabs från Swiss Club hade bokat denna färja!

  Bra resa
  Giampi

Kommentarer är stängda.