SAAB Festival. Saab Tour Kiel - Trollhattan. Förteckning över deltagare.

I början var det en spontan idé. Egentligen var Markus Lafrentz och jag av den uppfattningen att kanske 10, men högst 20 Saab-lag skulle gå till start. Tidsfristen var fredag, och otroliga 37-lag registrerade för vår Saab Tour Kiel - Trollhättan!

Rallye Plate: Saab Tour Kiel - Trollhattan
Rallye Plate: Saab Tour Kiel - Trollhattan

Vad är egentligen ett större antal deltagare än väntat och det är den andra sidan skulle det ha varit ännu mer möjligt. Eftersom många fans redan hade bokat andra färjor till Sverige, och om vi hade kommit med vårt förslag några veckor tidigare så skulle det ha blivit 50-lag.

Vem Laglista Kiel-Trollhattan 2013 vem ser att vi har en kändis resande följeslagare bland oss. Jan-Philipp Schuhmacher, VD för det tyska dotterbolaget till Saab Parts AB, kommer att följa med oss ​​till Sverige och tillbringa helgen på festivalen. Detta kommer också från den officiella Saab-webbplatsen ett tydligt uttalande om obligationen med varumärket och fansen. Tyska medierepresentanter kommer också att vara där för att rapportera om festivalen. Alla pratar om Saab-märket?

[sam id = "1" koder = "true"]

Det är så som det verkar. Eftersom turnén blir en extraordinär händelse. På vår lista är inte bara Saab-klassiker, utan även Saab 9-5 II sportkläder. Att dessa fordon kommer till Trollhättan, med godkännande och i händerna på kunder, är något av ett mirakel. För några månader sedan, enligt insolvensdirektörernas uppfattning, bör alla sportkombinationer från förserien gå in i skräppressen och endast två exemplar kvarstår.

Registreringsbekräftelserna för turnén går till fansen idag. På grund av brist på tid i de sista dagarna var det en liten fördröjning. Eftersom vi arbetar på en liten budget, sponsras av Saab Parts AB, The Saab service Kiel, The Saab centrum Bamberg och från två namngivna Saab-fans är det inte möjligt att distribuera mer "Rally Plates" eller "Welcome Packages" till fans som har valt andra vägar till Trollhättan. Här är ständigt frågade av många läsare, vilket jag förstår, men vad fyller min redan överfulla brevlåda vidare.

Endast 59-deltagarna med 37-fordon är registrerade - vilket är "inte riktigt" korrekt. Eftersom vi har - ja verkligen - också en fotgängare - som deltagare nummer 60 här. Hans Saab är återställd, och åtminstone för hans sätt att hitta en tur. Han letar fortfarande efter vägen tillbaka. Men det kommer att fungera, det är jag säker på. Det är Saab Spirit. Att vara där är allt!

Ett annat tillägg på egen hand: min dagbok från "verkliga livet" är helt full i veckan. Bloggen, Saab-hobbyen, måste därför vänta. Saabblog.net pausar för några dagar ... nästa vecka går det vidare!

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

14 tankar också "SAAB Festival. Saab Tour Kiel - Trollhattan. Förteckning över deltagare."

 • Wow ... bra lag ... mina komplimanger! Då ses vi på festivalen i Trollhättan.

  Det påminner mig om 1987s dagar på jubileumsdagfestivalen i Trollhättan, där goda 50 Saabs av den schweiziska klubben hade bokat denna färja!

  Bra resa
  Giampi

 • Alla resenärer är en trevlig resa och trevliga känslor i Trollhättan! Jag ser fram emot (som en SAABianer som bor hemma) till den väl illustrerade rapporten av Tom (och Co.?)! Ha kul

 • så det är en bra lista, önskar dig en bra resa. Nästa gång jag måste gå med! 🙂

 • Jag måste erkänna offentligt att jag är mycket besviken och jag är säker på 13 andra lag också.
  Bara för att vi bestämde oss väldigt tidigt för Trollhättan och hade bokat så andra färjor, är vi nu festivaldeltagare från Tyskland men 2. Class.
  Jag tror att om det verkligen är bara på grund av bristen på ekonomi, att vi inte kan få en "Rally Plates", som skulle ha oss särskilt väl därefter igenkännlig i Tyskland som lojala Saab samhället som ett synligt tecken i Sverige och och ovan samt en deltagare i festivalen skulle ha rapporterat som borde vara, men vad man ska göra.
  Tom, ge ett pris och ett bankkonto och jag är säker på att majoriteten av 13 är rätt där.
  Är deltagare från Kiel bättre Saabfans?
  Du kör så 1000 km ett avstånd.
  Tänk på det igen. Jag trodde, i Trollhättan, presenterade tyska Saabfangemeinde jämnt!

  • Var är problemet? Evenemanget heter Kiel - Trollhättan. Så det är klart vem som kör över Kiel, vem är inte, vem är det inte. Wolfgang kanske du bör tänka på att turnén är en händelse som organiseras av fans, vilket kräver mycket obetalt arbete och deltagande med alla uppdrag är gratis. Innan det borde man dra hatten.

 • Hej 9.3Wolfgang,
  Nu är jag lite förvirrad ... .why på jorden du känner 2.Klasse ??? Jag har följt informationen på turnén tidigt ... det var alltid några prat att de som reser från Kiel med färja kan träffas på bilfirma LaFrentz syfte att chatta, dricka kaffe, etc., bara för att segla tillsammans till Sverige! Att nu en chic Rally Plate pinnar för dessa trupper i bilen, inte bara att säga att samma Saabs turen Kiel-Trollhättan gick tillsammans. Och ingenting! Ska vår bloggare skriva ut rallyplattor för alla deltagare från Tyskland? Annars kan de som flyger också känna sig missgynnade ....
  Om vi ​​är alla i Trollhättan och deltar i festivalen, så är det säkert vackra klistermärken där. Så du kan också komma senare än deltagare 2013.
  Som jag just lärde mig kunde du ha avbokat bokade färjor eller kan posta över Kiel.
  Så snälla, lämna "kyrkan i byn"!

  • Jag ser det liksom Andi och Zirkowski.
   Kritik är inte lämplig här. Vem gillar att gå i motorcaden och har bestämt sig för att göra det nu, de andra är inte. Jag ser fram emot resan med flera Saab från Frankfurt till Kiel, mötet i bilhandlaren Lafrentz och en gemensam kväll på färjan.
   Således är resan redan en rolig. Det är viktigt för mig att vara där. Badge är inte avgörande. Tack till alla arrangörer. Låt inte kritiker förstöra det roliga.
   Den som tänker på alla händelser i förväg föredrar att stanna på det sättet.

 • Hej,
  Jag önskar alla deltagare en bra rida.
  Vi skulle ha velat vara där (bara 55 km från Kiel) men vi kommer till Sverige med vår 9 - 5 Vector Bio Power och ny husvagn från 7 juni 4 veckor. Självklart finns Trollhattan på listan. Nästa gång kommer vi säkert att vara där.

  Ulrich

  • Jag önskar alla deltagare en bra resa och mycket roligt. Förhoppningsvis är de svenska ishockeyspelarna inte så galen på oss Schweiziska ...
   Skål
   Walter

 • Bara en kort kommentar, var det inte på något sätt en Kritik.Ich hitta händelsen i Kiel stora och inte ångra vara där för att können.Sicher för alla deltagare en trevlig tillställning också tack vare arrangörerna.
  Jag ville verkligen bara presentera för oss och deltagarna från andra länder ett vackert synligt tecken för det trogen Saab-samhället från Tyskland och som en souvenir av förhoppningsvis vackra dagar i Sverige. Man skulle också ha för Kielers inte Kiel istället Kiel " Tyskland ".
  Det är över.
  Jag önskar dig trevliga timmar i Kiel och Trollhattan.

  • Hej Wolfgang,
   varför skriver du inte ut några tecken för din turné?
   ? - Trollhattan
   Då har du var och en en egen sköld! Du kan ta över designen från Kiel! 🙂

   Precis som det ...

 • Moin!

  Den grafiska mallen anges ovan.
  Om du behöver en sådan skylt kan du själv designa en sak och starta din egen sökning efter vem som kan göra sådana plattor. Kommer säkert billigare, men jämfört med resekostnaderna skulle vara jordnötterna.
  VLT. Ja, en motsvarande klistermärke skulle verkligen räcka 😉

  Så alla kan "köpa" sin "lycka"!

  Jag överväger fortfarande att köra med min far.
  Han spekulerar på att han kan köpa billiga nya 9000 delar från Ana. Hur troligt är det?

  AGF!
  Sesi

  • PS
   Typo: Kommer definitivt vara dyrare ....

 • God morgon,
  Skulle någon annan leta efter en tur från FFM Kiel till Trollhättan, skulle jag ha en plats i bilfri - på vägen tillbaka, förstås.

  VG
  Arne

Kommentarer är stängda.