SAAB News. Saab 9-5 II limousiner i Kiel.

I åratal var Tyskland problembjörn bland Saab-marknaderna. Nu får du intrycket att det är mycket på gång runt Saab. En gissning som är rätt. Tyskland är en av nyckelmarknaderna för Saab Parts AB idag, och för vissa aktiviteter har Tyskland blivit ett nav.

Saab 9-5 II limousinparad på Saab Service Kiel
Saab 9-5 II limousinparad på Saab Service Kiel

Vid Saab service Kiel Ny Saab 9-5 II kom från Sverige. De kommer att förberedas där för respektive marknader eller för Saab-samlare och sedan lämna norra Tyskland i olika europeiska länder. Ingår den här gången är en bil som aldrig gick i produktion. En av de två svarta Saabarna har en speciell motor under huven.

[Sam id = "1" code = "true"]

Avsedd för flottaaffären skulle det ha varit en speciell dieselversion hos Saab. Den nya 136PS diesel med 119g Co2 / km gick aldrig i produktion, och sedan visas här är förmodligen den enda i sitt slag. Saab skulle tillåta en "Green Car" i "längre än 5 meter klassen" hade. Anmärkningsvärt, med tanke på att med samma värden Co2 upptåg där fordon som Ford Ka, Hyundai i10, Audi A4 eller Mercedes A-klass.

Okej! Nu är vi tillbaka till kapitlet "vad skulle ha varit om ...". Långsamt är det dags att låta förflutna passera. Det är passande att den senaste Saab-auktionen i Sverige borde ha varit den sista stora händelsen i sitt slag. Allt som kommer nu kommer att ha betydligt färre fordon.

Trollhättan själv arbetar på en framtid som verkar ganska intressant. Livet fortsätter! Även för vårt kultmärke från Trollhättan!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Autohaus Lafrentz för saabblog.net

8 tankar om "SAAB News. Saab 9-5 II limousiner i Kiel."

 • "Måste jag dö för att leva?"
  Falco, 1998

 • Jag skulle nu se avslappnad ut. Det är viktigt att ta det första steget och börja produktionen i år. Sedan kommer det andra steget och Phoenix plattformen ska vara bra för allt.

 • Uppenbarligen skulle 9-5II ha varit en framgång i Kina (också ..?): Många kinesiska älskar bilar som är LÅGA ... SAAB var utan tvekan väldigt väl positionerad för sin europeiska inriktning, bara för sent .... Så jag är fortfarande väldigt upphetsad, hur omstarten fungerar och med vilken produkt ... och när modellserien utvidgas upp och ner ... Framtiden förblir spännande! God solig maj!

 • Det tror jag också.

  Om NEVS ser det så, kanske något annat kommer?

 • Jag är nyfiken på vad som kommer. Endast med 9 3 är ingenting.

 • Hur sant.

  Den sista bildtexten bör därför läsas enligt följande:
  Saab 9-5 II bak. En av de fyra chokladsidorna i Sverige.

  Hur jag skulle vilja ha en 9-5 II SC ...

 • 9-5 II är en av de vackraste sedans någonsin och jag är alltid glad att se dig!

Kommentarer är stängda.