SAAB News. Saab 9-5 II limousiner i Kiel.

I åratal var Tyskland problembjörn bland Saab-marknaderna. Nu får du intrycket att det är mycket på gång runt Saab. En gissning som är rätt. Tyskland är en av nyckelmarknaderna för Saab Parts AB idag, och för vissa aktiviteter har Tyskland blivit ett nav.

Saab 9-5 II limousinparad på Saab Service Kiel
Saab 9-5 II limousinparad på Saab Service Kiel

Vid Saab service Kiel Ny Saab 9-5 II kom från Sverige. De kommer att förberedas där för respektive marknader eller för Saab-samlare och sedan lämna norra Tyskland i olika europeiska länder. Ingår den här gången är en bil som aldrig gick i produktion. En av de två svarta Saabarna har en speciell motor under huven.

[sam id = ”1 ″ koder =” sant ”]

Saab skulle ha tillhandahållit en speciell dieselversion för flottverksamheten. Den nya 136PS diesel med 119g Co2 / km började aldrig produceras, och sedan visas den här sedan den enda i sitt slag. Saab skulle ha haft en "grön bil" i klassen "längre än 5 meter". Anmärkningsvärt när du tänker på att fordon som Ford Ka, Hyundai i2, Audi A10 eller Mercedes A-Class är livliga med samma Co4-värden.

OK! Nu är vi tillbaka till kapitlet ”vad händer om ...”. Det är dags att låta det förflutna vara borta. Det passar att den senaste Saab-auktionen i Sverige också skulle ha varit den sista stora händelsen i sitt slag. Allt som kommer nu kommer att innehålla mycket färre fordon.

I Trollhättan själva arbetar de med en framtid som verkar se ganska intressant ut. Livet går vidare ! Även för vårt kultmärke från Trollhättan!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Autohaus Lafrentz för saabblog.net

 

 

8 tankar om “SAAB News. Saab 9-5 II limousiner i Kiel."

 • blank

  "Måste jag dö för att leva?"
  Falco, 1998

 • blank

  Tydligen skulle 9-5II ha varit en framgång i Kina (också ...?): Många kineser älskar bilar som är LÅNGA ... För den europeiska inriktningen var SAAB utan tvekan i den bästa positionen, alldeles för sent ... Så jag är fortfarande väldigt upphetsad, hur omstarten fungerar och med vilken produkt ... och när modellutbudet kommer att utökas upp och ner ... är framtiden spännande! God solig maj!

 • blank

  Jag är nyfiken på vad som kommer. Endast med 9 3 är ingenting.

  • blank

   Det tror jag också.

   Om NEVS ser det så, kanske något annat kommer?

   • blank

    Jag skulle nu se avslappnad ut. Det är viktigt att ta det första steget och börja produktionen i år. Sedan kommer det andra steget och Phoenix plattformen ska vara bra för allt.

 • blank

  9-5 II är en av de vackraste sedans någonsin och jag är alltid glad att se dig!

  • blank

   Hur sant.

   Den sista bildtexten bör därför läsas enligt följande:
   Saab 9-5 II bak. En av de fyra chokladsidorna i Sverige.

   Hur jag skulle ha älskat att ha haft en 9-5 II SC ...

Kommentarer är stängda.