SAAB-anteckningar. Tyskland. Italien. Kina.

Tid för några noteringar från Saab-världen. Var gick Saabarna från den senaste stora auktionen? Den lokala tidningen i Trollhättan har tagit upp denna fråga. 78 besökte 23 i Nederländerna, 20 i Tyskland, 14 i Sverige. Resten distribuerades till andra länder. Så holländarna är de största fansen av vårt kultmärke? Saab har alltid haft en stark bas där, det är rätt. Men tulpanblommans land är också landets spekulanter.

Saab 9-5 Aerosport
Saab 9-5 Aerosport

En viss näringsidkare har köpt i stor skala och försöker nu - med våldsamma servar - att tjäna mycket vinst. Fungerar det? Säljaren är under övervakning. Vi kommer att rapportera.

Saab Italien på expansion.

Det finns mycket liv och rörelse bakom Saab-scenerna, och mycket sällan får vi en direkt inverkan. I Italien, den tidigare oberoende, fan-driven bloggen "saabnews.it", sedan 24. April blev Saab Italias officiella kommunikationskanal. En intressant utveckling och en idé om hur man positionerar sig i framtiden. De italienska Saab-fansen välkomnar det.

Saab Parts AB i Finland.

Saab Parts AB representeras nu av sitt eget dotterbolag i Finland. Det svenska varumärket har 41-partners där. Dessa sköts nu av Sauli Naski, en långvarig Saab-man, av Swedish Distribution Services Finland AB. Efter Norge är Finland redan den andra expansionen inom kort tid. Saab Parts AB utökar vidare sitt internationella nätverk.

[sam id = "1" koder = "true"]

NEVS tillbaka från Kina.

En delegation av Saab 2.0 ägare NEVS reser i Kina. Målet var bilutställningen i Shanghai, batterifabriken i Peking, och mötet med en delegation från det svenska ekonomiministeriet var på dagordningen. Tillsammans besökte platsen för den planerade anläggningen i Quingdao.

För närvarande är planerna i en tidig fas. Om tre till fem år skulle den nya Saab-fabriken kunna vara i Kina, enligt presschefen Östlund. För närvarande finns det ingen planeringstillstånd. Dessutom är posten av metropolen Quingdao med 22% vid NEVS ännu inte färdigställd. Kontrakten är undertecknade men slutgiltiga godkännanden är pågående.

Får vi intrycket att den kinesiska byråkratin åter är på bromsarna?

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

4 tankar också "SAAB-anteckningar. Tyskland. Italien. Kina."

 • Den kinesiska byråkratin verkar vara mycket värre än den tyska byråkratin - en riktigt "stor prestation", om administrationen blir ännu mer viskös!

  Kineserna tycker inte om sådana spel, men absolut inte - det är inte säkert SAAB. Här är några förseningar av de anledningar som vi vet nu ganska kontraproduktiva.

 • Hej,
  NL-Saab-återförsäljaren är faktiskt med en stationsvagn i nätet. Skulle vilja ha nästan € 80.000. - Så klart spekulation som Tom också skriver. När det gäller kineserna är min åsikt fortfarande och igen: det finns ingen Saab du. om, då en kineser som jag aldrig kommer att köpa om produktionen inte stannar i Sverige. Saab tillhör Sverige u. ingen annanstans. Också med hänsyn till de människor som byggt denna underbara bil.

 • Fråga mig mer, hur det ska fungera med marknadsföringen där.

  Saabroten säljs redan av andra. (
  Som vi läste igår.
  "Shen Bao-serien". Shenbao är ett gammalt namn för Saab på den kinesiska marknaden. "

 • SAAB-delarna är ganska aktiva. Ska faktiskt säljas till NEVS, har du redan mer information?

Kommentarer är stängda.