SAAB-anteckningar. Tyskland. Italien. Kina.

Tid för några noteringar från Saab-världen. Var gick Saabarna från den senaste stora auktionen? Den lokala tidningen i Trollhättan har tagit upp denna fråga. 78 besökte 23 i Nederländerna, 20 i Tyskland, 14 i Sverige. Resten distribuerades till andra länder. Så holländarna är de största fansen av vårt kultmärke? Saab har alltid haft en stark bas där, det är rätt. Men tulpanblommans land är också landets spekulanter.

Saab 9-5 Aerosport
Saab 9-5 Aerosport

En viss återförsäljare har köpt i stor skala och försöker nu - med våga premier - göra mycket vinst. Om det fungerar? Säljaren är under övervakning. Vi kommer att rapportera.

Saab Italien på expansion.

Det finns mycket aktivitet bakom kulisserna på Saab och vi ser sällan några direkta effekter. I Italien har den tidigare oberoende, fan-opererade bloggen "saabnews.it" blivit den officiella kommunikationskanalen för Saab Italy sedan 24 april. En intressant utveckling och en idé om hur du vill positionera dig i framtiden. De italienska Saab-fansen välkomnar det.

Saab Parts AB i Finland.

Saab Parts AB representeras nu med sitt eget dotterbolag i Finland. Det svenska varumärket har 41 partners där. Dessa förvaltas nu av ”Swedish Distribution Services Finland AB” under landets chef Sauli Naski, en länge Saab-man. Efter Norge är Finland den andra utvidgningen på kort tid. Saab Parts AB utökar därmed sitt internationella nätverk.

[sam id = ”1 ″ koder =” sant ”]

NEVS tillbaka från Kina.

En delegation av Saab 2.0 ägare NEVS reser i Kina. Målet var bilutställningen i Shanghai, batterifabriken i Peking, och mötet med en delegation från det svenska ekonomiministeriet var på dagordningen. Tillsammans besökte platsen för den planerade anläggningen i Quingdao.

För närvarande är planerna i en tidig fas. Om tre till fem år skulle den nya Saab-fabriken kunna vara i Kina, enligt presschefen Östlund. För närvarande finns det ingen planeringstillstånd. Dessutom är posten av metropolen Quingdao med 22% vid NEVS ännu inte färdigställd. Kontrakten är undertecknade men slutgiltiga godkännanden är pågående.

Får vi intrycket att den kinesiska byråkratin bromsar igen?

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

 

 

4 tankar om “SAAB-anteckningar. Tyskland. Italien. Kina."

 • blank

  SAAB-delarna är ganska aktiva. Ska faktiskt säljas till NEVS, har du redan mer information?

 • blank

  Fråga mig mer, hur det ska fungera med marknadsföringen där.

  Saabroten säljs redan av andra. (
  Som vi läste igår.
  "Shen Bao-serien". Shenbao är ett gammalt namn för Saab på den kinesiska marknaden. "

 • blank

  Hej,
  NL - Saab-återförsäljaren är i nätet med en kombi. Vill ha nästan 80.000 XNUMX euro. - så tydliga spekulationer som Tom också skriver. När det gäller kineserna är min åsikt fortfarande och igen: det finns ingen Saab u. I så fall en kinesisk som jag aldrig kommer att köpa om produktionen inte stannar i Sverige. Saab tillhör Sverige a. ingen annan stans. Även när det gäller människorna som byggde den här underbara bilen.

 • blank

  Den kinesiska byråkratin verkar vara mycket värre än den tyska byråkratin - en riktigt “stor prestation” om administrationen där lyckas bli ännu mer viskös!

  Kineserna gör definitivt inte en tjänst med spel som detta - speciellt inte när det gäller SAAB. Här är eventuella förseningar av de anledningar vi vet definitivt kontraproduktiva.

Kommentarer är stängda.