SAAB-anteckningar. Tyskland. Italien. Kina.

Tid för några noteringar från Saab-världen. Var gick Saabarna från den senaste stora auktionen? Den lokala tidningen i Trollhättan har tagit upp denna fråga. 78 besökte 23 i Nederländerna, 20 i Tyskland, 14 i Sverige. Resten distribuerades till andra länder. Så holländarna är de största fansen av vårt kultmärke? Saab har alltid haft en stark bas där, det är rätt. Men tulpanblommans land är också landets spekulanter.

Saab 9-5 Aerosport
Saab 9-5 Aerosport

En viss näringsidkare har köpt i stor skala och försöker nu - med våldsamma servar - att tjäna mycket vinst. Fungerar det? Säljaren är under övervakning. Vi kommer att rapportera.

Saab Italien på expansion.

Hinter den Saab Kulissen ist rege Betriebsamkeit, und nur sehr selten bekommen wir direkte Auswirkungen zu sehen. In Italien ist der bisher unabhängige, von Fans betriebene Blog „saabnews.it“, seit dem 24. April zum offiziellen Kommunikationskanal von Saab Italien geworden. Eine interessante Entwicklung und eine Ahnung, wie man sich in Zukunft positionieren möchte. Die italienischen Saab Fans begrüßen es.

Saab Parts AB i Finland.

Die Saab Parts AB ist jetzt mit einer eigenen Tochtergesellschaft in Finnland vertreten. Die schwedische Marke hat dort 41 Partner. Diese werden nun von der „Swedish Distribution Services Finland AB“ unter Landeschef Sauli Naski, einem langjährigen Saab Mann, betreut. Nach Norwegen ist Finnland bereits die zweite Expansion innerhalb kurzer Zeit. Die Saab Parts AB baut damit ihr internationales Netzwerk weiter aus.

[sam id = "1" koder = "true"]

NEVS tillbaka från Kina.

En delegation av Saab 2.0 ägare NEVS reser i Kina. Målet var bilutställningen i Shanghai, batterifabriken i Peking, och mötet med en delegation från det svenska ekonomiministeriet var på dagordningen. Tillsammans besökte platsen för den planerade anläggningen i Quingdao.

För närvarande är planerna i en tidig fas. Om tre till fem år skulle den nya Saab-fabriken kunna vara i Kina, enligt presschefen Östlund. För närvarande finns det ingen planeringstillstånd. Dessutom är posten av metropolen Quingdao med 22% vid NEVS ännu inte färdigställd. Kontrakten är undertecknade men slutgiltiga godkännanden är pågående.

Får vi intrycket att den kinesiska byråkratin åter är på bromsarna?

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

4 tankar också "SAAB-anteckningar. Tyskland. Italien. Kina."

 • 29. April 2013 på 9: 53 PM
  permalink

  Die chinesische Bürokratie scheint noch viel schlimmer zu sein als die deutsche Bürokratie – eine wirklich „tolle Leistung“, wenn es die Verwaltung dort noch zähflüssiger hinbekommt!

  Kineserna tycker inte om sådana spel, men absolut inte - det är inte säkert SAAB. Här är några förseningar av de anledningar som vi vet nu ganska kontraproduktiva.

 • 30. April 2013 vid 7: 48 AM
  permalink

  Hej,
  NL-Saab-återförsäljaren är faktiskt med en stationsvagn i nätet. Skulle vilja ha nästan € 80.000. - Så klart spekulation som Tom också skriver. När det gäller kineserna är min åsikt fortfarande och igen: det finns ingen Saab du. om, då en kineser som jag aldrig kommer att köpa om produktionen inte stannar i Sverige. Saab tillhör Sverige u. ingen annanstans. Också med hänsyn till de människor som byggt denna underbara bil.

 • 30. April 2013 vid 7: 49 AM
  permalink

  Fråga mig mer, hur det ska fungera med marknadsföringen där.

  Saabroten säljs redan av andra. (
  Som vi läste igår.
  “Shen Bao Serie”. Shenbao ist eine alte Bezeichnung für Saab auf dem chinesischen Markt.“

 • 30. April 2013 vid 10: 13 AM
  permalink

  SAAB-delarna är ganska aktiva. Ska faktiskt säljas till NEVS, har du redan mer information?

Kommentarer är stängda.

ArabicDutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSwedish