SAAB-gemenskapen. Stolen Saab uppstod.

Vissa saker är otroliga. Nästan exakt en månad sedan har vi en i Leipzig stulna Saab 900 rapporterats. Det var inte den första stölden på en klassisk Saab, för i fjol försvann tre kultssvenska utan spår. Den här gången reagerade samhället snabbt, och inom några timmar presenterades det på alla forum och bloggar i Tjeckien, Skandinavien, Italien, Holland, Polen och SU.

Saab 900 Talladega, tillbaka hos ägaren!
Saab 900 Talladega, tillbaka hos ägaren!

Tydligen var vi framgångsrika och har tagit tjuvarna roligt av sitt byte. För tre veckor senare var Saab tillbaka till ägaren. Ägare Hagen rapporterar enligt följande:

”Min röda Saab 900 har precis dykt upp på granngatan! Exakt tre veckor efter att det stal. Min son (6) kom upp på gatan med morfar och berättade nästan avslappnad att min bil var parkerad där. Jag kunde inte tro det, men det var det verkligen.
Bilskyltar (L-TU900) och det gröna klistermärket, Becker radio och förstärkare samt hela det lösa innehållet (barnsäten, uppvärmda yttre speglar etc. - vad du bara har kvar) i bilen saknas. Men burken är intakt och den kör fortfarande. Naturligtvis ringde jag polisen i förväg och rörde ingenting. De tog inga fingeravtryck. Det kommer inte heller att finnas någon jämförelse av handstil, även om "användaren" på en gammal Skandix-faktura (det enda utdraget som fortfarande fanns i bilen) sa ett skamligt "Ledsen!" har lämnat efter sig. På räkningen finns två manhålstätningar som fortfarande fanns i bagageutrymmet och naturligtvis också är borta ... ”

Var det på grund av samhällets snabba reaktion som gjorde Saab eller dess enskilda delar osäljbara? Vi vet inte och kan bara pussla över motiven. Det viktigaste är: 900 var tillbaka med ägaren för några dagar sedan. Och det är bra.

Text: tom@saabblog.net

7 tankar om “SAAB-gemenskapen. Stolen Saab uppstod."

 • blank

  Hej människor,
  Du måste ha tur och jag antar att jag var. Bilar har redan hittats i sjöar, helt utbrända eller helt rivna ... Jag parkerade den goda biten på ett gömställe på kvällen efter upptäckten, tog bort den viktiga tändkabeln och lade den under kudden. Nästa morgon åkte vi till Saab-centret i Leipzig. Allt kontrolleras där nu. GPS, klo och partiell totalförsäkring pågår 😉
  Många tack till Tom och alla som mentalt stödde / tröstade mig!

  hagen

 • blank

  Mycket trevligt ... och kör nu till mobilforumet DD, de har allt för GPS-övervakning!

  PS: Jag fick också en 900 / 1Tu.16s cabriolet med luftflödessats, en 9-5 II Aero V6 Combi i rött och en 9/3 Viggen i gult! Om du dyker upp ... bara stå framför min dörr! Tack! 😉 😉 😉

 • blank

  internetens svär intelligens fungerar!

 • blank

  Det viktigaste är att han är tillbaka. Och ta hand om det nu ...

 • blank

  Super du lyckligt barn. Till din försäkran var också här i NRW hållet klockan.

Kommentarer är stängda.