SAAB 9-3 Vector Sport Suit 1.8t. Ansiktslyftning.

Vår Saab 9 3 1.8t Vector, som vi köpte 2011 som ny bil i Hamburg i juli, visade sig vara en bra investering. Under tiden är mer än 30.000 kilometer klockan, och Saab kör, kör, kör. Särskilda händelser: Ingen! Ingenting rattlar, inget visar tecken på slitage.

Griffin Grill med stiliserat flygplan
Griffin Grill med stiliserat flygplan

Ingen märkbar oljekonsumtion och vår bränsleförbrukning - med Hirsch Performance i Prestandaförbättrade stationvagnar -  sänker under en tid, medan prestanda är bättre. Det är en upplevelse som håller dig på B207-motorfamiljen. Endast vid 30.000 kilometer är Saab indraget. I juli kommer den tvåårsrapporten, men före en liten ansiktslyftning.

Förra året var 9-3 uppe 18 ″ Oberoende fälgar reser. I år kommer den att rulla igenom sommaren på 18″ turbinfälgar. En uppsättning fälgar som jag personligen tycker väldigt mycket om och som är en av de vackraste Saab-fälgarna någonsin. Samtidigt genomfördes en mindre ansiktslyftning under våren. Lagergallret ersattes med ett Griffin-galler. Detta tar upp Saabs formspråk för ett stiliserat flygplan, Saab-bokstäverna är större och mer närvarande. Vänner som var kritiska till denna operation beskriver resultatet som mycket "saabiskt". Vi gillar det också, och 9-3 ser fräschare ut på något sätt.

I interiören ersatte ett sportratt från Turbo X det tunna Vector-rattet. Seriens instrumentpanel ersattes av en hjortdashboard i kolfiber. Äntligen försvann den irriterande silverfärgremsan, och plastdörrhandtagen utbytes också för Hirsch-läderversionen. Resultatet är fantastiskt och ännu mer i tvåtoners interiör än i ett fordon med en solid inredning. Vår Saab känns bättre och ser bättre ut. Med lite retuschering har du en känsla av en betydligt dyrare bil. Obs! Små saker förbättrar värdet.

Historien om de enskilda komponenterna har allt. Dashboard och dörrhandtag tillhandahölls för 366 Independence Cabriolets och kan erkännas av finsmakare av den saknade Hirsch-logotypen. Under det sista besöket i Sverige hämtades läderdelarna på ANA och, som SAS-planet var fullt till Frankfurt, fördes av Mark i takboxen till Tyskland.

Fälgarna kom också från Saab-försäljningen på Saab centrum Bamberg till Tyskland, anskaffade Griffin Grill oss Markus Lafrentz från Saab Service Kiel, Och sportratet från Turbo X var förra året vid den speciella befordran av den tyska grenen Saab Parts AB att köpa.

Vår 9-3 är också visuellt perfekt. De inre värdena själva har varit rätt från början.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

 

22 tankar om “SAAB 9-3 Vector Sport Suit 1.8t. Ansiktslyftning."

 • Som jag såg flaggan här: Vi har UN-TK 9393. Hälsningar från cirkeln Unna.

 • blank

  SAAB-stationsvagnar är bland de vackraste bilarna på våra vägar. Fortsätt mycket turbo kul och njut av din SAAB. 200.000 km är inga problem för dessa bilar.

 • blank

  Ja Tom 30.000 KM är redan hammare av körsträcka

 • blank

  WOW, väldigt snyggt Auto.Var speciellt rattet irriterar mig, för vårt ratt är också lite för smalt.
  Kan du ombeställa ratten och hur fungerar det med ombyggnaden av krockkudden?

  • blank

   Den gamla krockkudden kommer antagligen att återanvändas, så det var med mig

 • blank

  Bara grillen är en kraft, med turbinerna SAAB är en dröm! Operation lyckades.

 • Mycket trevlig bil, särskilt inredningen. Förutom Griffin grillen donerade vi också matchande Aerofront till vårt Vector CV. Ser jätte ut, jag tycker att 4-fordon har hittills byggts om med Aerofront från Lafrenz i Kiel. Finns det några läderhandtag och dubbel handbromshandtag i läder för att köpa var som helst?
  Var vänlig och ta hand om det här vackra fordonet.

 • Hmmmm ... en riktigt dum fråga - hur släpper man dörrhandtagen?

  Jag snubblade över den här punkten när jag reparerade fönster. Enligt reparationsmanualen ska det vara möjligt att skruva loss dörrhandtagen. Skruvarna kan också lossas - men handtaget är tydligen oskiljaktigt från dörrpanelen. Eller finns det fortfarande några fästen som måste lossas? Jag ville inte prova det med kraft ...

 • blank

  Är skinndörrhandtagen fortfarande att köpa någonstans?

  • blank

   Tyvärr inte längre, högst en återförsäljare har något på lager. Men det kan vara att hjort kan rekonstrueras. Om en utskrift, så skriver jag om det på bloggen!

 • blank

  Har du installerat grillen själv? Illustrerad installationsanvisning eller video? ^^ Min har stått i skåpet sedan hösten och väntar fortfarande på att bli monterad, jag ville "skydda" den på vintern 😉

  • blank

   Grillen med fSH i Bamberg har gjort med hjulbytet. För att jag inte riktigt vågade mig själv

   • Bamberger tights?

    Jag kunde tyvärr inte hjälpa det nu.

 • blank

  Tack ..

 • blank

  Hej,

  Jag letar lite efter turbinfälgarna. Var får du dem?
  Tack och hälsningar

  • blank

   Hej David, Turbinerna är fortfarande tillgängliga som nya på Saab-delarna.

Kommentarer är stängda.