SAAB bilder. Saab 9-4x i Kiel och Chemnitz.

För några dagar sedan observerades ett sällsynt Saab-möte i norra republiken. Fem Saab 9-4x samlade på ett ställe i Kiel ... en konstellation som aldrig har funnits i Tyskland. Fyra 9-4x kom direkt från Sverige från den senaste Saab-auktionen. En tillhör bilhandlare LaFrentz.

Saab Parade. 5 x Saab 9-4x i Kiel.
Saab Parade. 5 x Saab 9-4x i Kiel.

Uppmärksamma observatörer kommer att upptäcka att två Saab 9-4x med Chemnitz-registrering var på väg. den Saab centrum Chemnitz har köpt två av de sällsynta SUV: erna och tittat i passerar genom i Kiel. En av de två 9-4x för Chemnitz har under de senaste dagarna upplevt en slags fordonsindustri Déjà-Vu. Eftersom denna plats redan visste Saab. Hur är det

Beviset: Besöker Chemnitz 2011
Beviset: Besöker Chemnitz 2011

Upplösningen är enkel. Under vår återförsäljarresa 2011 var Saab en del av teamet som besökte Chemnitz vid den tiden. Tillbaka till sydost, vem skulle ha trott? Några dagar senare sågs de två 9-4 gånger i Sachsen. Fan Heiko var ute och gick i Chemnitz och stannade vid Saabs centrum. Naturligtvis fanns det bilder till bloggen. Tack, för det är väldigt trevligt när samhället fungerar så bra!

För Saabfestivalen i Trollhattan förväntas också några 9-4x. Även om jag har skrivit den många gånger: 9-4x skulle ha blivit min nya Saab. Och fortfarande blir jag irriterad (lite) när jag ser bilderna. Men långsamt blir det bättre. Tiden läker bara sår. Fram till dess finns 9-4x bilder i min brevlåda igen.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Autohaus Lafrentz och Heiko för saabblog.net

3 tankar om “SAAB bilder. Saab 9-4x i Kiel och Chemnitz."

 • blank

  Och jag bodde på söndag. Det råkade vara i Kiel och naturligtvis bör ett besök i Lafrentz inte missas. Jag var också ganska platt när jag såg denna mängd 9-4X. Och lite 9-5 Sportcombi.
  Det var en bra syn. Hade men också detta redan eftersmak, att det aldrig kommer att bli något att se igen. Jag avundar alla de lyckliga som kunde få tag på ett av dessa fordon.

 • blank

  Dealern turnén var riktigt trevlig och otäck samtidigt ...

  9-4X och 9-5 II SC har visat ganska imponerande hur mycket potential Saab hade så strax före konkurs. Aldrig tidigare har ett Saab-modellutbud varit så omfattande och diversifierat. 9-4X har något och 9-5 II SC borde faktiskt vara min nästa bil ...

  Vem vet, kanske en dag kommer jag till en av de sällsynta kopiorna? Kanske kommer det så småningom att bli en efterträdare? Vem vet, vem vet?

 • blank

  Åh ja ... det var riktigt kul på återförsäljarens turné ... men tyvärr finns det inget kvar att se från Saab-andan i Chemnitz :-(
  Har också några bilder av åtgärden och också av fettpartiet i MobilForum Dresden. ..
  Kanske är det snart tillbaka ... Jag är där med Saabine!

Kommentarer är stängda.