SAAB News. Saab 2.0 och bensinmotorerna.

Saab testfordon har varit i Europa för en tid. Exakt en vecka sedan sågs fordon i testflottan i Tyskland. Det var en förnekelse från Trollhättan. Originalljud:"... vi har bara elbilar!"Halv livslängden för detta uttalande var ganska kort, som presschef Mikael Östlund bekräftade idag. Saab 9-3 kommer med bensinmotorer.

Vilka motorer kommer under Saab 2.0 under huven.
Vilka motorer kommer under Saab 2.0 under huven.

Detta bekräftar Östlund, som för närvarande är på bilutställningen i Shanghai, vad vi har känt under en tid. TTELA, den lokala tidningen i Trollhättan, spekulerar på att bensinmotorerna kommer från en kinesisk källa. En spekulation som vi inte kommenterar. Eller bör vi utesluta som en försiktighetsåtgärd? Vi lämnar poängen öppen. Det är emellertid klart att NEVS staplar djupt. Utvecklingen i Trollhättan är mer avancerad än vad som verkar, och Saab 2.0 tillåter bara nyheter till allmänheten i små doser.

Vad som inte är en dålig strategi skulle inte vara Saabs kunder som väntar på konkreta nyheter och fattar köpbeslut. Lite mer öppenhet skulle vara till hjälp från tid till annan, även för återförsäljarna. Planerna för den nya fabriken i Quindao bli konkret nu, och Östlund förväntar en tidsram på tre till fem år tills det första nya fordon rullar av linjen. I konkreta fall kommer den nuvarande Saab-generationen endast att byggas i Trollhättan.

Goda nyheter, för bensinmotorerna för första gången bekräftades av NEVS. Endast den sista frågan för det sanna Saab-fläktet kvarstår, vilket oundvikligen uppstår: har bensinmotorn också en turbo? Har han

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

24 tankar om "SAAB News. Saab 2.0 och bensinmotorerna."

 • Vilket ställer frågan ändå, var dessa motorer faktiskt är byggda för BAIC exakt. Med andra ord, vad gör denna enorma sak i Södertälje, som nu ägs av AVL, bredvid Scanias motoranläggning? Ta en titt på Google Maps.

 • I ett fall (Saab vs BMW), men på grund av käranden, i det andra fallet, förmodligen genom domstolens beslut. Stor skillnad.

 • Finns det också i Trollshop (www.trollig.com). Rekommenderas verkligen!

 • Även om inte helt på ämnet, men jag vet inte hur jag annars kan bifoga ett budskap till Saab-gruppen:

  I dagens (23.4.2013) FAZ, S. T6 annonseras en ny bok för Saab fans och diskuteras ganska positivt kortfattat:

  Dieter Günther: Saab. Banan till ett kultmärke, Delius Klasing Verlag, Bielefeld, 162-sidor, 150-bilder, 39,90 €

  Jag önskar mycket läsning nöje

 • Det är så som det är. Och de är inte ensamma.

 • Kan inte föreställa mig att NEVS-kvantiteterna är intressanta nog att köpa BMW / PSA-motorn.

 • Victor Müller vs. GM har också skjutits upp ... Förmodligen i båda fallen är chanserna för framgång, så pengar för käranden, lika bra ...

 • Du kommer säkert att ha många mätutrustningar ombord, kör inte långsamt, och om du har ett svenskt nummer hittar du säkert något i den offentliga databasen för Transportstyrelson

 • Vem som helst har sett var för vilka provfordon? Annars skulle det gå så mycket mer rykten av guilden ... och hur kunde du identifiera dem som provfordon?

 • Saabsunitedens vänner skriver att rättegången till BMW wg. den 50 levererats till Saab och aldrig betalat 1,6 lt motorer på begäran av BMW tills vidare flyttades: "En utfrågning av tingsrätten i Sverige som på grund i början av april 2013 och SAAB Parts advokater var redo att slåss claimsoft, MEN Två dagar före dagen för utfrågningen skickades det på begäran av BMW. Ingen anledning till varför det datum då skjutas upp vad någonsin ges av BMW till SAAB Parts advokater eller till domstol. "

  Är testerna Saabs på vägen med BMW-motorer? ....

 • Är det verkligen så viktigt var motorerna kommer ifrån? Saker måste fungera ordentligt !! Och svenskarna har ofta tillåtit skriva SAAB-bokstäver på en motor som de inte utvecklade själva, som vi alla vet, det fanns inte bara supermotorer. Naklar behöver naturligtvis en turboladdare.

  Har mycket större oro över den framtida Saab-bilden i Kina. Toms tidigare rapport om situationen hos Volvo gjord i Kina visar vad jag menar eller är rädd.

  Tom !! Komplimang - bra "artikel", jag hoppas bara att så många NEVS ansvariga läser ...

 • Tyvärr ser vi inte en V6T längre. Jo huvud sak är äntligen att börja igen.

 • Är endast en 1 bensinmotor planerad?

 • Tack för svaret. Är bara frågan om hur diesel (men sparsamt men med högre och möjligen icke-farligt utsläpp) kompatibel med den riktade miljö bild av den elektriska konceptet.

 • Det här ämnet är helt tyst i Sverige. Det finns ingen information.

 • Särskilt en diesel skulle vara för frekventa resenärer (jag tror på grund av bilar etc.) redan viktigt, åtminstone på den europeiska marknaden. Förhoppningsvis kommer det att finnas något. Vet du något om det, Tom?
  Annars tack för den alltid snygga artikeln och informationen.

 • Gasmotorer super. Från Kina? Åh nej, snälla gör det inte!

 • Nu om du vill testa "bara" motor och chassi det skulle finnas så nästan perfekt förklädnad tidigare Saab eller BLS kropp, får man inte veraten av presenningar eller konstiga mönster som det är ett testfordon

 • Två mycket intressanta artiklar. Den senare ger lite hopp. Tack Tom.
  PS
  Nu har jag av sjukdom hade tid den nya Saab boken "Saab -Den väg en kult varumärke" omfattande studieren.Es gjort wirlich roligt och det ska skrivas varje Saabfan besitzen.Interessant och många gjorde delvis ny Bilder.Gut ut i storformat
  .
  Hälsningar

 • Nej, tyvärr finns det inga bilder ännu.

  @ Rheinhesse: Tack

 • Tom, finns det några bilder på Saabs som fungerar som provfordon?

  Hälsningar från CH

 • Hi Tom,

  Vid denna tidpunkt tackar jag också för all den ansträngning du gör med vårt favoritbil tema. Och jag har bara märkt igen att det inte bara är informationsinnehållet, men framförallt den skrivstil som låter mig titta in (flera gånger) varje dag.

  Hon var så torr, svaret på "den slutliga frågan för det sanna Saab-fläkten uppstår oundvikligen. Har bensinmotorn också en turbo? ". Bara fem bokstäver, i två korta ord, nästan förbisedda av linjepausen: "Gjorde han."
  Bra nyheter, bra förpackning. - Var snäll och fortsätt.

Kommentarer är stängda.