SAAB News. Saab 2.0 och bensinmotorerna.

Saab testfordon har varit i Europa för en tid. Exakt en vecka sedan sågs fordon i testflottan i Tyskland. Det var en förnekelse från Trollhättan. Originalljud:"... vi har bara elfordon!”Halveringstiden för detta uttalande var ganska kort, vilket presschefen Mikael Östlund bekräftade idag. Saab 9-3 kommer med bensinmotorer.

Vilka motorer kommer under Saab 2.0 under huven.
Vilka motorer kommer under Saab 2.0 under huven.

Detta bekräftar Östlund, som för närvarande är på bilutställningen i Shanghai, vad vi har känt under en tid. TTELA, den lokala tidningen i Trollhättan, spekulerar på att bensinmotorerna kommer från en kinesisk källa. En spekulation som vi inte kommenterar. Eller bör vi utesluta som en försiktighetsåtgärd? Vi lämnar poängen öppen. Det är emellertid klart att NEVS staplar djupt. Utvecklingen i Trollhättan är mer avancerad än vad som verkar, och Saab 2.0 tillåter bara nyheter till allmänheten i små doser.

Vad som inte är en dålig strategi skulle inte vara Saabs kunder som väntar på konkreta nyheter och fattar köpbeslut. Lite mer öppenhet skulle vara till hjälp från tid till annan, även för återförsäljarna. Planerna för den nya fabriken i Quindao bli konkret nu, och Östlund förväntar en tidsram på tre till fem år tills det första nya fordon rullar av linjen. I konkreta fall kommer den nuvarande Saab-generationen endast att byggas i Trollhättan.

Goda nyheter, för bensinmotorerna för första gången bekräftades av NEVS. Endast den sista frågan för det sanna Saab-fläktet kvarstår, vilket oundvikligen uppstår: har bensinmotorn också en turbo? Har han

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

24 tankar om “SAAB News. Saab 2.0 och bensinmotorerna."

 • blank

  Vilket ställer frågan ändå, var dessa motorer faktiskt är byggda för BAIC exakt. Med andra ord, vad gör denna enorma sak i Södertälje, som nu ägs av AVL, bredvid Scanias motoranläggning? Ta en titt på Google Maps.

 • blank

  I ett fall (Saab vs BMW), men på grund av käranden, i det andra fallet, förmodligen genom domstolens beslut. Stor skillnad.

 • blank

  Även om inte helt på ämnet, men jag vet inte hur jag annars kan bifoga ett budskap till Saab-gruppen:

  I dagens (23.4.2013) FAZ, S. T6 annonseras en ny bok för Saab fans och diskuteras ganska positivt kortfattat:

  Dieter Günther: Saab. Banan till ett kultmärke, Delius Klasing Verlag, Bielefeld, 162-sidor, 150-bilder, 39,90 €

  Jag önskar mycket läsning nöje

  • blank

   Finns det också i Trollshop (www.trollig.com). Rekommenderas verkligen!

 • blank

  Vem såg alls vilka testfordon och var? Annars skulle det gå mycket mer rykten genom guilden med något liknande ... och hur kunde du identifiera dem som testfordon?

  • blank

   De är så säker på att ha en hel del mätinstrument ombord, inte bara köra långsamt, och det är när de har ett svenskt säker i den offentliga databas Transportstyrelson vad slående hitta

   • blank

    Det är så som det är. Och de är inte ensamma.

 • blank

  Vännerna till Saabsunited skriver att hörandet av stämningen av BMW wg. de 50 1,6 lt motorer som levererades till Saab och aldrig betalats för skjuts upp tills vidare på BMW: s begäran. , två dagar före det datum som fastställts för utfrågningen sköts det upp utan någon begäran om ett nytt datum, på begäran av BMW. Ingen anledning till varför datumet skjuts upp gavs aldrig av BMW till SAAB Parts advokater eller till domstolen. "

  Är test Saabs på väg med BMW-motorer?….

  • blank

   Victor Müllers stämning vs. GM har också skjutits upp för tillfället ... I båda fallen är chansen att lyckas, dvs. kontanter för käranden, troligen lika bra ...

 • blank

  Är det verkligen så viktigt var motorerna kommer ifrån? Saker måste fungera ordentligt !! Och svenskarna har ofta tillåtit skriva SAAB-bokstäver på en motor som de inte utvecklade själva, som vi alla vet, det fanns inte bara supermotorer. Naklar behöver naturligtvis en turboladdare.

  Har mycket större oro över den framtida Saab-bilden i Kina. Toms tidigare rapport om situationen hos Volvo gjord i Kina visar vad jag menar eller är rädd.

  Tom !! Komplimang - bra "artikel", jag hoppas bara att så många NEVS -chefer som möjligt läser med ...

 • blank

  Tyvärr ser vi inte en V6T längre. Jo huvud sak är äntligen att börja igen.

 • blank

  Är endast en 1 bensinmotor planerad?

 • blank

  Tack för svaret. Är bara frågan om hur diesel (men sparsamt men med högre och möjligen icke-farligt utsläpp) kompatibel med den riktade miljö bild av den elektriska konceptet.

 • blank

  Särskilt en diesel skulle vara för frekventa resenärer (jag tror på grund av bilar etc.) redan viktigt, åtminstone på den europeiska marknaden. Förhoppningsvis kommer det att finnas något. Vet du något om det, Tom?
  Annars tack för den alltid snygga artikeln och informationen.

  • blank

   Det här ämnet är helt tyst i Sverige. Det finns ingen information.

 • blank

  Gasmotorer super. Från Kina? Åh nej, snälla gör det inte!

 • blank

  Två mycket intressanta artiklar. Den senare ger lite hopp. Tack Tom.
  PS
  Jag har nu hunnit studera den nya Saab -boken "Saab - vägen för ett kultmärke" i stor utsträckning på grund av sjukdom. Det var riktigt roligt och varje Saab -fan borde äga den. Intressant skrivet och många, delvis nya bilder. Välgjord upplagan i stort format
  .
  Hälsningar

 • blank

  Tom, finns det några bilder på Saabs som fungerar som provfordon?

  Hälsningar från CH

  • blank

   Nej, tyvärr finns det inga bilder ännu.

   @ Rheinhesse: Tack

   • blank

    Tja, om du “bara” vill testa motorn och chassit skulle det finnas den nästan perfekta kamouflagen från en tidigare Saab- eller BLS -kaross, du behöver inte berätta genom planering eller konstiga mönster att det är ett testfordon

 • blank

  Hi Tom,

  Vid denna tidpunkt tackar jag också för all den ansträngning du gör med vårt favoritbil tema. Och jag har bara märkt igen att det inte bara är informationsinnehållet, men framförallt den skrivstil som låter mig titta in (flera gånger) varje dag.

  Det var så fint och torrt, svaret på "den sista frågan till den sanna Saab -fansen som oundvikligen uppstår. Har bensinmotorn också en turbo? ". Bara fem bokstäver, i två korta ord, nästan att förbise bakom radbrytningen: "Gjorde han".
  Bra nyheter, bra förpackning. - Vänligen fortsätt.

 • blank

  Det kommer inte att vara en 1,6 liters motor från en tysk tillverkare ...

  • blank

   Kan inte föreställa mig att NEVS-kvantiteterna är intressanta nog att köpa BMW / PSA-motorn.

Kommentarer är stängda.