SAAB Festival Sweden. Tour Kiel - Trollhättan (uppdatering).

Vår Saab-turné från Kiel till Saabfestivalen i Trollhättan lovar att vara en färgstark händelse. Registreringen har körts i en vecka. Många lag är redan registrerade, och vår Saab-konvoj, som då är på 31. Kan rulla genom Västragötland, kommer troligen att återspegla Saabs historia kring 60-år.

Rallye Plate: Saab Tour Kiel - Trollhattan
Rallye-Plate: Saab Tour Kiel - Trollhattan

Eftersom det finns sanna rariteter som gör vår tur något väldigt speciellt. Den äldsta tidigare rapporterade Saab är en 93 från år 1957. De senaste bilarna är Saab 9-4x, några av de aldrig tidigare sedda Saab 9-5 II-sporten och flera 9-5 II sportsedans. En Saab 96, en Saab 99, olika Saab 9-5 I och Saab 9-3 fullbordar fältet. När kommer du kunna se så många Saab-generationer i gång igen?

Under tiden står designen av Rallye Plates för vår turné. Vi följer symbolerna i Saab-berättelsen. Planet och troll står för Saabs tradition av de tidiga åren och för de vilda tiderna när Combi Coupe och Turbo gjorde sin debut. Den stora dominerande Saab-logotypen står för nutiden och framtiden, som för närvarande utvecklas i Sverige.

Varje registrerat team får sin individuella skylt med namnen på föraren och medföraren att delta och som ett minne. Sugkoppar för fastsättning på vindrutan - folk fortsätter att be om dem - ingår naturligtvis! Plattorna kommer att delas ut till fans som reser med oss ​​till Sverige den 30 maj kl. 15 på Saab-Service-Kiel. Den första veckan i maj publicerar vi en laglista med namn, naturligtvis utan registreringsnummer och adress. Deltagarna har sedan möjlighet att kontrollera och - om det behövs - korrigera dem.

Vårt evenemang sponsras av en hel del Saab-Spirit från den tyska grenen av Saab Parts AB och Saab Service Kiel, Ännu inte i stämningen för ett möte med fina fans av vårt kultmärke? Då fortsätt! Formuläret för Registrering och programmet för vår turné är här.

Text: tom@saabblog.net

Rallyplatta: saabblog.net

6 tankar om “SAAB Festival Sweden. Tour Kiel - Trollhättan (uppdatering)."

 • blank

  Jag kommer även med min son från Thüringen och därmed via Rostock, kanske funkar det för oss Thüringer med en skylt.
  Bye för nu

 • blank

  Hej till alla,
  Låter riktigt bra med Kiel, jag kör också med min
  Barn till Trollhättan, men hade redan bokat färjan från Rostock, nu
  att inte förändras, så vi ses i Trollhättan,
  Naturligtvis har vi inte ett så trevligt minne i form av skölden ...
  Saabige hälsningar från Thüringen

 • blank

  Ha en trevlig resa! Tyvärr kan jag inte delta eftersom jag kör till Normandie på 31. maj

  • Hi Tom!
   Är jag också inloggad?
   Det fanns inget att läsa om Saab 900 🙂
   Hälsningar, Torsten

   • blank

    Tja så vad. Naturligtvis är du där ... Och det kommer att finnas mer än en Saab 900 🙂

Kommentarer är stängda.