SAAB News. Uppdatering av försäljningen av Saab Parts AB.

Förra veckan hade jag pratat med en vän om den möjliga försäljningen av Saab Parts AB till National Electric Vehicle Sweden AB. Vi trodde att inget skulle hända före sommaruppehållet. Eftersom regeringen måste söka ett svenskt rikets beslut om försäljning av det statligt ägda företaget.

Saab Parts AB: Kom ihop vad som hör samman?
Saab Parts AB: Kom tillsammans, vad hör samman?

I det här fallet gjorde vi fel med våra antaganden - vilket är bra. Enligt nyhetsbyrån TT kommer regeringen idag att be Riksdagen om tillstånd. Då kan allt gå väldigt snabbt. Med förvärvet av Saab Parts AB skulle NEVS ha det brådskande distributionsnätet i Europa och USA. Urgent eftersom starten av produktionen bara kunde vara några månader bort. Att fördröja förvärvet av Saab Parts AB skulle äventyra denna tidtabell.

Våren har kommit till Sverige och allt verkar gå lite snabbare nu. En bra början på veckan för vårt kultmärke från Sverige.

Text: tom@saabblog.net

10 tankar om "SAAB News. Uppdatering av försäljningen av Saab Parts AB."

 • Defeatists är skott som tider, men du måste se en potentiell sårbarhet. Antag att NEVS misslyckas med sina planer trots allt - nu eller om några år. Då kommer SAAB Parts AB också att påverkas - och vem vet om den politiska stormen i Sverige igen kommer att gynna en statsöverlåtelse. Det skulle inte vara en positiv utveckling, så du måste dämpa din entusiasm.

 • Vad ska förändras? Det som händer här är en logisk utveckling som bara kan vara positiv.

 • För mig är det viktigt att veta om detta gör reservdelsleveransen för våra Saabs säkrare eller mindre säkra.

 • ... Jag kan bara säga till tidpunkten: Kineserna har en helt annan tid än vi i Europa, som jag blev mycket medveten om vid en helgevenemang. Där man tänker med oss ​​med mycket korta tidsintervaller finns det mycket längre planerade planer där. Investerarna har tid och pengar, där fläkten vill se varumärket på ett år, bryr de sig inte. Om det är verkligen allvarligt, har Saab en lång och ljus framtid före den.

  Med vänliga hälsningar!

  Matthias

 • Uppståndelsen av SAAB kommer att ta lite tid. NEVS verkar ta den tiden, förmodligen för att pengarna är tillgängliga också. Det är sant att försäljningen inte omedelbart möjliggör lönsam produktion, men efter några år av kontinuerlig konstruktion kan SAAB bli ett framgångsrikt bilmärke. Det finns positiva berättelser från branschen, från VW till BMW till SKODA, men naturligtvis även negativa som MG, Simca, etc.
  Om NEVS och andra vill investera pengar i SAAB - även för de som slutligen har en avkastning på lång sikt i förgrunden - så är jag glad som SAAB-förare.

 • De nya SAAB-ägarna, till skillnad från Spyker, är inte drömdansare.

  Dessa människor har verkligen gått igenom en global analys av möjligheterna - vad de första 20-personerna i en gågata kan ha för en åsikt verkligen inte kan vara riktmärke.

  Jag måste hålla med Zirkoski: Varför så negativ?

 • Varför så negativ? Jag ser fler möjligheter där än risker. Om du är rimlig och inte förlorar ditt grepp kan det fungera. Vänta en minut för produkten!

 • Tyvärr, jag måste ta dina rosa Saabbrille-tider. En försäljning av delarna AB till ett företag som för närvarande inte gör något annat än att spendera pengar utan en produkt till salu var man ska leda?

  Det skulle utgöra det faktum att delarna AB kommer att strömma in i konkursboet för en misslyckad Nevs.

  Låt dig inte lura av vår starka Saab-gemenskap. Vi är och förblir fransgrupp.
  Varför gör du inte testet? Föreställ dig dig själv i en gågata / köpcentrum, etc. och frågar de första 20-personalen: "Saab bygger bilar igen, skulle det vara något för dig?". Garanterat det skulle inte vara något positivt ut.
  Ombudet för varumärket Saab har förstörts hittills de senaste åren att en återkommande uteslutning är enligt min åsikt.
  Bilförsäljningen av nästan alla märken är på marken, framtida teknikelbil, se nuvarande situation på Fisker.
  Jag äger flera Saab-bilar, jag kunde inte föreställa mig ett annat märke, men tåget har gått.

  Ursäkta, det är min åsikt, bygger Nevs högst slott i luften. Inget annat.

 • Underbart!
  Förhoppningsvis kommer det att fungera ... Tyvärr sprider stark optimism igen att 9-3er kommer att produceras i år.
  Jag hoppas att detta inte bara beror på början av våren!

  Soliga hälsningar från Oldenburg.
  André

 • Det är helt bra nyheter! Har också tagit lång tid

Kommentarer är stängda.