SAAB News. En lång process.

De som hade hoppats på högre varv i Sverige kommer att bli besvikna. Försäljningen av Saab Parts AB till Investor NEVS kommer att vara en lång historia. Även om Michael Thorén från Finansdepartementet medger att det inte är i statens intresse att förbli den långsiktiga ägaren av Saab Parts.

De nya skyltarna väntar på högre hastighet.
De nya skyltarna väntar på högre hastighet.

För försäljning måste regeringen lämna in ett utkast till riksdagen i Stockholm, och han måste ge sitt samtycke. Inköpspriset bör också vara lämpligt. Det är en lång process att sälja ett statligt bolag, säger Michael Thorén till pressen.

Saab 2.0 ägare NEVS har nu övervunnit medias vinterns svält åtminstone i tillvägagångssättet. I Peking byggs en ny extra batterifabrik, eftersom kapaciteten i den tidigare produktionen har blivit uttömd. Batterier för framtiden, från 2014 producerade Elektro Saabs, kommer från denna fabrik. Det betyder åtminstone att du är närvarande i den regionala pressen idag, medan du lockade uppmärksamhet över hela landet igår.

Nyheter var endast tillgängliga hos Saabsunited. Saab 2.0 planerar att bygga ett hybridfordon. Vilket är inte riktigt överraskande, eftersom köpplattformen för den nya Saab-generationen designades från början. Intervju med Matthias Bergman är på SU för läsning. Det är väldigt intressant att se hur en ny grupp med platser i Europa och Asien verkar komma fram. Förnybar energi, även i Trollhättan, planeras ett kraftverk, batterier, bilteknik. Det kan vara en spännande historia, och Saab skulle vara i tjock av det. Med bilavdelningen fortsätter den, åtminstone på utsidan, bara långsamt och lugnt. Steg för steg, vilket inte skulle vara en nackdel, skulle bilindustrin runt om oss inte röra sig snabbare. De riktigt goda nyheterna är fortfarande kvar, men chanserna är inte dåliga. Vi väntar

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net