SAAB-gemenskapen. Saab tillväxt och uppdateringar.

Om det fanns något sådant som Saab Merit medalj, då vän Goetz skulle vara en kandidat för det. För han har inspirerat många människor att varumärket, och han lockas att köpa ytterligare Saabs igen ... Med sin Saab vän Dietrich Götz hade under de senaste dagarna på vägen - naturligtvis Saab inköp, vad ...

Till höger en sällsynt Saab 900 Turbo DeLuxe och till vänster den nya Saab 9-5 från Dietrich.
Till höger en sällsynt Saab 900 Turbo DeLuxe och till vänster den nya Saab 9-5 från Dietrich.

Dietrich äger en Saab 900 Turbo DeLuxe, som har tagit den genom publikation i motor klassikern till en del framträdande. Det är dock inte deLuxe i bilden, i vissa Saab-cirklar finns det bara sällsynt Sverige utan slut. Dietrich är nu också den stolta ägaren till en Saab 9-5 från 2006, ett köp som borde få konsekvenser igen. Eftersom Götz också är så upphetsad över 9-5, att nästa Saab köptes. En Saab 9-5 för Götz.

Heiko och Saab 9-3

I januari köpte Heiko en Saab 9-3 Aero på Mobilforum Dresden. Hans första Saab och som vi skrev han var väldigt nöjd med det. Var, för efter en kort tid upptäckte han en stark rostattack på fenderen. Vad är ovanligt om en sådan ung Saab och hittills det första fallet som kommer till mina öron. I Dresden avlägsnades rosten på bekostnad av mobilforumet och Saab ommålade.

Under denna tid fick Heiko köra på bekostnad av Mobile Forum Mini. Hmm. Även i Dresden är fordonet från Trollhättan bristfälligt och vi har, som Heiko noterade, en Saab-bilhandlare utan Saabs. Men det kan förändras en dag. Hur som helst, Heiko är glad igen nu och har kul med sin Saab.

Heikos Saab 9-3 Aero och 9-3 Cabriolet i Dresden
Heikos Saab 9-3 Aero och 9-3 Cabriolet i Dresden

Max och Saab 9000 uppdateringen

6 för en vecka sedan att jag var med Max i Hanau för Saab-köp. För ett lågt belopp har vi en Saab 9000 köpt, vars framtid vi såg på grund av optisk rostattack inte så rosigt. Under tiden är Saab godkänd, och det första besöket på hissen gav det helt klart.

Vad som inte så bra vid första anblicken sätts i perspektiv. Rostan kommer att tas bort och Saab kommer att vara längre. Med detta har Max gjort ett bra köp och priset betald för restaureringen.

Jag är glad när Saabs berättelser kommer till en lycklig avslutning.

Och det händer en sak till mig: Saab-samhället får ännu mer tillväxt. I Franconia kommer en Saab 9-4x på vägen. Ett riktigt sällsynt fordon. Klass!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

4 tankar också "SAAB-gemenskapen. Saab tillväxt och uppdateringar."

 • Ja, jag är glad igen. Även om jag har erfarenheten att Minis inte är Saabs. 😉
  Nu behöver bara nyheterna från Sverige vara korrekta, vilket jag kan köra i framtiden Saab.

 • Jag känner igen registreringsskylten från mitt hemland på cabriolet, men i naturliga termer har jag aldrig haft Saab där.

  Hälsningar

 • Moin moin, Constantin! Kanske solnedgångarna. för lågt ... ..
  Hälsningar från norr!

 • Kära Dietrich, kära Götz,

  Vi önskar dig en bra resa hela tiden.

  Hälsningar från söder och vi ses snart
  Nico & Felix

Kommentarer är stängda.