Update. Återförsäljare lista Saab Spring Weeks online.

Det är något som en inventering av den nuvarande Saab-situationen i Tyskland. Det tyska Saab Parts-dotterbolaget i Eschborn har lagt upp en aktuell katalog över alla återförsäljare som deltar i vårkampanjen online. En bra idé, för i tidigare kampanjer fanns det ibland viss frustration på grund av bristen på insyn.

SAAB Springveckor 2013
SAAB Springveckor 2013

Men när du tittar igenom listan finns det fortfarande en eller två överraskningar. Logiskt sett finns "fyrarna" bland Saab -återförsäljarna. Börjar i Kiel, via Bonn, Berlin, Bamberg, Leinfelden, Osnabrück, Paderborn och Vienenburg. Men vissa namn saknas medan andra dyker upp som förvånar mig.

Exempel Hamburg. I Hansa staden deltar fyra företag, och med ett eller annat namn skulle jag inte ha förväntat mig. Men en traditionell Saab-partner från Hamburgs närområde saknas, vilket är olyckligt. Eller Frankfurt. Det tidigare Saab-centret Frankfurt är inte där, Frankfurt-området är ett stort vakuum. Frankfurt organiserar sin egen åtgärd, vilket är oförståeligt. Närmaste deltagande partner är Saab Zentrum Mainz.

Jag skulle välkomna en återförsäljarlista även för framtida åtgärder. Varje återförsäljare har möjlighet att delta, och en katalog sparar oss som kund lite besvikelse, om företaget inte vill veta något om specialerbjudandenet. Saab-partner, som förstår Saab som affärsmodell och lever det, stöds av den. Vilket är bara. Eftersom dessa företag visar sina färger och investerar tid och pengar. De förtjänar vårt stöd.

Återförsäljarlistan för våråtgärden 2013 kan laddas ner här.

Text: tom@saabblog.net

28 tankar om “Update. Återförsäljare lista Saab Spring Weeks online."

 • Det finns Saab-återförsäljare som är mycket engagerade i varumärket och dina kunder och fortfarande en
  Erbjudande premium service. Saab-återförsäljare är ofta som dina kunder, t.ex. enskilda och gör egna
  Insatser!! Här på bloggen får du intrycket att bara de som deltar i en vårkampanj är bra ...
  Jag skulle hitta det bra och mer objektivt att publicera en komplett lista över återförsäljare. Det kan också kompletteras
  Deltagande eller egen åtgärd.

  Christoph hjärta

  SAAB Center Trier (sedan 1982)

  • blank

   Det här är mycket bra. Men hur ska jag som potentiell kund lära mig om det inte publiceras någonstans? Bloggen har förmodligen inte kommunicerats och jag är inte (ännu) i kundfilen.

 • blank

  Jo, det gjorde jag. SAABINE togs upp av den vänliga efter inspektionen. För nästan 300 € vårhändelse tack vare en komplett inspektion, oljebyte och alla nya filter. Eftersom du inte kan klaga. SAABINE är nu klar för påskhelgen och SAAB-kudden var också tillgänglig. Vem klagar fortfarande det som verkligen inte hjälper.

 • blank

  Jag tycker att det är helt normalt för Saab-partner att beräkna sina egna priser efter storlek och region. Det faktum att återförsäljarna och Saab-delarna tillhandahåller så omfattande paket med inspektionstjänster bör tillfredsställa oss och vi bör välkomna dessa åtgärder.
  Kanske förrän äntligen talas allt om, vi borde överväga hur det var före 15 månader runt Saab och fundera på vilka åtgärder som gjordes under åren innan. Det fanns sommar- och vinterdäckreklam men inga innovativa produktidéer runt bilen som nu. Som en behandling finns det fortfarande saabiga giveaways till den. Jag kan inte förstå några av kommentarerna här och jag undrar, vad mer vill vi ha?

  • blank

   Tack Tom, det är så som det är. Varje servicepartner som är inblandad förtjänar vårt stöd och våra beställningar. Åtgärden är bra, tanken är rätt!

 • blank

  Hej, moin Saab fans,

  du gör så många prisjämförelser! Varför skriver ingen av er att han är glad över att ha en Saab-partner alls eller vilken typ av hänsyn han tar emot för respektive pris?
  Papper är känt för att ha tålamod och mycket är skrivet och ännu mer spottat, men allt följs inte alltid. Jag föredrar att betala några euro mer om jag inte behöver oroa mig för tjänsten efteråt! Vad är det bra för mig (förutom problem) om en "knäppa" har eliminerats efter en service / inspektion eller reparation, men en ny egendom (som inte var närvarande innan) dyker upp.

  Personligen skulle jag vilja att våra servicepartners tillhandahåller noggrann service och inte ett fast pris. Om tjänsten är BRA är jag redo att betala dess VÄRDE. När allt kommer omkring har jag alltid en resa på bra 50 km (minst två gånger om året bara för att byta däck och det med var och en av våra Saabs) och investera mycket fritid, frivilligt. Annars skulle jag byta märke.
  Jag känner någon som bara "skakade bort" sin vackra 9-5 eftersom han fruktade att han inte skulle få reservdelar längre. Verkade inte vara korrekt informerad.

  Många av oss har verkligen ingen anledning att klaga på kostnaden för våra bilar. Till skillnad från de ”tyska massproducerade varorna” är våra pålitliga svenska rariteter inte precis billiga, men definitivt billiga.
  @Mike3k
  Vilket kylskåp är billigare och vilket billigare? Vem bryter för 299, - och efter ett år eller som innehar t.ex. 349, - och minst två år?
  Har du någonsin visat hur och var däcken lagras och hur man hanterar dem? Vad vann du, om du kanske bara betalar 60, - för att lagra däcken men få tillbaka dem med repade fälgar?

  @flor
  Gläd dig att du är så hövdad! Kan du välja den du tycker är bättre partner. Andra skulle vara glada om de bara hade en partner!

  @Thomas
  Även de "trevliga människor" som du nämner är fortfarande trevliga och vänliga, men (från min egen erfarenhet) tyvärr inte så noga! Även några av dessa trevliga människor finns inte längre.

  @ Tom
  Det är självklart din blogg och din skrivstil. Men kanske du kan göra några tankar om Rätt användning av var och en av villkoren som synes eller uppenbarligen?
  Tack för att ni nämnde Swissvax-produkterna i en av dina tidigare inlägg. Jag kände henne inte ännu. Jag lagrade upp med ett bra sortiment på sortimentet och är väldigt exalterad över resultatet! Förresten: Telefontjänsten rekommenderades också!

  • blank

   @John:

   > Vilket kylskåp är billigare och vilket är billigare? Den för 299, - och trasig efter ett år
   > går eller håller den i t.ex. 349, - och minst två år?

   Jag kan inte berätta det för dig. Kan också vara den billigare! Men det är inte min poäng! För mig handlar det inte om priset, utan om att det för mig verkar vara en okoordinerad handling än en gång (!)! Och jag är inte den enda som står där ... I det aktuella fallet är det som om brevet kom från den tyska filialen till Saab Parts AB. I slutändan är de dock erbjudanden från respektive återförsäljare. I brevet ges intrycket av att det rör sig om ”specialpriser”, även om det inte finns någonstans. Man kan härleda från "fast pris" om det behövs, men bara framtagandet av ett prospekt kan åstadkomma det. Men det är det inte! Dessa är normala, individuella priser för respektive återförsäljare. Jag vet inte vad som går fel, men enligt min mening borde du få någon ombord med lite marknadsföringskunskap. Så här känner du dig lite som en "tänkande" person .... 😉

   > Har du någonsin fått se hur och var däcken lagras och hur de hanteras?
   > Vad tjänar du om du bara betalar 60, - för att lagra däcken men de är repade
   > Få tillbaka fälgar?

   Förstår inte din fråga ... För: 1. Det finns SAAB-återförsäljare där det kostar 30 EUR. Betyder det att hjulen är dåligt lagrade och repade? Omvänt: Jag betalar (t) e hos en ex-Saab-återförsäljare (stor GM allt-återförsäljare) 80 euro inklusive byte. De repade fortfarande mina fälgar. Och nu? Mhhh….

   Slutsats: Jag var INTE orolig för prisnivån, utan för genomförandet av kampanjen ... Samma flygblad fördelade över Tyskland med några extremt olika. Priser och även inom ett ställe. Personligen tycker jag att det är oprofessionellt ... Som sagt finns det sätt och sätt att göra det annorlunda och andra märken, oavsett hur stora eller filialer, kan göra det också!

   Jag tycker att det är väldigt viktigt att ”handlingar” eller liknande görs. Inte för att det uppstår ett felaktigt intryck ... 😉

 • blank

  En prissammanställning är värt att göra. Det är lugnande att det inte förekommer något prisavtal ::

  Jag fick vårveckornas erbjudande från två verkstäder i samma stad. Priserna för A och B skiljer sig från topp till botten för de 6 klassificerade tjänsterna enligt följande (jag antar inklusive moms, men ingenting ingår):

  AB
  _________________________________

  97% 100%
  134% 100%
  133% 100%
  114% 100%
  124% 100%
  146% 100%

 • blank

  Tja, det "fasta priset" avser tjänsten. Tyvärr, Saab -återförsäljare är entreprenörer och alla har sin egen beräkning. En kedja av Saab -återförsäljare kan förväntas med endast en ägare som inte helt förstår försäljning av bilar och motorfordonstjänster.

  Tidigare hade ingen försäljningsorganisation, oavsett vilket varumärke, alltid bara ett pris.

  • blank

   Jag inser att återförsäljare har olika priser. Flygbladet förmedlar dock något av "action", "specialerbjudanden" eller liknande. Så är det inte nödvändigtvis. Enligt min mening är de normala erbjudanden / priser från respektive återförsäljare ... Kanske kan en av dem göra det lite billigare än vanligt, men i mitt fall är det inte det.

   Och om det faktum att återförsäljarna är sina egna organisationer med sina egna beräkningar: Rätt. MEN: Om det "övre företaget" skickar ut ett reklamblad med erbjudanden kan det "diktera" dessa priser till viss del. I vilken utsträckning det kan finnas subventioner etc. är en annan sak. Jämför det med en elektronisk discounter. En broschyr kommer ut och även om varje gren är ansvarig för sig själv, kostar kylskåpet 299 euro överallt - oavsett om det är i Kiel, Berlin, Bonn eller München!

 • blank

  Synd, verkligen synd att en sådan faktiskt positiv att utvärdera handling utvecklar en sådan bitter eftersmak:
  Som Tom redan skrev är det överraskande att några stora återförsäljare / servicepartners, som faktiskt alltid är kända för att leva för SAAB, inte involveras!
  Och det faktum att några ”Oppel” -workshops som också får SAAB att delta gör inte historien bättre faktiskt!
  Bara det faktum att små servicepartners ibland finns finns ett steg i rätt riktning ...

 • blank

  Detta är ingalunda avsett att vara en motivering för en sådan prissättning (där slutligen varje återförsäljare sedan gör sin egen beräkning för så kallade "fasta priser") - men jag har hört från BMW -förare att även där återförsäljarna för samma tjänster (material och löner) kräver mycket olika priser.
  Det stora undantaget är SAAB inte!

 • blank

  Jag vet inte vad jag ska tycka om kampanjen ... "Dokumentet" säger något om "fasta priser". Men varje återförsäljare gör sina egna priser och skillnaderna är enorma! Så jag mår redan riktigt dåligt ...?!

  Exempel? Hjulbyte och lagring ibland för under 60, för mig över 100, -. Båda i stora städer, där priserna måste återföras baserat på lokala intäkter. Det finns människor som har fått dessa brev från två återförsäljare. Oljebyte -> 2 EUR skillnad, exklusiv service med 50 skillnad.

  Förlåt, men för mig får det dig att se löjligt ut! Det vore som om en butikskedja skriver ut broschyrer med olika priser för varje filial och sedan vill prata om "lågprisgaranti" och samma ... Helt opålitligt; (

  Jag kan se att människorna är engagerade i att göra vad. Men ibland vore det bra att tänka istället för att vara aktiv. Om du skickar ut dessa reklamblad är det bra. Men om dessa "fasta priser" är de normala priserna som fastställts av respektive återförsäljare, bör du avstå från denna fönsterförbandning.

 • blank

  Detta var faktiskt menat som ett svar till Heiko, som ville veta om mobilforumet Dresden deltar i åtgärden!

 • blank

  Bara ringde där. Mobilforumet har inte registrerat sig för den här kampanjen, du har sammanställt din egen vårkontroll till ett fast pris. De schablonmässiga tillskott från Saab Parts-kampanjen ingår inte, till exempel, men erbjuds efter behov. Efter samtalet är kontrollen också mycket noggrann, eftersom den borde planera för 1h. Jag tror att jag ska göra ett möte efter påsken.

 • blank

  På vårveckorna är även österrikiska verkstäder / återförsäljare involverade. Finns det också en lista för Österrike tack?

 • blank

  Mobile Forum Dresden ingår inte? Gick inte på?

 • blank

  Listan är lite av en besvikelse. Det finns ingen Saab-partner i omedelbar närhet av Hildesheim & Hannover.
  Där jag köper reservdelarna hittills i Hannover, kommer jag förmodligen inte att öppna mer, för att människor inte ens kan delta i åtgärden - stor kundlojalitet :-(
  Det finns bara vägen till en tidigare Saab-partner i Hildesheim Nordstadt, men åtgärden kan inte erbjuda.
  Hur säger du det - vem vill inte ...
  Vägen till Harz är tyvärr för långt för en inspektion,
  även om det finns ett mycket kompetent lagarbete där.

  • blank

   Hej,

   Vägen är väl värt det, men det är inte så långt från HI till Vienenburg och du har rätt det finns mycket trevliga människor på skruvarna.

  • blank

   Hallå. Tyvärr kan du utöka det med området runt Hannover **! ;-(

   Jag kommer väldigt grovt från den andra sidan av Hannover.
   Inget officiellt här heller. 🙁
   Nästa skulle vara just då Bremen.

   Jag vet att det fanns (en gång) i Walsrode en Saab-verkstad i Walsrode (eller finns det fortfarande?).
   Detta är inte heller listat, på Saab-sidan men fortfarande.
   Jag frågar mig alltid om den "riktiga" Saab -partnern fortfarande finns när jag kör förbi Walsrode med några månaders mellanrum.

   ** Vi hade en gång en av våra Saabs från Saab -återförsäljaren i Hannover på "Old Airport" från "Vahrenwalder". Tyvärr fanns det inte längre någon tid senare. 🙁

 • blank

  Tyvärr har inga priser, även om fasta priser har angivits och i närheten av Hannover, ingenting!

 • blank

  Listan är bra och vice versa ett incitament för SAAB-återförsäljare att delta i dessa åtgärder i framtiden!

 • blank

  Hej.
  Tack Tom för att vidarebefordra listan! Således sparar jag en liten frustration! eller mina rädslor har bekräftats:

  Nordväst är - bredvid Frankfurt - ett vakuum! Den lokala återförsäljaren i Oldenburg och den "tidigare" Wiefelstede deltar båda inte! Båda har fortfarande sin SAAB -logotyp på gatan ... men att köra till Bremen eller Osnabrück för detta erbjudande är lite för långt på 60 eller 100 km!

  Så på gott och ont är det enda sättet att komma dit till "FreieWerkstatt"!

  Om någon av en slump är i Oldenburg och vill göra en omväg till den lokala Saab-representanten, borde förväntningarna inte vara höga ...

  Hälsningar från det soliga SAAB-vakuumet Oldenburg

  André

 • blank

  Konstigt nog är Saab Center Dortmund inte på listan. Dortmund deltar i alla Saabs åtgärder. Alla kunder har också skrivits till via Saab för denna kampanj och erbjudandet används också aktivt. Denna lista bör uppdateras ...

  • blank

   Tillit är bra, kontroll är bättre ... Dortmund kommer naturligtvis att delta i kampanjen, listan kommer att uppdateras omedelbart!

Kommentarer är stängda.