SAAB helg. Castriota bilder SAAB 9-3 efterträdare.

Det är konstigt! Chanserna att detta förslag någonsin kommer att se världen som Saab är noll. Ändå går bilder av Castriota-designen runt om i världen. Som på något sätt talar för intresset för varumärket Saab och för dess framtid.

SAAB 9-3 efterföljande design av Castriota
SAAB 9-3 efterföljande design av Castriota

"Vassat" utkastet ser bättre ut än de första, suddiga bilderna. Saabs framtid? Osannolikt! Eftersom designförslaget "publiceras" när det väl publiceras och i bästa fall högst en rekommendation till designern. Vilket också skulle ha varit syftet med släppet.

[sam id=”1″-koder=”true”]

Har planen fungerat? En delegation från National Electric Vehicle Sweden träffade trots allt den amerikanska formgivaren under Genèves Motor Show. Resultatet av konversationen är okänt, och det kommer att vara dags innan Castriota blir den nya Saab-hemdesignern.

Ett komplett fotogalleri av Castriota-designen med många detaljer har den svenska upplagan av Bilmotor sport släppte. Alla måste bestämma om de gillar det eller inte. Jag gillade personligen Simon Padians Saab-designspråk bättre. Han arbetar nu på Hareide Design i Göteborg, bara 60 kilometer från Trollhättan. Hur som helst ... allt är öppet och det förblir spännande.

Text: tom@saabblog.net

11 tankar om “SAAB helg. Castriota bilder SAAB 9-3 efterträdare."

 • blank

  Kan jag få vänner med ...

 • blank

  Det är definitivt inte samma gamla och sticker ut från mängden ab.Wie många hitta 900 S, i synnerhet den bakre skuril och vi Saab fans hittar bilen toll.Warum inte några våga Stilelemente.Sicher designen är alltid en smaksak, annars skulle ja, alla kör samma bil, men det skulle ha varit en blickfångare.
  Jag undrar vad som är kvar av det.

 • blank

  Bakluckan är fantastiskt opraktisk. Från framsidan så trevligt men sidolinjen får jag synonym med alla andra skräp som erbjuds. Det har inte mycket att göra med att flyga.

 • blank

  Så även om bilderna är bättre nu, jag hålla fast vid det, vilket är ett hopkok av eventuellt olika (Saab) stilelement som inte ger en sammanhängande helhet.
  Snett framifrån, han påminner mig helt av Subaru Legacy att svansen är, som så ofta citerade på något sätt kopieras Porsche.

  Så jag tycker inte om det, jag hittar mig mer i den padiska designen igen.

  Hälsning Ded

 • blank

  Ful Padda !!!

 • blank

  Så jag hittar bomb !!

 • blank

  God morgon,
  Jag ser den nya Ford Mondeo! Om jag inte köpte kör Saab!
  Hälsningar från Koblenz.

 • blank

  Jag gillar designen av Castriota mycket bra, för att den har några typiska SAAB-element, till exempel luckan med spoilern, ljusbandet eller huven drog över fendersna. För mig är dessa element som gav SAABs fordon det speciella någonting och gör det fortfarande modernt.

 • blank

  Som alltid är det upp till betraktarens öga - vissa tittare tycker att en aktuell S-klass Mercedes helt enkelt är genial när det gäller design. Andra tycker att designen misslyckas.
  Castriota-designen kommer sannolikt att ha en liknande effekt på respektive observatör - antingen ser den bra ut eller kanske för gammaldags med knappast någon tidlös elegans.

  Eftersom folket från NEVS har tagit kontakt med Castriota-teamet, bör man anta att de visade linjerna inte är helt ”fel” i deras ögon. Med några små förändringar kan designen komma i beaktande - som alltid med SAAB: G-Word är ansvarig igen!

Kommentarer är stängda.