SAAB helg. Castriota bilder SAAB 9-3 efterträdare.

Det är konstigt! Chanserna att detta förslag någonsin kommer att se världen som Saab är noll. Ändå går bilder av Castriota-designen runt om i världen. Som på något sätt talar för intresset för varumärket Saab och för dess framtid.

SAAB 9-3 efterföljande design av Castriota
SAAB 9-3 efterföljande design av Castriota

Utkastet ser "skärpt" bättre ut än de första, suddiga bilderna. Saabs framtid? Osannolikt! Efter publicering är designförslaget ”bränt” och i allra bästa fall en rekommendation till designern. Vilket också borde ha varit syftet med släppet.

[sam id=”1″-koder=”true”]

Har planen fungerat? En delegation från National Electric Vehicle Sweden träffade trots allt den amerikanska formgivaren under Genèves Motor Show. Resultatet av konversationen är okänt, och det kommer att vara dags innan Castriota blir den nya Saab-hemdesignern.

Den svenska upplagan av Auto Motor Sport publicerade ett komplett fotogalleri av Castriota-designen med många detaljer. Alla måste själv bestämma om de gillar det eller inte. Jag gillade personligen Simon Padians Saab formspråk bättre. Nu jobbar han på Hareide Design i Göteborg, drygt 60 kilometer från Trollhättan. Hur som helst... allt är öppet och det är fortfarande spännande.

Text: tom@saabblog.net

11 tankar om “SAAB helg. Castriota bilder SAAB 9-3 efterträdare."

 • Kan jag få vänner med ...

 • Det är definitivt inte samma gamla och sticker ut från mängden ab.Wie många hitta 900 S, i synnerhet den bakre skuril och vi Saab fans hittar bilen toll.Warum inte några våga Stilelemente.Sicher designen är alltid en smaksak, annars skulle ja, alla kör samma bil, men det skulle ha varit en blickfångare.
  Jag undrar vad som är kvar av det.

 • Bakluckan är fantastiskt opraktisk. Från framsidan så trevligt men sidolinjen får jag synonym med alla andra skräp som erbjuds. Det har inte mycket att göra med att flyga.

 • Så även om bilderna är bättre nu, jag hålla fast vid det, vilket är ett hopkok av eventuellt olika (Saab) stilelement som inte ger en sammanhängande helhet.
  Snett framifrån, han påminner mig helt av Subaru Legacy att svansen är, som så ofta citerade på något sätt kopieras Porsche.

  Så jag tycker inte om det, jag hittar mig mer i den padiska designen igen.

  Hälsning Ded

 • Ful Padda !!!

 • Så jag hittar bomb !!

 • God morgon,
  Jag ser den nya Ford Mondeo! Om jag inte köpte kör Saab!
  Hälsningar från Koblenz.

 • Jag gillar designen av Castriota mycket bra, för att den har några typiska SAAB-element, till exempel luckan med spoilern, ljusbandet eller huven drog över fendersna. För mig är dessa element som gav SAABs fordon det speciella någonting och gör det fortfarande modernt.

 • Som alltid är det upp till betraktarens öga - vissa tittare tycker att en aktuell S-klass Mercedes helt enkelt är genial när det gäller design. Andra tycker att designen misslyckas.
  Castriota-designen kommer sannolikt att ha en liknande effekt på respektive observatör - antingen ser den bra ut eller kanske för gammaldags med knappast någon tidlös elegans.

  Eftersom personerna från NEVS har kontaktat Castriota-teamet bör man anta att de visade linjerna inte är helt "off" i deras ögon. Med några små ändringar kan designen vara ett alternativ - som alltid när det kommer till SAAB: G-ordet styr igen!

Kommentarer är stängda.