SAAB helg. Castriota bilder SAAB 9-3 efterträdare.

Det är konstigt! Chanserna att detta förslag någonsin kommer att se världen som Saab är noll. Ändå går bilder av Castriota-designen runt om i världen. Vilket på något sätt talar också för intresset för varumärket Saab och för deras framtid.

SAAB 9-3 efterföljande design av Castriota
SAAB 9-3 efterföljande design av Castriota

"Sharpened" designen ser bättre ut än de första, suddiga bilderna. Saabs framtid? Inte troligt! För med publicering är designförslaget "bränt" och i bästa fall högst en rekommendation till formgivaren. Vad borde ha varit syftet med frisläppandet.

[Sam id = "1" code = "true"]

Har planen fungerat? En delegation från National Electric Vehicle Sweden träffade trots allt den amerikanska formgivaren under Genèves Motor Show. Resultatet av konversationen är okänt, och det kommer att vara dags innan Castriota blir den nya Saab-hemdesignern.

Ett komplett fotogalleri av Castriota-designen med många detaljer har den svenska upplagan av Bilmotor sport publicerats. Oavsett om du gillar det eller inte, måste alla bestämma sig själva. Personligen tyckte jag om Simon Padians Saabs designsprog bättre. Han arbetar nu i Göteborg på Hareide Design och bara en bra 60 kilometer från Trollhättan. Hur som helst ... allt är öppet och det är fortfarande spännande.

Text: tom@saabblog.net

11 tankar också "SAAB helg. Castriota bilder SAAB 9-3 efterträdare."

 • Kan jag få vänner med ...

 • Det är definitivt inte samma gamla och sticker ut från mängden ab.Wie många hitta 900 S, i synnerhet den bakre skuril och vi Saab fans hittar bilen toll.Warum inte några våga Stilelemente.Sicher designen är alltid en smaksak, annars skulle ja, alla kör samma bil, men det skulle ha varit en blickfångare.
  Jag undrar vad som är kvar av det.

 • Bakluckan är fantastiskt opraktisk. Från framsidan så trevligt men sidolinjen får jag synonym med alla andra skräp som erbjuds. Det har inte mycket att göra med att flyga.

 • Så även om bilderna är bättre nu, jag hålla fast vid det, vilket är ett hopkok av eventuellt olika (Saab) stilelement som inte ger en sammanhängande helhet.
  Snett framifrån, han påminner mig helt av Subaru Legacy att svansen är, som så ofta citerade på något sätt kopieras Porsche.

  Så jag tycker inte om det, jag hittar mig mer i den padiska designen igen.

  Hälsning Ded

 • Ful Padda !!!

 • Så jag hittar bomb !!

 • God morgon,
  Jag ser den nya Ford Mondeo! Om jag inte köpte kör Saab!
  Hälsningar från Koblenz.

 • Jag gillar designen av Castriota mycket bra, för att den har några typiska SAAB-element, till exempel luckan med spoilern, ljusbandet eller huven drog över fendersna. För mig är dessa element som gav SAABs fordon det speciella någonting och gör det fortfarande modernt.

 • Som alltid är det uppe i ögat på ögonen - några observatörer finner en nuvarande S-Class Mercedes bara fantastisk i design. Andra tycker att designen är misslyckad.
  På samma sätt är Castriota designen förväntas agera på respektive betraktaren - antingen ser eller det bra men kanske alltför gammaldags med knappt tidlös elegans.

  Eftersom folket från NEVS har kontaktat Castriota-laget, bör man anta att linjen i ögonen inte är helt "av märket". Med några små förändringar kan designen övervägas - som alltid i SAAB-frågor: G-ordet styrs igen!

Kommentarer är stängda.