Saab 900 Cabriolet. En vanlig dag - Saab 1987!

En drömbil från Sverige! Saab 900 Cabriolet kom ut på marknaden vid en tidpunkt då konvertiblar fanns på listan över hotade arter. Endast ett fåtal tillverkare vågade sig in i tygbilsegmentet och svenskarna, med viss betoning från det amerikanska dotterbolaget Saab, visste hur de skulle använda sin chans. 1987 skapades Saab-filmenEn vanlig dag".

Saab 900 Cabriolet. Ordinarie dag 1987.
Saab 900 Cabriolet. Ordinarie dag 1987.

Handlingen är enkel och, ja, något som kan förbättras. Det är en av de dagar då ingenting verkligen kan fungera. En genomsnittlig man kör runt i sin perfekt genomsnittliga bil en genomsnittlig regnig dag. Vid något tillfälle hamnar han mirakulöst i en Saab 900 Turbo Cabriolet på den soliga Côte d'Azur. A ha! Att köra en Saab gör livet vackert och allt är lättare. Vi visste alltid.

Filmen tjänar nästan alla klichéer i riktning mot män och deras bilar, men skottet är redan 25 år gammalt.

Så vi är inte småliga, men njut av Saab 900, som han rullar genom scenen i södra Frankrike. Bilar kan ha varit mer intressanta än idag. Under tankning uppstår något i bakgrunden, vilket jag skulle identifiera som Lancia Delta Rally (?). Jag är inte säker. En sällsynt Rally Lancia i en Saab-film och sedan medvetet iscensatt. Det skulle inte finnas något sådant idag.

3 tankar om “Saab 900 Cabriolet. En vanlig dag - Saab 1987!"

 • blank

  Den sanna kommersiella för Saab 900 Convertible är sidled!

 • blank

  Bra film, det är vad jag föreställer mig. Ett finger snap, och du sitter i en SAAB.
  Lancia ska vara en Rally 037 Stradale.

 • blank

  Ja, ja, en sådan regnig dag i en Peugeot 504 är dum ... kanske en Peugeot 504 cabriolet skulle ha förbättrat stämningen! Men SAAB är naturligtvis minst lika elegant och elegant! Kan det vara så att Lancia dras på trailern av en annan SAAB 900 ??? Så scenen skulle fortfarande passa in i SAAB-klippet och lämpligen representera den italienska bilindustrin för tiden ...
  Som alltid ett trevligt klipp för efterarbetet!
  Hälsningar från den snöiga norr!

Kommentarer är stängda.