Saab 900 Cabriolet. En vanlig dag - Saab 1987!

En drömbil från Sverige! Saab 900 Cabriolet kom ut på marknaden vid en tidpunkt då konvertiblar fanns på listan över hotade arter. Endast ett fåtal tillverkare vågade sig in i segmentet av taktakbilar, och svenskarna visste hur de skulle använda sin chans, med viss betoning från det amerikanska dotterbolaget Saab. 1987 skapades Saab-filmenEn vanlig dag".

Saab 900 Cabriolet. Ordinarie dag 1987.
Saab 900 Cabriolet. Ordinarie dag 1987.

Åtgärden är enkel och, väl, i behov av förbättringar. Det är en av dagarna då ingenting verkligen kan lyckas. En genomsnittlig man kör sin genomsnittliga bil runt området på en regnig genomsnittlig dag. Vid någon tidpunkt fann han sig på mirakulöst sätt i en Saab 900 Turbo Cabriolet på den soliga Côte d'Azur. Aha! Saabkörning gör livet vackert och allt är enklare. Vi visste det alltid.

Filmen tjänar nästan alla klichéer i riktning mot män och deras bilar, men skottet är redan 25 år gammalt.

Så vi är inte småliga, men njut av Saab 900, som han rullar genom scenen i södra Frankrike. Bilar kan ha varit mer intressanta än idag. Under tankning uppstår något i bakgrunden, vilket jag skulle identifiera som Lancia Delta Rally (?). Jag är inte säker. En sällsynt Rally Lancia i en Saab-film och sedan medvetet iscensatt. Det skulle inte finnas något sådant idag.

3 tankar om "Saab 900 Cabriolet. En vanlig dag - Saab 1987!"

  • Den sanna kommersiella för Saab 900 Convertible är sidled!

  • Bra film, det är vad jag föreställer mig. Ett finger snap, och du sitter i en SAAB.
    Lancia ska vara en Rally 037 Stradale.

  • Ja, ja, en regnig dag i Peugeot 504 är dum ..., kanske en Peugeot 504 cabriolet skulle ha förbättrat stämningen! Men naturligtvis är SAAB minst lika elegant och elegant! Kan det vara så att Lancia dras på trailern av en annan SAAB 900 ??? Således skulle scenen fortfarande passa in i SAAB-klippet och på lämpligt sätt representera den italienska bilindustrin för den tiden ... ..
    Som alltid ett trevligt klipp för efterarbetet!
    Hälsningar från den snöiga norr!

Kommentarer är stängda.