Geneva Motor Show. Exotiken

Vad skulle vår bilvärld vara utan de små tillverkarna? Vår dagliga billiv domineras av designspråket för varumärket Wolfsburg och dess satelliter, som alla kan vara väldigt tråkiga. Genève är den perfekta scenen för de små vilda som är saltet i bilsoppan. Välkommen till Pagani, Italdesign och Co.

Omställd Exote: Pagani Huayra
Omställd Exote: Pagani Huayra

De små tillverkarnas berättelser är mer dramatiska och intressanta än de stora varumärkenas. I Genève var sportbilstillverkaren Gumpert överraskande från Altenburg i Thüringen. Vårt team trodde redan märket var i efterlevnaden av super sportbil drömmar. Men Gumpert har hittat en ny investerare och lever fortfarande.

Morgan är en konstant bland de exotiska. Den traditionella smedjan från England har gett ut trehjulingen och erbjuder små bilar för mycket pengar. Men tradition, körglädje, galenskap och individualitet utan slut. Och det ensamma är ovärderligt, för det är kul. Den som är intresserad av att ta sig runt på tre hjul kan stanna vid Merz & Pabst, en Morgan-institution, i Tyskland. En raket med tre hjul startar på ön till knappt £ 28.000,00 XNUMX.

En trehjuling är liten förändring i ligan hos super sportbilar. I Genève var Koenigsegg, Den svenska tillverkaren nummer tre, representerad med ”Hundra” jubileumsfordonet. Motsatsen stod Pagani med Huayra, som lockade fler intresserade parter än alla miljöbilar från små tillverkare som var överallt på mässan. Vi, eller snarare jag, gjorde det utan bilder på övergivna fordon. Till och med designen förstör dagen, och idén att behöva köra den är en mardröm. Bloggen är skriven av "Petrolheads" och vi står vid den.

Hejdå genève 2014 vi är tillbaka!
Hejdå genève 2014 vi är tillbaka!

Slutligen fanns det en speciell födelsedagspresent. Aston Martin fyllde 100 och Bertone gratulerade engelska med en "Shooting Brake Study". På grundval av Rapide fanns ett unikt stycke omorganiserat av journalister. Kombifans och hundägare har ingen chans. Seriproduktion är inte i sikte.

Vi njöt av Genève och atmosfären. Det var trevligt i Schweiz och vi kommer tillbaka 2014. Kanske igen som bloggare och i en uniform Saab-outfit. Kanske bara för att bilutställningen är kul. Och kanske, ja vi önskar, Saab 2.0 har då en monter på mässan. Genève skulle då bli ännu mer attraktivt!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net