Geneva Motor Show. Exotiken

Vad skulle vår bilvärld vara utan de små tillverkarna? Vårt vardagsliv i dag domineras av Wolfsburgs märkes design och dess satelliter, allting kan vara fruktansvärt tråkigt. Genève är det perfekta steget för de lilla savagerna som är saltet i bilssoppa. Välkommen till Pagani, Italdesign och Co.

Omställd Exote: Pagani Huayra
Omställd Exote: Pagani Huayra

De små tillverkarnas berättelser är mer dramatiska och intressanta än de stora varumärkenas. I Genève var sportbilstillverkaren Gumpert överraskande från Altenburg i Thüringen. Vårt team trodde redan märket var i efterlevnaden av super sportbil drömmar. Men Gumpert har hittat en ny investerare och lever fortfarande.

En konstant bland exotikerna är Morgan. Den traditionella smeden från England har omfört trehjularen och erbjuder lite bil för en hel del pengar. Men tradition, körglädje, vansinne och individualitet utan slut. Och det enda är ovärderligt, för det är roligt. Den som är intresserad av trehjuling kan besöka Merz & Pabst, en Morgan-institution i Tyskland. En raket med tre hjul startar på ön på strax under 28.000,00 pund.

En trehjuling är liten förändring i ligan hos super sportbilar. I Genève var Koenigsegg, Svensk tillverkare nummer tre, med årsdagen fordonet "Hundra" representerade. Motsatt stod Pagani med Huayra, som lockade mer intresse än några små bilar som stod runt mässan. Vi, eller snarare, har jag avstått från bilder av avslagsvagnen. Även designen skämmer bort dagen, och tanken på att köra med den är en mardröm. Blogget är skrivet av "Petrolheads", och vi står fast vid det.

Hejdå genève 2014 vi är tillbaka!
Hejdå genève 2014 vi är tillbaka!

Slutligen var det en mycket speciell födelsedagspresent. Aston Martin var 100 år och Bertone gratulerade engelska med en "Shooting Brake Study". På grundval av Rapide fanns en enda journalistik. Kombifans och hundägare har ingen chans. En serieproduktion är inte i sikte.

Vi njöt av Genève och atmosfären. Det var vackert i Schweiz och vi kommer tillbaka i 2014. Kanske igen som bloggare och i en konsekvent Saab outfit. Kanske bara för att bilsalongen är kul. Och kanske det är vad vi önskar, Saab 2.0 kommer att stå på mässan. Genève skulle vara ännu mer attraktivt!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net