SAAB News. viloläge

På lördagen tog vi vårt Saab 9000 -årsjubileum ur viloläge, och vi ville faktiskt ta vårt "Silver Aero Project" på vägen idag. Det var nog ingenting, snön kom i vägen, och båda 9000 -erna sitter på sina sommardäck i carporten. "Silver Aero" fortsätter att sova i viloläge. Tydligen inte bara han.

Viloläge: Saab 9000 snöade in
Viloläge: Saab 9000 snöade in

Det är tyst i Trollhättan vid Saab 2.0. Hela 12-lediga tjänster annonserades under årets första veckor, och det verkar som att ägarna till Saab 2.0 har infört en strikt nyhetsblåsring eller dvale. Även den vanliga rykten är tyst, och det är verkligen ovanligt. Eftersom vilda rykten brukar sova genom Trollhättan, som sedan snabbt fångas igen.

Kanske blir det tyst tills Saab 2.0 presenterar en ny produkt, vilket kan ta en stund. Då är det dags för det vanliga G-ordet. Tålamod är bättre än för mycket hopp som inte är uppfyllt.

Semcon söker 80 nya ingenjörer
Semcon söker 80 nya ingenjörer

Trollhattan ger gas

Saker går bra i Trollhattan. Teknikföretaget Semcon, som ligger direkt bredvid Saab-fabriken hemma, har fått en omfattande order från Tyskland. En stor tysk automaker har gett svenskarna utvecklingen av en helt ny modell. Ledarskapet ligger i vårt land, även plattformen och designspoken kommer från Tyskland. Men kropp, interiör och exteriör utvecklas till 2015 i Trollhättan. En intressant historia!

Semcon anställer därför ytterligare 80 ingenjörer på platsen. Tillverkaren, vars namn inte får nämnas, behandlade intensivt med Saab-ämnet och platsen för månader sedan. Det faktum att Saab-varumärket tog den här tragiska vägen var inte för utvecklare eller ingenjörer, enligt en presskonferens Semcon för pressen om Trollhättans värderade kompetens inom entreprenad.

Bra "Saab -huvuden" önskas. Vi får se om ägarna till Saab 2.0 också kommer att dra nytta av det. Trollhättan utvecklas just nu för Kina, England, Japan och Tyskland. Och lite för Saab 2.0 också. Och vi får vänta och se vad som händer.

För att förkorta tiden lite, finns det på Saab-Youngtimer.de fortsättningsberättelsen om Marcos första Saab att läsa. Ha kul

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

3 tankar om “SAAB News. viloläge"

 • blank

  Det är allt det nerv-retro saker. Det brukade vara en tid då motorerna var så ineffektiva att de producerade stora mängder värme som skulle släppas: det här är de meningslösa monsterhålen, även kända som luftbromsar.

  Eller designen är inriktad mot de största motorerna i ett intervall som faktiskt behöver mycket kylning, och av bildskäl kan ingen förare naturligtvis medge att han inte har den största.

  Det är en elände.

 • blank

  När jag ser den första bilden som den här, och sedan tänker på bilden av Spyker B6, undrar jag omedelbart när jättemycket har fått sin väg bland designers.

  Visserligen jämför jämförelsen mellan B6 och SAAB 9000. Likväl verkar det som om den milda vanan hade runt om mitten av det senaste decenniet att göra fordonsfronter som ett stort hål med lite tenn runt den. På Peugeot går det genom hela X07-serien. På SAAB började den med 9-5 (II) (visserligen sent, men åtminstone). Även hos BMW blir njurarna märkbart större.

  Ur designperspektiv tycker jag att låga, tunna fronter är mer eleganta eftersom de är mindre iögonfallande. De ger också hela bilen en bredare, plattare silhuett framifrån. Fint - lufttillförseln för kylarna är begränsad, men det borde inte vara det stora problemet. Oljekylningen görs ändå längre ner.

 • blank

  Jag skulle säga att det blir intressant och ett meddelande lås kan inte vara en nackdel.

Kommentarer är stängda.