Geneva Motor Show. Den sportiga Jaguar F-Type och Alfa C4

Jaguar har en bra körning. I Storbritannien kommer en ny motoranläggning att byggas och den nya F-Type kommer märkbart att föryngra varumärkesbilden. På bara några veckor kommer den nya, lilla Jaguar sportbilen att vara tillgänglig för försäljning. I Genève var ett besök på Jaguar ett måste och vad vi såg, vi gillade det.

Stark finish: Krisen bak på F-Type
Stark finish: Krisen bak på F-Type

F-Type är helt enkelt skarp och kanske den mest spännande, lilla sportbilen på ön i årtionden. Även utseendet på katten gör att du vill turnera i en öppen bil. Även om han också stängde, med tätt passande tyglucka, en bra siffra. Men idrottsmanens visuellt kompakta utseende är bedrägligt. Eftersom Jaguaren inte är väldigt lätt, trots aluminiumkroppen, men även i den grundläggande versionen 1.600 kilo tung. Och han behöver verkligen kraft under den attraktiva huven.

Från 340 PS startar basen fortsätter toppversionen med 495 PS. Priserna börjar från 73.400 €. F-Type är en spännande lyxvara, ingen tvekan. Han är samtidigt upprörande ung och det finns Jaguar i ovanligt galna färger som "Firesand Metallic". Chockerande. Han blev nästan vår favoritbil på Genèves mässa. Nästan.

Därför, ja det är medelvärdet av dessa italienare, det ännu mer spännande, smartare alternativet lurar i andra änden av hallen och Jaguaren ser nästan tråkigt ut. Tyvärr, stor katt.

Jaguar F-Type Check:

ombordstigning: För alla som vill återupptäcka en bilförklaring av ön, för att aldrig Jaguar var yngre än idag.

Stig av: Eftersom Alfa är det ännu mer spännande alternativet ...

Alfa C4 i Genève
Alfa C4 i Genève

Alfa Romeo C4

Märket från Italien är också en historia för hjärtat. Man hoppas och räddar och på något sätt har bönen nu besvarats. Alfa hade nästan skrivit av, men comebacken är på. Och hur!

Alfa C4 är spännande och varje tum av bilen andas gas. Glöm de elektriska och hybridhistorierna och denna miljöhistoria. Är vi fel för ett ögonblick. Det finns bilar som redan är snabba i staten. Alfa är en av dem. Varje kurva, varje detalj är rätt och kroppens luftintag är helt enkelt hisnande.

Alfa kommer med ett DNA som exciterar. Det är byggt i Modena på Maserati. Tillverkad av en blandning av kol, aluminium och glasfiber väger 895-kroppen endast 3.99 kg utan förare och vätskor. Italienarna bryter äntligen igenom tyngdspiralen och visar intelligent lätt konstruktion. Alfa är 1.18 meter kort och 240 meter platt. Det drivs av ett evolutionärt stadium av Alfa Romeo Giulietta QV känd fyrcylindrig. Nöjd 350 Turbo PS och 80 Newtonmeter vridmoment som ska vara i 1700% 4.5% lovar redan ren körglädje. En dubbelkoppling och ett fordonsdynamikprogram utökat med "Race" -programsnivån tillåter Alfa att flyga på 100 på 250 sekunder. Topphastigheten är över XNUMX kilometer per timme.

Återgå till bra Alfa tid, eller hur? Varje kurva, varje detalj andas syndigt körglädje och C4 belyser vad vi har saknat så länge i varumärket. Italienarna verkar ha förstått. En sportbil kan vara lätt och liten och spännande. Styrningen har i alla fall utelämnats i den redan beställbara C4.

C4 är det första steget för Alfa att återkomma. En roadster kommer att utvecklas tillsammans med Mazda, en Alfa SUV kommer och Maserati kommer det äntligen att bli en ny, stor Alfa Romeo. Även tid och det växande samarbetet mellan Maserati och Alfa är rätt sätt, även från bilden. Ibland verkar fansen vilja ha det. Alfa är min personliga i Genève. Och comebacken av ett stort märke. Men inte comebacken i Genève. Det firades av en annan. Eller kanske inte ...

Alfa Romeo C4 Check:

ombordstigning: Sparar varje hälsovård garanterad. Kom in, börja, 20 år vara yngre. Det är så enkelt.

Stig av: En ökad hjärtfrekvens fungerar inte bra på lång sikt. Ta sedan ganska Jaguar F-Type.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

7 tankar om "Geneva Motor Show. Den sportiga Jaguar F-Type och Alfa C4"

 • Aahhhh jag vet inte. Jag borde inte och kommer inte att argumentera för smak. Alfa har något. Jag vill inte neka det, men jag hittade 8 vackrare på C2007. I åtminstone framsidan av C4 liknar 8C. På jag kraschade girigt på IAA 2007. Självklart, på Saabstanden! Jag är inte fan av dessa mellanmotorkoncept ändå. För många är baksidan helt enkelt visuellt för lång. Är få fordon, där proportionerna har lyckats enligt min åsikt.
  Eftersom jag gillar den stora katten mycket mer. Jag stod bredvid en E-Type i Frankfurts klassiska stad förra veckan och kunde inte få nog av det. Och kanske känner du igen designsproget. Jag ser fram emot Coupe av F-Type. Det borde komma 2014.
  Åh ja, vad jag märkte i F-Type och det gör honom ännu snällare för mig. Svansen är liknande i vissa funktioner hos Aero X. Minst har jag detta intryck.

 • Barn, bli inte distraherad !!! Tom har precis pratat om en bilens kurvor, eller har jag fel? ... ;-)

 • Verkar ge två olika versioner av strålkastarna. Efter, som Tom skriver, kommer Alfa drömmar att bli sanna, det kan också bli uppfyllda drömmar på SAAB. Vad sägs om en ny sonnät? 🙂

 • Jag måste erkänna att jag har lite mer, andra mindre allvarligt funderat på en utbyggnad flotta i form av 4C sedan jag först stod bredvid designstudie. Det har varit lite tid nu och när jag fick kännedom om den italienska modellpolitiken, hade jag också lite tvivel om huruvida bilen går i produktion. Men när jag såg de första bilderna i Genève och tittade på (i mina ögon och bara på papper) mycket fula strålkastare, stängde min plånbok inuti.

 • Har tänkt på dig, är bara för dig, fotot

 • Tja, vem tog bilderna på Alfa? Bilen är fin men det finns fortfarande mycket .... 🙂

 • på ämnet .. som firar en annan ... ..

  I den sista AMS Auto Mercedes och Sport sorry auto motor und sport fanns det en lång rapport “Bilder under förstoringsglaset” I avsnittet “Jag gillar märket” är Saab också representerad utöver de vanliga. Författarens kommentar… ..Väldigt överraskande: Saab-märkets bortgång gav inte fansens kärlek svalna ...

  Så gå

Kommentarer är stängda.