Geneva Motor Show. Den sportiga Jaguar F-Type och Alfa C4

Jaguar har en bra körning. I Storbritannien kommer en ny motoranläggning att byggas och den nya F-Type kommer märkbart att föryngra varumärkesbilden. På bara några veckor kommer den nya, lilla Jaguar sportbilen att vara tillgänglig för försäljning. I Genève var ett besök på Jaguar ett måste och vad vi såg, vi gillade det.

Stark finish: Krisen bak på F-Type
Stark finish: Krisen bak på F-Type

F-Type är helt enkelt skarp och kanske den mest spännande, lilla sportbilen på ön i årtionden. Även utseendet på katten gör att du vill turnera i en öppen bil. Även om han också stängde, med tätt passande tyglucka, en bra siffra. Men idrottsmanens visuellt kompakta utseende är bedrägligt. Eftersom Jaguaren inte är väldigt lätt, trots aluminiumkroppen, men även i den grundläggande versionen 1.600 kilo tung. Och han behöver verkligen kraft under den attraktiva huven.

Basen börjar med 340 hk, toppversionen kör upp med 495 hk. Priserna börjar från 73.400 XNUMX euro. F-Type är en spännande lyxartikel, ingen tvekan om det. Han är samtidigt vansinnigt ung och det finns Jaguaren i ovanligt galna färger som "Firesand Metallic". Upprörande. Det blev nästan vår favoritbil på utställningen i Genève. Nästan.

Därför, ja det är medelvärdet av dessa italienare, det ännu mer spännande, smartare alternativet lurar i andra änden av hallen och Jaguaren ser nästan tråkigt ut. Tyvärr, stor katt.

Jaguar F-Type Check:

ombordstigning: För alla som vill återupptäcka en bilförklaring av ön, för att aldrig Jaguar var yngre än idag.

Stig av: Eftersom Alfa är det ännu mer spännande alternativet ...

Alfa C4 i Genève
Alfa C4 i Genève

Alfa Romeo C4

Märket från Italien är också en historia för hjärtat. Man hoppas och räddar och på något sätt har bönen nu besvarats. Alfa hade nästan skrivit av, men comebacken är på. Och hur!

Alfa C4 är spännande och varje tum av bilen andas gas. Glöm de elektriska och hybridhistorierna och denna miljöhistoria. Är vi fel för ett ögonblick. Det finns bilar som redan är snabba i staten. Alfa är en av dem. Varje kurva, varje detalj är rätt och kroppens luftintag är helt enkelt hisnande.

Alfa kommer med ett DNA som inspirerar. Det är byggt i Modena av Maserati. Karossen, tillverkad av en blandning av kol, aluminium och glasfiber, väger bara 895 kilo utan föraren och vätskor. Italienarna bryter äntligen viktspiralen och visar intelligent lätt konstruktion. Alfa är 3.99 meter kort och 1.18 meter platt. Den drivs av ett evolutionärt steg i den fyrcylindriga motorn som är känd från Alfa Romeo Giulietta QV. Hela 240 turbohästkrafter och 350 Newtonmeter vridmoment, varav 80% ska vara tillgängliga vid 1700 rpm, lovar ren körglädje. En dubbelkopplingsväxellåda och ett drivdynamikprogram som förlängs med "Race" -nivån gör att Alfa kan flyga till 4.5 på 100 sekunder. Toppfarten är över 250 kilometer i timmen.

Återgå till bra Alfa tid, eller hur? Varje kurva, varje detalj andas syndigt körglädje och C4 belyser vad vi har saknat så länge i varumärket. Italienarna verkar ha förstått. En sportbil kan vara lätt och liten och spännande. Styrningen har i alla fall utelämnats i den redan beställbara C4.

C4 är det första steget för ett comeback för Alfa. En roadster kommer att utvecklas tillsammans med Mazda, en Alfa-SUV kommer och baserat på Maserati bör det äntligen finnas en ny, stor Alfa Romeo. Kommer också att vara tid och det ökande samarbetet mellan Maserati och Alfa är rätt sätt, även när det gäller bild. Ibland verkar fansens förfrågningar höras. Alfa är min personliga i Genève. Och comebacken av ett stort märke. Men inte Genebes comeback. En annan firades. Eller kanske inte…

Alfa Romeo C4 Check:

ombordstigning: Sparar varje hälsovård garanterad. Kom in, börja, 20 år vara yngre. Det är så enkelt.

Stig av: En ökad hjärtfrekvens fungerar inte bra på lång sikt. Ta sedan ganska Jaguar F-Type.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

 

 

7 tankar om “Geneva Motor Show. Den sportiga Jaguar F-Type och Alfa C4"

 • blank

  Aahhhh jag vet inte. Jag borde inte och kommer inte att argumentera för smak. Alfa har något. Jag vill inte neka det, men jag hittade 8 vackrare på C2007. I åtminstone framsidan av C4 liknar 8C. På jag kraschade girigt på IAA 2007. Självklart, på Saabstanden! Jag är inte fan av dessa mellanmotorkoncept ändå. För många är baksidan helt enkelt visuellt för lång. Är få fordon, där proportionerna har lyckats enligt min åsikt.
  Eftersom jag gillar den stora katten mycket mer. Jag stod bredvid en E-Type i Frankfurts klassiska stad förra veckan och kunde inte få nog av det. Och kanske känner du igen designsproget. Jag ser fram emot Coupe av F-Type. Det borde komma 2014.
  Åh ja, vad jag märkte i F-Type och det gör honom ännu snällare för mig. Svansen är liknande i vissa funktioner hos Aero X. Minst har jag detta intryck.

 • blank

  Verkar ge två olika versioner av strålkastarna. Efter, som Tom skriver, kommer Alfa drömmar att bli sanna, det kan också bli uppfyllda drömmar på SAAB. Vad sägs om en ny sonnät? 🙂

 • blank

  Jag måste erkänna att jag har lite mer, andra mindre allvarligt funderat på en utbyggnad flotta i form av 4C sedan jag först stod bredvid designstudie. Det har varit lite tid nu och när jag fick kännedom om den italienska modellpolitiken, hade jag också lite tvivel om huruvida bilen går i produktion. Men när jag såg de första bilderna i Genève och tittade på (i mina ögon och bara på papper) mycket fula strålkastare, stängde min plånbok inuti.

 • blank

  Tja, Tom som tog bilderna av Alfa? Bilen är fin men det finns fortfarande mycket .... 🙂

  • blank

   Har tänkt på dig, är bara för dig, fotot

   • blank

    Barn, bli inte distraherade !!! Tom pratade bara om en bils kurvor, eller har jag fel? ... ;-)

 • blank

  om ämnet .. som firas av någon annan ... ..

  I den senaste AMS Auto Mercedes och Sport sorry auto motor und sport fanns en lång rapport "Bilder under mikroskopet" I avsnittet "Jag gillar märket" är Saab också representerad utöver de vanliga. Författarens kommentar ... Mest häpnadsväckande: Saabs varumärkes bortgång lät inte fansen kärlek svalna ...

  Så gå

Kommentarer är stängda.