Geneva Motor Show. Den återkommande Spyker B6 Venator

Du kan se det! De senaste åren har inte lämnat Victor Muller utan spår, Saab-berättelsen har också krävt hyllning från honom. Ändå är han tillbaka, och han är överraskningen av årets bilutställningslokal. Den tidigare Saabs vd firar världspremiär med Spyker B6 Venator.

Spyker B6 Venator i Genève
Spyker B6 Venator i Genève

En händelse där finansören och huvudaktieägaren Pang Quingnian inte kunde saknas. Youngman VD, tillsammans med Victor Muller, var närvarande i Genève och de talade båda om sina stora planer. Spyker B6 går inte bara i produktion, men slutligen byggs Spyker D8 Luxury SUV. Den förra i Holland, det traditionella huvudkontoret för fabriken, den senare ska gå in i produktion i Kina.

Som alltid har Spyker några frågetecken. Motorn med 375 PS plus X ska komma från Audi. Skulle! Men kanske kommer det inte som vi får höra. Det kan också bli en annan leverantör. B6 Venator själv är en typisk Spyker. Muller har varit trogen mot designspråket, allt är bara lite kompaktare och lite fräschare. Interiören är som alltid välsignad med lyx och högkvalitativ Spyker-stilutrustning. Understatement, det konstiga ordet, existerar inte i Spyker-filosofin. Passar för varumärkets kunder, som älskar överdrivet extravagans och lyx. En Porsche-mördare, som ursprungligen misstänktes i pressen, är han inte, men ett övertygande uttalande på 4-hjul. Den första B6-kunden kommer från Ryssland, och som i Kina är huvudmarknaderna för Spyker sannolikt att vara.

Muller har gjort en styrka i de senaste månaderna. Produktionsmaskinerna har kommit tillbaka till Zeewolde från England, och varumärket kommer till liv igen. Respekt!

Intressant är några historier på sidan, vilket gjorde Spyker-stället till en annan slags båt. Inget annat märke hade mer säkerhet än Spyker, och någonting gjorde säkerhetsnivån nervös på andra dagen av pressen.

De tre herrarna i de svarta Saabjackorna lockade uppmärksamhet och det var gestikulerat. Slutligen fördes Victor Muller förbi oss med kort varsel i "säkerhet". Att visas lika snabbt tillbaka på båsen efter vår försvinnande. Muller vill inte prata om Saab längre. Det är förflutet och fullständigt. Han tror. Ändå har det inte varit bekvämt för oss, nervositet har andra rötter. I Sverige och Baltikum gör negativa berättelser om Muller rundorna. Anledningen är Snoras Bank av sin vän Antonov och deras konkurs. Om det som är skrivet visar sig vara sant, är Mullers glädje i sin återkommande kortlivad. Det förflutna, som han föreställer sig att vara klar, kommer då tillbaka.

Spyker B6 Venator Check:

ombordstigning: Leksaken för ryska unga oligarker och döttrarna från kinesiska gruvmogen.

Stig av: Eftersom det finns alternativ med mer stil och smak i detta prisklass.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

8 tankar om "Geneva Motor Show. Den återkommande Spyker B6 Venator"

 • Det som menas är att människorna i GM var huvudansvariga - det har nu blivit tillräckligt upplyst. Ändå hade Muller fullständigt överskattat sig när han ansökt om en köpare.

  Kai Johan Jiang har etablerat ett företags imperium i Kina de senaste åren som gör Spyker ut som en dvärg! GM kunde lätt kväva en potentiell köpare i den nuvarande ägarens ordning med tillägget till Muller i könet. Som du vet, följt av ytterligare förbättringar av amerikanerna (avslag på licenser etc.).

 • Kanske ska jag prova det; om det inte finns någon ny 9-5, kan detta vara ett bra alternativ

 • Oavsett vad andra tycker och betyder:
  Victor Muller är och förblir min hjälte! Jag gillar den här mannen (självklart, bara ...)
  En kirurg som har försökt förgäves, men till sist och för alla, för att rädda sin döende patient!
  Naturligtvis misslyckades han, men han var inte den enda som försökte ???
  Utan honom skulle jag inte ha någon 9-5 II i garaget.
  När barnen är ute av huset får jag en Spyker, det är lovat!
  Tack Victor!
  SG
  Klaus

 • Jag är fortfarande av den åsikten att Müller har försökt att göra det bra med Saab.
  Efter katastrofen är det lätt att säga att han är skyldig.
  Det finns flera personer du måste ringa för att vara ansvarig.

 • Någon känner inte igen den blinkning med vilken artikeln skrevs 😉

 • Det kan vara. Tre gånger "Man in Black" 😉

 • Hur som helst, du har skrämt i helvete ut ur VM

 • Detta har i 2010 bara Muller som köpare av SAAB Automobile kontraktet av GM, är nästan alltid klart vid närmare inspektion sätt: När Muller och hans "möjligheter" de var tydligen ganska säker saker skulle gå fel!

  Men det här är inte längre viktigt, åtminstone för SAAB-gruppen. Det kan vändas och vändas - det nya SAAB-laget (inklusive den kinesiska köparen) ger ett mer allvarligt intryck än Muller, Antonov + Co.

Kommentarer är stängda.