Geneva Motor Show. Den återkommande Spyker B6 Venator

Du kan se det! De senaste åren har inte lämnat Victor Muller utan spår, Saab-berättelsen har också krävt hyllning från honom. Ändå är han tillbaka, och han är överraskningen av årets bilutställningslokal. Den tidigare Saabs vd firar världspremiär med Spyker B6 Venator.

Spyker B6 Venator i Genève
Spyker B6 Venator i Genève

En händelse där finansören och huvudaktieägaren Pang Quingnian inte kunde saknas. Youngman VD, tillsammans med Victor Muller, var närvarande i Genève och de talade båda om sina stora planer. Spyker B6 går inte bara i produktion, men slutligen byggs Spyker D8 Luxury SUV. Den förra i Holland, det traditionella huvudkontoret för fabriken, den senare ska gå in i produktion i Kina.

Som alltid finns det några frågetecken med Spyker. Motorn med 375 hk plus X borde komma från Audi. Bör! Men det kanske inte kommer trots allt, som vi får veta. Det kan också vara en annan leverantör. B6 Venator i sig är en typisk Spyker. Muller har hållit sig trogen mot designspråket, allt är bara lite mer kompakt och lite fräschare. Som alltid är interiören välsignad med mycket lyx och högkvalitativ utrustning i Spyker-stil. Understatement, det konstiga ordet, förekommer inte i Spyker-filosofin. Lämplig för varumärkets kunder som älskar en överdos av extravagans och lyx. Som initialt misstänkt i pressen är han inte en Porsche-mördare, utan ett överflödsuttalande på fyra hjul. Den första B4-kunden kommer från Ryssland, och det är där, som i Kina, de största marknaderna för Spyker sannolikt kommer att vara.

Muller har gjort en styrka i de senaste månaderna. Produktionsmaskinerna har kommit tillbaka till Zeewolde från England, och varumärket kommer till liv igen. Respekt!

Intressant är några historier på sidan, vilket gjorde Spyker-stället till en annan slags båt. Inget annat märke hade mer säkerhet än Spyker, och någonting gjorde säkerhetsnivån nervös på andra dagen av pressen.

De tre herrarna i svarta Saab-jackor väckte uppmärksamhet och gester började. Slutligen fördes Victor Muller kort till ”säkerhet” förbi oss. Att vara tillbaka vid monter lika snabbt efter vårt försvinnande. Muller vill inte prata om Saab längre. Det är förflutet och stängt. Han tror. Det har dock inte varit upp till oss, nervositeten har andra rötter. I Sverige och de baltiska staterna gör negativa berättelser om Muller rundorna. Anledningen ligger hos hans vän Antonovs Snoras Bank och dess konkurs. Om det som skrivs visar sig vara sant, kommer Mullers glädje över hans comeback att vara kortvarig. Det förflutna som han tror är stängt kommer tillbaka.

Spyker B6 Venator Check:

ombordstigning: Leksaken för ryska unga oligarker och döttrarna från kinesiska gruvmogen.

Stig av: Eftersom det finns alternativ med mer stil och smak i detta prisklass.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

8 tankar om “Geneva Motor Show. Den återkommande Spyker B6 Venator"

 • Vad menas är att folket på GM var främst ansvariga - detta har nu blivit tillräckligt upplyst. Ändå hade Muller helt överskattat sig själv när han ansökte som köpare.

  Kai Johan Jiang har etablerat ett företags imperium i Kina de senaste åren som gör Spyker ut som en dvärg! GM kunde lätt kväva en potentiell köpare i den nuvarande ägarens ordning med tillägget till Muller i könet. Som du vet, följt av ytterligare förbättringar av amerikanerna (avslag på licenser etc.).

 • Oavsett vad andra tycker och betyder:
  Victor Muller är och förblir min hjälte! Jag gillar den här mannen (naturligtvis bara platonisk ...)
  En kirurg som har försökt förgäves, men till sist och för alla, för att rädda sin döende patient!
  Naturligtvis misslyckades han, men han var inte den enda som försökte ???
  Utan honom skulle jag inte ha någon 9-5 II i garaget.
  När barnen är ute av huset får jag en Spyker, det är lovat!
  Tack Victor!
  SG
  Klaus

  • Kanske ska jag prova det; om det inte finns någon ny 9-5, kan detta vara ett bra alternativ

 • I alla fall gav du VM en riktig skrämma 😉 Jag antar att de förväntade sig en protest när du dök upp ...

  • Det kan vara. Tre gånger “Man in Black” 😉

 • Det faktum att Muller tilldelades kontraktet av GM som köpare av SAAB-Automobile under 2010 blir allt tydligare vid närmare granskning: Med Muller och hans "möjligheter" var man uppenbarligen ganska säker på att saker skulle gå fel!

  Men detta är inte längre relevant, åtminstone för SAAB-samhället. Du kan vända på det - det nya SAAB-teamet (inklusive kinesiska köpare) gör ett mer allvarligt intryck än Muller, Antonov + Co.

  • Jag är fortfarande av den åsikten att Müller har försökt att göra det bra med Saab.
   Efter katastrofen är det lätt att säga att han är skyldig.
   Det finns flera personer du måste ringa för att vara ansvarig.

Kommentarer är stängda.