Geneva Motor Show. Blogger på språng

Genève är en bra händelse i ett fint land. Den ädla, gamla damen bjöd in till showroom, och vi kom också. Även om det inte finns något Saab-engagemang ... men Genève är den plats där även de små har sin chans att uppmärksamma. och en diskret motsvarighet till IAA i Frankfurt, vilket är stort och högt.

Saab-team på vägen vid Genèves Motor Show
Saab-team på vägen vid Genèves Motor Show

För att ge vårt varumärke viss närvaro var Saabblog.net Trio jämnt i svarta Saab jackor på vägen. En idé som inte gick bra överallt och som orsakade prat. Åter och igen hörde vi ordet "Saab" i ryggen, och vi var ett ofta fotograferat ämne. Vissa kan ha trott så ... Från en bil blev vi sedan komplimangerat artigt, varefter vi tydligen hade fotograferat för intensivt. Och vid en annan stall orsakade de tre Saab-männa märkbar rastlöshet. Men senare! Först handlar det om intryck på webbplatsen.

Det var påtagligt och synligt att industrin var i kris. Stativen Peugeot och Citroen var märkbart oinspirerade, och även vid Opel var 21% -procenten minus i januari formellt effektiv. Att döma av vad journalisterna ville se var de märkena där ute och vi promenerade precis över dessa bås utan att se något som fanns vårt intresse.

Chansen i Genève användes av exotikerna och nykomlingarna. Victor Muller var närvarande med sin nya Spyker B6 Venator, och stativet var exceptionellt av flera skäl. Nykomling Qoros var omgiven av journalister eftersom produkten var intressant på ett sätt. Men inte alla som hade debut i Genève var intresserade. Tata visade fordon som ingen (ännu) ville se, men traditionella märken som Jaguar och Alfa Romeo lockade fler och fler besökare. Innan vi börjar vår virtuella rundtur på mässan i eftermiddag, låt oss prata om det andra märket från Sverige, som hade en svart dag i Genève.

Världspremiär: Volvo Diesel Plugin Hybrid
Världspremiär: Volvo Diesel Plugin Hybrid

Volvos skandal i Genève

En riktig skandal upplevde Volvo på showen. Varumärket från Göteborg står för förståeliga skäl under vår speciella observation och har också en viss sympati i laget. På mässan presenterade svenskarna sina reviderade modeller som kommer att säkerställa överlevnad de närmaste åren fram till den nya Volvo-generationen.

Nästan allting kan vara i ordning hos Volvo. Är det inte! Volvos huvudägare Li Shufu meddelade att Volvo har en svaghet. Volvo, så kineserna framför ivrig lyssnade journalister, har sin svaghet i design. Volvo är för skandinaviskt, och bilarna från Göteborg är inte det kinesiska konceptet lyx. Publiken ville inte tro på det, men Li Shufu hade just lagt axeln till Volvo.

För att förstå uttalandet korrekt borde man återfå de sista dagarna. Li Shufu har köpt tillverkaren av london taxibilar och är i en mycket shoppingmood. Hans nästa mål är den bekymrade tillverkaren Fisker, som han skulle vilja se i hans besittning. Samtidigt växer missnöje i Göteborg. Personalkarroellen vänder snabbare och snabbare och den nya Volvo-generationen kommer inte att släppa 2014 i slutet av året, utan snarare under året 2015. Det finns brist på pengar för de investeringar som behövs, medan huvudägaren är på en köpcentrum. Volvos VD Samuelsson ger en intervju före mässan. Hans fokus är på svenska rötter och skandinavisk design. Han betonar så mycket att du undrar varför han gör det.

I efterhand förstår man. Den svenska pressen skriver dagen efter Li Shufu-presskonferensen "Katastrof för Volvo" och "Ägarens brutala sagning av Volvo". Volvos koncernchef Samuelsson är under enormt press och det verkar som om Li Shufu inte ens förstod vad Volvos kärna är, även år efter köpet.

Det var Volvo i pressen. Inte som förväntat och hoppas. Plugin Diesel Hybrid från Göteborg, en världspremiär, intresserade ingen mer. Synd! Vår virtuella turné börjar i nästa artikel.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

17 tankar om "Geneva Motor Show. Blogger på språng"

 • Saab jackor kommer snart, var tålmodig

 • se nedan ....

 • Jag ser fram emot det!
  Tack till Dream Team!

 • Om Volvo sedan dyker in i publiken och får en allround design…. ; (
  Inte det jag skulle vilja köra, men det skulle vara synd.

 • Tack så mycket för detta mycket intressanta bidrag till Genèvesalongen.
  Dina Saabjackor är, som sagt, mycket trevliga.
  Men att kalla dessa en dålig reaktion för vissa människor säger mycket om dessa människor

 • Kineserna kommer att ha bättre nerver! Eftersom pengar lugnar ner oerhört. Förresten måste vi européer inse att på den globala bilmarknaden kommer vi snart att vara bara bilagan. De största försäljningsmarknaderna är i Asien. Och vem köper bilkommandon.

 • Synd att Volvo fick en sådan ägare som inte förstår varumärket. Men Sverige kan vara ganska envis, låt oss se vem som har bättre nerver i det här spelet.

 • När kommer jackorna i Trollig-Shop att vara tillgängliga?

 • Motorjournalisterna Vic har förnekat talar om Saab, som intervjuer, så länge det inte pratades om Saab. "Nej, Saab", det sa att det var scratchy. När han frågades varför han inte ville prata om Saab sa han bara att Saab är bakom dig ... Jag hoppas Tom, Vic var trevligare för dig ...

 • Volvosägarens uttalande hänvisade till de övre kinesiska köparens uppfattning - de kan tycka om lite mindre skandinavisk design.

  Eftersom Kina är den största tillväxtmarknaden måste utformningen av yttrandet vara något att tillgodose. Å andra sidan ser de nyare Volvo-modellerna inte längre skandinaviskt - för de rika kineserna saknas i designen snarare den pråliga komponenten. Du vill förmodligen flauta någonting - även om man inte skulle behöva visa sig som i USA!

 • Varför köper jag ett svenskt märke om jag inte gillar skandinavisk design? Volvo kan ha blivit godtyckligt, men för mig skulle det fortfarande vara ett alternativ om inget kommer från Saab!

 • Ja, vi tittade också på VM ", det finns en detaljerad rapport ...

 • Bra idé, SAAB jackans utseende! Kan viskningen bakom min rygg mycket väl föreställa mig ... .. Ser fram emot nästa artikel! Har du också slutat av VM ....
  Jag hoppas att det kommer sluta snöa snart ...

 • Vad är för skandinaviskt på Volvos design .... Märket har blivit förvirrad och utbytbart. För mig som en långvarig Volvo-förare (idag SAAB) är Volvo nu en vanlig produkt och är därför inte längre ett alternativ för mig!

 • SAAB-teamet på Volvo båsen. Bilden av dagen - du gör min dag

 • Stora jackor! Vilket uttalande för varumärket

 • Hehe ... Jag gillar att med jackor ... det var verkligen kul att se reaktionerna på det ... 🙂

  Volvo för skandinavisk?
  Au Backe ... det låter inte så bra ... 🙁

Kommentarer är stängda.