SAAB News: Saab 9-5 II sportkombi möte i Kiel

De är, du måste säga historiska bilder. Fyra Saab 9-5 II Sportkombis samlades i Kiel. När vi ser så många stationvagnar tillsammans på ett ställe är det osäkert. Det är bara klart att det finns en missad framtida möjlighet till varumärket från Sverige. Sportkombinationerna är eftertraktade och eftertraktade, och de lyckliga få som äger en har ett väldigt individuellt fordon.

Saab 9-5 II sport i Kiel
Saab 9-5 II sport i Kiel

Saab-basen i Kiel är nu ett icke-officiellt kompetenscenter för de aldrig-i-serie bilarna. Med stor entusiasm och goda relationer till Sverige tillhandahåller vi service för 9-5 II-serien. För ägarna till stationsvagnarna är det bra att veta att sakerna är mycket professionella. Saab Service Kiel har delar till pre-series fordon i lager, och ett svenskt-tyskt nätverk hjälper till med tekniska problem.

Bilderna visar de olika utrustningsnivåerna och de olika versionerna av bakluckan, vilket skulle ha varit annorlunda för Europa och den amerikanska marknaden. Naturligtvis hade Saab-stationens vagnsmöte en anledning. Det handlade om godkännande för vägtrafik. På måndag eftermiddag kunde återförsäljaren Lafrentz rapportera framgång. Uppdraget uppnåtts och tre av 4-bilarna är nu hemma. En i Schweiz, en i Östersjön och en i Sverige. Och i norr är en sportdräkt permanent på väg.

När kan vi förvänta oss ett Saab 9-5 II sportkombination möte igen? Nästa datum är Saab-festivalen i Trollhättan, och tre eller fyra stationvagnar har redan bekräftats. Låt oss se ... kanske kommer det att finnas fler ...

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Autohaus Lafrentz för saabblog.net

 

9 tankar om “SAAB News: Saab 9-5 II sportkombi möte i Kiel"

 • blank

  Det var bara en fråga …. Före auktionen var det många röster som sa att stationvagnarna inte kunde godkännas av olika skäl. Men bra för köpare.

 • blank

  Kom alltid till testet. Ing. On. Kan du (om han ville) också skriva in en korvssignal

  • blank

   Också med Labskaus och ärtor och morötter

 • blank

  Ursprungligen var det sagt att ett godkännande av förproduktionsfordonet i allmänhet inte är möjligt ??? Nu är det?

 • blank

  Det är ledsen att dessa fordon är så sällsynta !!

 • blank

  Kan någon berätta för mig hur det är med godkännandet av 9-5 II-stationsvagnen nu? Är det möjligt i Tyskland? Här i Schweiz är det en stor teater! I Zürichs kanton enligt vägtrafikbyrån tillåten, i Bern enligt vägtrafikbyrå med individuellt godkännande 5500 SFr. Tack för dina svar!

  • blank

   Simon, bilhandlaren Lafrentz i Kiel är den bästa kontakten för sådana frågor, även med avseende på Schweiz. Bara ring, du är väldigt snäll och kompetent.

 • blank

  Vackra bilar ....
  Det är verkligen synd att SAAB inte fick chansen att komma ut på marknaden med den här fantastiska bilen! Det är precis så jag sörjer 9-4 ...

Kommentarer är stängda.