SAAB News: Saab 9-5 II sportkombi möte i Kiel

De är, du måste säga historiska bilder. Fyra Saab 9-5 II Sportkombis samlades i Kiel. När vi ser så många stationvagnar tillsammans på ett ställe är det osäkert. Det är bara klart att det finns en missad framtida möjlighet till varumärket från Sverige. Sportkombinationerna är eftertraktade och eftertraktade, och de lyckliga få som äger en har ett väldigt individuellt fordon.

Saab 9-5 II sport i Kiel
Saab 9-5 II sport i Kiel

Saab-basen i Kiel är nu ett icke-officiellt kompetenscenter för de aldrig-i-serie bilarna. Med stor entusiasm och goda relationer till Sverige tillhandahåller vi service för 9-5 II-serien. För ägarna till stationsvagnarna är det bra att veta att sakerna är mycket professionella. Saab Service Kiel har delar till pre-series fordon i lager, och ett svenskt-tyskt nätverk hjälper till med tekniska problem.

Bilderna visar de olika utrustningsnivåerna och de olika versionerna av bakluckan, vilket skulle ha varit annorlunda för Europa och den amerikanska marknaden. Naturligtvis hade Saab-stationens vagnsmöte en anledning. Det handlade om godkännande för vägtrafik. På måndag eftermiddag kunde återförsäljaren Lafrentz rapportera framgång. Uppdraget uppnåtts och tre av 4-bilarna är nu hemma. En i Schweiz, en i Östersjön och en i Sverige. Och i norr är en sportdräkt permanent på väg.

När kan vi förvänta oss ett annat Saab 9-5 II sportkombinamöte? Nästa möte är Saabfestivalen i Trollhättan. För tre eller fyra stationsvagnar har redan bekräftats. Låt oss se ... kanske kommer det att finnas mer ...

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Autohaus Lafrentz för saabblog.net

9 tankar om "SAAB News: Saab 9-5 II sportkombi möte i Kiel"

  • Det var bara en fråga …. Före auktionen var det många röster som sa att stationens vagnar inte kunde godkännas av olika skäl. Men bra för köpare.

  • Också med Labskaus och ärtor och morötter

  • Kom alltid till testet. Ing. On. Kan du (om han ville) också skriva in en korvssignal

  • Ursprungligen var det sagt att ett godkännande av förproduktionsfordonet i allmänhet inte är möjligt ??? Nu är det?

  • Simon, bilhandlaren Lafrentz i Kiel är den bästa kontakten för sådana frågor, även med avseende på Schweiz. Bara ring, du är väldigt snäll och kompetent.

  • Det är ledsen att dessa fordon är så sällsynta !!

  • Kan någon berätta för mig hur det är nu med godkännande av 9-5 II stationvagnar? Är det möjligt i Tyskland? Här i Schweiz är det en enorm teater! Tillåten i kantonen Zürich enligt vägtrafikbyrån, i Bern enligt vägtrafikbyrån för individuellt köp 5500 SFr Tack för dina svar!

  • Vackra bilar ....
    väldigt ledsen att SAAB fick ingen chans att komma på marknaden med den här fantastiska bilen! Det är precis vad jag tycker synd om 9-4 ...

Kommentarer är stängda.