SAAB möte 2013: Av till Trollhattan!

Hotell och färja är bokade! I slutet av maj går vi till Saabfestivalen i Trollhättan. Från Frankfurt till Kiel, var på torsdag eftermiddag på Saab service Kiel fansen träffas. Därefter mot Schwedenkai, färjan till Göteborg och på fredag ​​morgon tillsammans via den nyligen utvidgade E45 till Trollhättan.

Av till Trollhattan!
Av till Trollhattan!

Hittills fans från Rhein-Main-området, har meddelat från Sachsen, södra Bayern, Hamburg området och från andra delar av republiken, för att tillbringa en helg i Saab City. Det finns många Saab-förare som aldrig tidigare varit i Sverige och kommer för första gången till Trollhättan.

Ett starkt deltagande från Tyskland växer fram, och det finns, jag tror, ​​inget bättre sätt att uppleva Saab, som på denna plats i Västra Gotland. Hela staden är full av Saab, turboklang och tvåtaktschatter på varje hörn och en Saab-täthet som vi bara kan drömma annars. Var annars finns det en chans att se en Saabo eller en Sonnet I? Eller chansen att samtala med Erik Carlsson? 2010 var Marco och jag för första gången på festivalen i Trollhättan, och det var också den andliga födelsen av Saabblog.net. Hade jag gissat vad det innebär ... hmm. Men det är ett annat ämne! Vi skulle inte trodde att vi skulle vara tillbaka tre år senare, för alla möjliga skäl, så mycket bättre att Sverige har en ny Saab-händelse.

Om du funderar på att gå till Trollhättan bör du boka snart. Färjetävlingarna är begränsade under sommarmånaderna, hotellrummen i Trollhättan är bristfälliga. Från Saab Festival 2010 sammanställde jag några intryck för den obeslutna. Trollhättan är en charmig plats och det bästa stället i världen att vara Saab fan. Och ja det regnar inte alltid i Trollhättan. Här är bilderna ;-).

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

11 tankar om "SAAB möte 2013: Av till Trollhattan!"

 • Moin Tom!

  Kan du kontakta danska ruttförare? Do-Abbend i Kiel är för kort.

  Tack på förhand är du alltid bra resa!
  Sesi

 • Jag blir avundsjuk, men jag börjar min stora svenska turné mindre än två veckor senare. Eftersom min Saab kan titta på sitt hem till och med till Lappland - jag självklart -.

  Två gånger Sverige inom 14-dagar är för långt från Münchenområdet. Men mellanlandningen vid Saab-Museeum är en ära av ära. Och det kommer säkert ett fint foto på turnén, om det finns en annan fotokonkurrens.

  Hejda Ded2

 • Super! Jag är glad. Kör du också via Kiel?

 • Vår färja lämnar Kiel på torsdag kväll och är fredag ​​mot 9: 00 klockan i Göteborg. Andra fans kör över Danmark på natten. Någonting händer 😉

 • Också två Thueringer finns där, vi är väldigt glada! Kanske finns det fler ...
  Hälsningar

 • Moin Tom!

  Min pappa skulle definitivt gå tillbaka.
  Han kan inte lämna till fredag ​​morgon.
  När tar du vilken färja?

  bra tid!
  Sesi

 • Minst fyra Saabister från Österrike och två från Schweiz klipper också startruten ...

  hälsningar
  Gerald

 • Synd! Jag lärde mig det för sent. Jag är från 12. till 19. Juni i Sverige för att besöka SAAB-museet.

 • Åh, och nu är du även 3 år äldre 😉

 • 🙁 min gud jag ser gammal ut på bilden 🙂 Carlsson ser yngre ut än mig 🙂

  Men schönnnnnnnnn kommer tillbaka !!

 • Jag planerar att gå också, min plan är att köra till Rostock på den första dagen, på andra dagen ta färjan till Danmark, sedan på Trollhattan på andra dagen.

Kommentarer är stängda.