SAAB möte 2013: Av till Trollhattan!

Hotell och färja är bokade! I slutet av maj, Saab-festivalen i Trollhättan. Från Frankfurt till Kiel, där på torsdag eftermiddag Saab service Kiel fansen träffas. Därefter mot Schwedenkai, färjan till Göteborg och på fredag ​​morgon tillsammans via den nyligen utvidgade E45 till Trollhättan.

Av till Trollhattan!
Av till Trollhattan!

Hittills fans från Rhein-Main-området, har meddelat från Sachsen, södra Bayern, Hamburg området och från andra delar av republiken, för att tillbringa en helg i Saab City. Det finns många Saab-förare som aldrig tidigare varit i Sverige och kommer för första gången till Trollhättan.

Det finns tecken på starkt deltagande från Tyskland, och jag tror att det inte finns något bättre sätt att uppleva Saab än på denna plats i Västra Götland. Hela staden full av Saab, turbo-ljud och tvåtaktsprat i varje hörn och en Saab-densitet som vi annars bara kan drömma om. Var annars finns det en chans att se en Saabo eller en Sonett I? Eller chansen att prata med Erik Carlsson? 2010 Marco och jag var på festivalen i Trollhättan för första gången, och det var också den andliga födelsen av Saabblog.net. Om jag hade vetat vad det skulle innebära ... hmm. Men det är ett annat ämne! Av många anledningar hade vi inte trott att vi skulle vara där igen tre år senare, så det är desto bättre att ett nytt Saab-evenemang äger rum i Sverige.

Om du funderar på att gå till Trollhättan bör du boka snart. Färjetävlingarna är begränsade under sommarmånaderna, hotellrummen i Trollhättan är bristfälliga. Från Saab Festival 2010 sammanställde jag några intryck för den obeslutna. Trollhättan är en charmig plats och det bästa stället i världen att vara Saab fan. Och ja det regnar inte alltid i Trollhättan. Här är bilderna ;-).

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

11 tankar om “SAAB möte 2013: Av till Trollhattan!"

 • blank

  Jag blir riktigt avundsjuk, men nästan två veckor senare börjar jag min stora Sverigturné. Min Saab kan titta på sitt hem hela vägen upp till Lappland - jag självklart.

  Två gånger Sverige inom 14-dagar är för långt från Münchenområdet. Men mellanlandningen vid Saab-Museeum är en ära av ära. Och det kommer säkert ett fint foto på turnén, om det finns en annan fotokonkurrens.

  Hejda Ded2

 • blank

  Två Thuringians är också där och ser fram emot det! Kanske finns det ännu fler ...
  Hälsningar

 • blank

  Moin Tom!

  Min pappa skulle definitivt gå tillbaka.
  Han kan inte lämna till fredag ​​morgon.
  När tar du vilken färja?

  bra tid!
  Sesi

  • blank

   Vår färja lämnar Kiel på torsdag kväll och är fredag ​​mot 9: 00 klockan i Göteborg. Andra fans kör över Danmark på natten. Någonting händer 😉

   • blank

    Moin Tom!

    Kan du kontakta danska ruttförare? Do-Abbend i Kiel är för kort.

    Tack på förhand är du alltid bra resa!
    Sesi

 • blank

  Minst fyra saabister från Österrike och två från Schweiz kliar sig redan i huvudet ...

  hälsningar
  Gerald

  • blank

   Super! Jag är glad. Kör du också via Kiel?

 • blank

  Synd! Jag lärde mig det för sent. Jag är från 12. till 19. Juni i Sverige för att besöka SAAB-museet.

 • blank

  🙁 min gud jag ser gammal ut på bilden 🙂 Carlsson ser yngre ut än mig 🙂

  Men schönnnnnnnnn kommer tillbaka !!

  • blank

   Åh, och nu är du även 3 år äldre 😉

 • blank

  Jag planerar att gå också, min plan är att köra till Rostock på den första dagen, på andra dagen ta färjan till Danmark, sedan på Trollhattan på andra dagen.

Kommentarer är stängda.