SAAB-märke: Crime Scene med Saab 99 och Saab 900

Jag gillar hur han skriver sin blogg. Alex från Saabism "alla bra Saab saker" har sin speciella stil. Han bor Saab, och på sin blogg hittar du inte bara de vanliga affärsrapporterna från TTELA, utan också saker om vardagen med varumärket från Sverige. Sammanfattningsvis är Saabism uppfriskande annorlunda.

Saab 99 i brottsplatsen 1974
Saab 99 i brottsplatsen 1974

Alex och jag har haft kontakt under lång tid som inte lämnar, även om vi båda har ett mycket intressant liv bortom Saab. Även om vissa läsare inte vill tro det ... Efter att vi presenterade den mörkgröna Saab 99-modellen från NEO igår, kom ett e-postmeddelande från Alex kort därefter.

I en brottsplats av 1974 går en 99 i den färgen genom scenen med kommissarerna. Alex har hittat två brottssceneserie-kriminella thrillers med Saab-engagemang och publicerats på sin blogg. En brottsplats med en Saab 99, en annan 1989 med en vit Saab 900.

De speciellt Saab-tunga scenerna, två gånger 4 minuter, finns på Alex Blogg att se. Ha kul

Text: tom@saabblog.net

3 tankar om “SAAB-märke: Crime Scene med Saab 99 och Saab 900"

 • Du behöver inte ens gå tillbaka till 1974 ... Jag märkte nyligen att Jörg Hartmann också kör en 900-I i nya Dortmund Tatort (limousine, om jag inte tar fel). Och under sin tid som kommissionär i Offenbach (polisanrop 110) var Barbara Rudnik också ute i en 900-I.

 • blank

  Bara att den nyligen introducerade NEO 99er i mörkgrönt är en 1975 och inte en 1971, som felaktigt anges av NEO (lätt att känna igen på grillen - från 1975 och på stötfångare och indikatorer - från 1972)

 • blank

  Hi Tom,

  Jag tycker det är trevligt att du pekar på Alexs blogg. Här är bredvid saabblog.net riktigt intressanta saker att upptäcka. Mycket fin stil och jag antar den grad att: Det finns egentligen bara bra bloggar om Saab, en fröjd för alla Saabfan på de olika sidorna alltid något nytt att upptäcka. Bloggarna transporterar ofta de riktigt vackra berättelserna och pry öppnar de vackraste Saabschatzkisten.

  Fram till dess, född från strålarna - född för att leva!

  Matthias

Kommentarer är stängda.