SAAB News: Saab Halle Altnau

Saab passion känner inga gränser. Achim och jag flyttade in i vår Saab Hangar för några veckor sedan, och det har varit en motsvarighet i Schweiz i många år. Den lokala Saab Halle ligger i Altnau, men historien startade i Kreuzlingen för nästan 10 år sedan.

Saab Halle Altnau
Saab Halle Altnau

Tre positiva Saab smittade glädje har kommit ihop för att leva sin hobby. Det finns Gabor, han var bara 13 år gammal när han övertygade sina föräldrar om att köpa en Saab 900 GLS familjebil. Hans första egna Saab var en 99L från 1973, som han fortfarande äger idag. Idag har han samlat totalt sex Saab generationer. Hans Saab-kollektion domineras av den klassiska Saab 900.

Pascal, den andra i trion, smittades av Gabor och köpte en himmelblå Saab 22 vid 99 års ålder. Detta följdes av en vit Aero, som båda fortfarande är i besittning idag. Senare kom en Saab 9000 CD, en CS, en Saab 95 och för närvarande en 9-5 Combi.

David, Pascals lillebror, fick på något sätt "traumatiskt" allt detta i sin barndom. Följaktligen blev hans första fordon en Saab 900i från 1987. Hans första Saab ersattes 2005 av en tre år gammal 9-5 Aero. Strax därefter följde en 96 V4 och 2009 en vit 900 Turbo cabriolet från 1991. Saab galen? Alla tre, ingen fråga! Men jag känner mig som många andra fans av märket.

Tillbaka till Kreutzlingen. Den 100 kvadratmeter stora hallen där blev snabbt för liten och två år senare flyttade David och hans vänner till en större hemvist i Altnau. Trion har genom åren samlat mer än 20 svenskar, så nu börjar det redan ta slut igen. Fordon är "interparkerade" med familj och vänner, men detta är inte en permanent lösning.

Därför överlämnas vissa återställda Saabs till goda händer då och då. Och kultens svenskar rivs bokstavligen ur vännernas händer. Saab-hallen har nu fått en egen webbplats, och jag tror att det finns potential för mycket mer. Du kan känna mycket Saab-ande, men hobbyen bör förbli en hobby. Det kommer inte att vara en restaurang för kultbilarna från Trollhättan, åtminstone de tre vänernas goda avsikter. Jag är inte så säker på det ...

Ett virtuellt besök på "move-your-oldie.ch" är definitivt värt besväret och vi kommer att hålla ett öga på utvecklingen. Achim och jag vill utöva ett slags "självbehärskning". För utrymmet är också begränsat i vår hangar, och köp av ytterligare Saabs är uteslutet. Åtminstone för tillfället... En mycket fin 9000 annonserades ut för några dagar sedan. Vi hade velat ha den också, men den såldes snabbt. Puh, vi har kringgått den här klippan... Tills nästa erbjudande...

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “SAAB News: Saab Halle Altnau"

 • Jag bor väldigt nära och har kört förbi den här hallen så många gånger. Jag tänkte aldrig något på att det satt en "osynlig" Saab-logga fast på fönstret. Bra att veta att dessa killar finns.
  Tack till Tom för outtröttligt att hjälpa till att hålla oss välinformerade.

  Saabige hälsningar från Bodensjön

 • blank

  Vilken 9000er av de sista dagarna hittade du intressant?

  • blank

   I Nederländerna var det ett utsökt 9000-årsjubileum med bara 150.000 XNUMX kilometer och fantastiskt vacker utrustning till ett "nästan gratis pris". Lyckligtvis, eller tyvärr, ligger Amsterdam långt borta.

 • blank

  Vi är bara riktiga fans och passionerade anhängare av detta bilmärke.

Kommentarer är stängda.