SAAB News: Saab Halle Altnau

Saab passion känner inga gränser. Achim och jag flyttade in i vår Saab Hangar för några veckor sedan, och det har varit en motsvarighet i Schweiz i många år. Den lokala Saab Halle ligger i Altnau, men historien startade i Kreuzlingen för nästan 10 år sedan.

Saab Halle Altnau
Saab Halle Altnau

Tre positiva Saab smittade glädje har kommit ihop för att leva sin hobby. Det finns Gabor, han var bara 13 år gammal när han övertygade sina föräldrar om att köpa en Saab 900 GLS familjebil. Hans första egna Saab var en 99L från 1973, som han fortfarande äger idag. Idag har han samlat totalt sex Saab generationer. Hans Saab-kollektion domineras av den klassiska Saab 900.

Pascal, den andra i trioen, smittades av Gabor och köpte genast en himmelsblå Saab 22 med 99. Detta följdes av en vit Aero, båda är fortfarande i besittning idag. Senare kom en Saab 9000 CD, en CS, en Saab 95 och för närvarande en 9-5 Combi.

David, Pascals lilla bror, på något sätt blev allt "traumatisk" i sin barndom. Följaktligen blev hans första fordon en Saab 900i av 1987. Dess första Saab 2005 ersattes av en treårig 9-5 Aero. Kort därefter följde en 96 V4 och 2009 en vit 900 Turbo Convertible från 1991. Saab galen? Alla tre, utan tvekan! Men jag känner mig som många andra fans av varumärket.

Tillbaka till Kreutzlingen. Hallen med lokala 100 torg blev snabbt nära, och två år senare, David och hans vänner flyttade till en större hem till Altnau. Under åren har trioen samlat in mer än 20 Sweden, så nu är utrymmet redan knappt igen. Fordon är "parkerade" mellan familj och vänner, vilket inte är en permanent lösning.

Därför ges några återställda Saabs från tid till annan i goda händer. Och kulten sverige är bokstavligen torn ur händerna på vänner. Saab Hall har nu fått sin egen hemsida, och jag tror att det finns stor potential för det. Du kan känna dig mycket Saab-anda, men hobbyen bör förbli en hobby. Det kommer inte vara en restaurang för kultbilarna från Trollhättan, så åtminstone de tre vännernas goda avsikt. Jag är inte så säker ...

Ett virtuellt besök på "move-your-oldie.ch" är definitivt värt, och vi kommer att hålla ett öga på utvecklingen. Achim och jag vill öva en slags "självbegränsning". Eftersom även i vårt hangarutrymme är begränsat, och inköp av ytterligare Saabs är uteslutet. Åtminstone för nu ... För några dagar sedan annonserade en mycket fin 9000er. Vi skulle ha velat, men såldes snabbt. Phew, vi har förbi denna klippa ... Till nästa erbjudande ...

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om "SAAB News: Saab Halle Altnau"

  • Jag bor mycket nära och har gått så ofta i hallen. Jag tänkte aldrig någonting om att hålla en "inkonsekvent" Saab-logotyp på fönstret. Bra att veta att dessa killar finns.
    Tack till Tom för outtröttligt att hjälpa till att hålla oss välinformerade.

    Saabige hälsningar från Bodensjön

  • I Nederländerna stod en läcker 9000 Anniversary på bara 150.000 kilometer och sagolikt vackra lokaler för "en stjäla pris". Lyckligtvis, eller tyvärr, Amsterdam är långt borta.

  • Vilken 9000er av de sista dagarna hittade du intressant?

  • Vi är bara riktiga fans och passionerade anhängare av detta bilmärke.

Kommentarer är stängda.