SAAB News: Saab Halle Altnau

Saab passion känner inga gränser. Achim och jag flyttade in i vår Saab Hangar för några veckor sedan, och det har varit en motsvarighet i Schweiz i många år. Den lokala Saab Halle ligger i Altnau, men historien startade i Kreuzlingen för nästan 10 år sedan.

Saab Halle Altnau
Saab Halle Altnau

Tre positiva Saab smittade glädje har kommit ihop för att leva sin hobby. Det finns Gabor, han var bara 13 år gammal när han övertygade sina föräldrar om att köpa en Saab 900 GLS familjebil. Hans första egna Saab var en 99L från 1973, som han fortfarande äger idag. Idag har han samlat totalt sex Saab generationer. Hans Saab-kollektion domineras av den klassiska Saab 900.

Pascal, den andra i trion, smittades av Gabor och köpte en himmelblå Saab 22 vid 99 års ålder. Detta följdes av en vit Aero, som båda fortfarande är i besittning idag. Senare kom en Saab 9000 CD, en CS, en Saab 95 och för närvarande en 9-5 Combi.

David, Pascals lillebror, upplevde på något sätt ”traumatiskt” allt detta i sin barndom. Följaktligen var hans första fordon en Saab 900i från 1987. Hans första Saab ersattes 2005 av en treårig 9-5 Aero. En 96 V4 följde kort därefter och en vit 2009 Turbo cabriolet från 900 1991. Saab galen? Alla tre, utan tvekan! Men jag känner mig som många andra fans av märket.

Tillbaka till Kreutzlingen. Hallen på 100 kvadratmeter där blev snabbt för smal, och två år senare flyttade David och hans vänner till en större bostad i Altnau. Under åren har trioen samlat mer än 20 svenskar, så att utrymmet redan tar slut igen. Fordon "parkeras" med familj och vänner, men detta är inte en permanent lösning.

Därför överlämnas vissa återställda Saabs till goda händer då och då. Och kultens svenskar rivs bokstavligen ur vännernas händer. Saab-hallen har nu fått en egen webbplats, och jag tror att det finns potential för mycket mer. Du kan känna mycket Saab-ande, men hobbyen bör förbli en hobby. Det kommer inte att vara en restaurang för kultbilarna från Trollhättan, åtminstone de tre vänernas goda avsikter. Jag är inte så säker på det ...

Ett virtuellt besök på “move-your-oldie.ch” är definitivt värt det och vi kommer att hålla ett öga på utvecklingen. Achim och jag vill öva på en slags "självbegränsning". Eftersom det också finns begränsat utrymme i vår hangar, och det är omöjligt att köpa ytterligare Saabs. Åtminstone för tillfället ... En mycket trevlig 9000 annonserades för några dagar sedan. Det hade vi också velat, men det såldes snabbt. Phew, vi har omgått denna klippa ... Fram till nästa erbjudande ...

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “SAAB News: Saab Halle Altnau"

  • Jag bor i närheten och har kört förbi den här hallen så ofta. Jag tänkte aldrig på någonting som en "obetydlig" Saab-logotyp fastnade vid fönstret. Det är bra att veta att de här killarna finns.
    Tack till Tom för outtröttligt att hjälpa till att hålla oss välinformerade.

    Saabige hälsningar från Bodensjön

  • Vilken 9000er av de sista dagarna hittade du intressant?

    • I Nederländerna var det en läcker 9000-årsdag med bara 150.000 XNUMX kilometer och otroligt vacker utrustning till ett "nästan gratis pris". Lyckligtvis eller tyvärr är Amsterdam långt borta.

  • Vi är bara riktiga fans och passionerade anhängare av detta bilmärke.

Kommentarer är stängda.