Långlivad svensk: SAAB 9-3 i Dekra Used Car Report

Varje år publicerar DEKRA sin bilrapport. Saab 9-5 beror på låga mängder, inte mer uppmärksamhet. I motsats till detta är Saab 9-3, Sveriges bästsäljande modell, fortfarande närvarande i tysk statistik. Vad DEKRA har upptäckt läser väl.

Saab 9-3 - Svensk med långsiktig kvalitet
Saab 9-3 - Svensk med långsiktiga kvaliteter

Här kommenterar DEKRA: Den klassiska Saab-föraren är vanligtvis trogen mot sitt fordon i många år och lägger vikt vid regelbundet underhåll. Nedre genomsnittliga brist på nästan alla områden visar att ägarna inte är så dåliga på vägen. Fordonen över 100.000 km poängen överensstämmer bättre än klassvärdet i DEKRA-kontrollen.

Vi har det i svart och vitt igen! En Saab är bara en långsiktig bil. Var inte rädd för hög körsträcka. Den detaljerade rapporten finns här. Intressant är den direkta jämförelsen med kollegerna från Göteborg, utsikten över staketet så. DEKRA tar Volvo S60 här. Medan Saab ligger i mitten av klassen i nästan alla kriterier eller bättre, är Göteborg betydligt sämre. Volvo ingen kvalitet från svenskt stål längre? Eller handlar Saab-förare bara om sina bilar bättre?

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

13 tankar om “Långlivad svensk: SAAB 9-3 i Dekra Used Car Report"

 • Manfred från Salzburg

  Hälsningar till alla; var får du den här rostfria anläggningen, vilken producerar den? Tack på förhand för feedback!

 • Jag kan bara bekräfta jag har haft under min 9000 i tio år, ett stålverk, vilket är mycket bra gjort och då endast om 100 € dyrare än det rostfria standard, driver också trevlig och lugn. Endast det flexibla röret efter katten är fortfarande normalt material och några år tillbaka.

  • Jag brukar alltid vara en vän till originaldelar, men i vissa fall kan det vara värt att ta en titt på O-parts-marknaden. Det finns trots allt andra kända tillverkare som kanske inte har sådana svagheter.

 • Det är något du gillar att göra.
  Tyvärr är det också sant, med det typiska brottet av upphängningsfjädern. Detta var med mig på båda sidor för två veckor sedan. Men det är värre och reparationen var snabb och var inte för dyr. Nu är familjemedlemmen frisk igen 🙂

  Saabige och vinteriga hälsningar från Lusatia. Marco

 • Källkod till Dekra?

  • Jag är faktiskt säker på att SAAB-chaufförer uppmärksammar deras fordon och en SAAB är familjemedlem 🙂
   @ Mike3k: Det finns i texten, men här igen http://www.gebrauchtwagenreport.com/

 • 9-5 är också representerad i rapporten. Och under volym klassisk.
  Har fått mycket bra recensioner där.

  • Hmmmm ... Jag kan skriva så. Men stötdämpare är fortfarande OK, och med ett rostfritt avgaser är rost inte heller ett problem där. Endast röret mellan katalysatorn och ljuddämparen ser ganska oxiderad ut ...

 • Tyvärr, med introduktionen av 850, har kvaliteten på Volvo minskat stadigt. De ”rätta” bakhjulsdrivna Volvos är praktiskt taget dödliga!

  • Det kan jag bekräfta. Jag körde en Volvo 740 GLT och en 850 i många år efter min SAAB 900 MY88.

 • Jag antar att den senare ... SAAB-förare är nog mer kopplade till sina bilar. Jag kan överföra offerten till 9-5, åtminstone för mig själv personligen.

Kommentarer är stängda.