SAAB News: SAAB 92 Concept

Det var inte Saabs goda idé för en gång! Bara två år före svenskarna var det den engelska filialen av den München-baserade bilproducenten som hade 4.000 Concept Minis tillverkade för showroom. Saab flyttade till 2002 och utvecklade Saab 92 konceptbil i designstudiorna i Trollhättan. Svenskarna var fortfarande i framkant.

Saab 92 koncept av Colorfrog
Saab 92 koncept av Colorfrog

Först presenterades Saab 92 Concept vid amerikanska autoprogram, och senare var konceptbilarna som vackra färgprover i de internationella utställningsrummen. Grundidén var att få kunden närmare samspelet mellan färg, form och ljus med hjälp av en miniatyr.

Idag finns det många imitatorer av denna idé. Konceptbilen, gjord i Italien Colorfrog finns för Fiat, Hyundai, Subaru och andra tillverkare. Dock har endast Saab överklagandet av denna speciella form liknar Ursaab och Saab 92, den första serien bil från Trollhättan. Under tidigare år hade de färgprover utövas i utställningslokaler i Saab partner för sin spell på mig! Det var emellertid svårt att komma till oanvända mönster.

För några veckor sedan kom vi fram med idén att fråga leverantören. Med mycket tålamod och den charmiga övertygelsen hos en italiensk familjemedlem lyckades vi köpa återstående lager. Bland dem är rariteter som färgen "Crytal Red", som var avsedd för Saab 9-4x och var faktiskt bara levererad 2 gånger. Förresten är en av dessa 9-4x in Tyska besittning, Dessutom finns det många andra färger i vintage 2011 och äldre årgångar.

En reproduktion ges inte längre av tillverkaren, och om det kommer under de nya ägarna till andra order, är det osäkert. Återstående lager av dessa extraordinära delar finns nu tillgänglig på Saab Fan Shop. En unik möjlighet för design och Saab fans!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

4 tankar om "SAAB News: SAAB 92 Concept"

 • Tack så mycket Tom, beställde en i kristallröd. Tänk, frestelsen var redan där för att ta en sådan modell med återförsäljaren - det gjorde jag självklart inte.
  Det är också roligare med juridiska medel. Fortsätt med dina bra idéer.

 • Mega brilliant idé. SAAB har alltid varit en bra affär!

 • Ha ... på en sådan sak har jag alltid väntat medan jag väntade i Halstenbek avundsjuk!
  Då trodde alltid att en sådan sak skulle göra gott på mitt skrivbord eller fönsterbräda ...

  Nu är ett i silver (nästan) mitt! 😉

  Tom, det var en mycket bra idé !!!

 • Bra åtgärd! Av modellerna har jag redan lite i utställningen ...
  Synd att de är så stora och det har blivit så tätt i showcasesna

Kommentarer är stängda.