SAAB News: Polis (BAIC) SAAB 9-3 i Peking

Det är faktiskt ett slumpfall! En turist, som reser i den förbjudna staden på 10 dagar sedan, ville fotografera en byggnad och inte bara någon bil. Av en olycka kom en del av BAIC-Saab 9-3 i polisutförande på bilden. Tillbaka i Tyskland såg en Saab-fan bilden och gav den, med fotografens samtycke, fortsätt till bloggen.

Polisen Saab 9-3 i Peking
Polisen Saab 9-3 i Peking

På ögonblicksbilden från den kinesiska huvudstaden ser vi en elektrisk Saab 9-3, eftersom den har fotograferats flera gånger i stadstrafiken. Det som är nytt med det är polisversionen, som vi inte har sett tidigare. BAIC driver den rent eldrivna Saab-avskjutningen i vardagliga tester, och som vanligt i Kina är myndigheterna inblandade i testningen.

Det är oklart om 9-3 tillverkades i Kina som ett pre-series fordon eller om det är en av de bilar som kineserna köpte i Trollhättan. Framför polisstationen på det sydöstra hörnet av den förbjudna staden låg en annan, identisk kopia. Tyvärr har vi bara taket på detta på bilden. Kanske kommer en läsare av bloggen snart hit och ta en bild. Inte från byggnaden bakom, men - snälla - från bilarna.

Text: tom@saabblog.net

Bild: Kay för saabblog.net

3 tankar om “SAAB News: Polis (BAIC) SAAB 9-3 i Peking"

 • blank

  Varför skadar detta dig De köpte den och använder den, det är livet

 • blank

  Mier det gör ont i själen, om jag ser hur nu Saabs 9-3 sedan kör runt i Kina ..

 • blank

  Hur många gånger har dessa bilar visats?
  Varför får ingen idé att göra en bild av VIN?

Kommentarer är stängda.