SAAB Weekend: Ut och om, statistik och mycket mer

Vissa Saab-projekt är inte heller kända för mig och det är spännande att återupptäcka sådana historier. Med Marco var jag på spåret för ett sådant förlorat projekt, och historien som ska dyka upp här är spännande. Men idag kommer något Saab Talk. Det handlar om en Saab 9-5 II sportbil till salu, en ny Saab hemsida och viss statistik.

Vem vet: Saab-projektet R9111
Vem vet: Saab-projektet R9111

Vi blir mindre

Federal Motor Transport Authority publicerade aktuell statistik den 1 januari 2013. Saabs befolkning i Tyskland har därför minskat från 63.535 60.296 fordon till 5.1 3.239 inom ett år. En minskning med 1% eller XNUMX XNUMX fordon. Om man tar hänsyn till att Saab knappt har sålt några nya bilar i Tyskland de senaste åren är lagret förvånansvärt stabilt. Dessutom finns det två kultsvenskar i vår hangar som inte var tillåtna den XNUMX januari och nu är tillbaka på vägen ;-).

För statistikerna bland oss ​​några fler siffror: mer än sju år efter sjunkningen har roverpopulationen i Tyskland minskat dramatiskt under de senaste 12 månaderna. Inom ett år minskade beståndet från 73.013 52.851 fordon till XNUMX XNUMX. Men vem saknar Rover ändå? Rättigheterna till varumärket har under tiden migrerat. Från BMW till Ford och vidare till Tata. Rover är nu i indiskt ägande, ingenting är känt om framtidsplanerna.

Att en löpande produktion inte skyddar mot ett sänkt lager, kan du se på Lancia. Även om amerikanska limousiner säljs här med Lancia-logotypen, föll lageret av det här traditionella varumärket med mer än 7% till 49.274 Lancias. Medlidande om varumärket, som har en bra tradition.

Ny webbplats: Saab-Club-Rhein-Main
Ny webbplats: Saab-Club-Rhein-Main

En ny Saab-sida

Saab Club Rhein-Main har hittat ett nytt hem på Internet. Under Saab-Club-Rhein-Main.de finns det senaste nyheterna om klubben och Saab-evenemangen. Webbplatsen är fortfarande under uppbyggnad och det är alltid värt att ta en titt. En eller två läsare har märkt att det finns två sidor till den regionala klubben. Tyvärr är den ursprungliga webbplatsen inte längre underhållen, och ägaren släpper inte ut den för att användas av aktiva medlemmar. För att förenkla omstarten sponsrar bloggen webbutrymme och därmed rensar vägen för ett aktivt klubbliv.

Saab 9-5 Aerosport
Saab 9-5 Aerosport

Saab 9-5 II sportkläder till salu

En mycket välutrustad Saab 9-5 II BioPower sportdräkt säljs i Nederländerna. Egentligen förvånande att se ett erbjudande så snart efter auktionen. En chans för samlare och fans! Godkännande i Tyskland är möjligt, som vi nu vet. Saab Service Kiel har blivit något som det inofficiella centrumet för excellens för sportdräkten och hjälper dig gärna.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net