Litteratur, litteratur, litteratur. Massor av Saab-böcker!

Under 21 år av Saabs entusiasm har mycket litteratur samlats. Det är dags att inte bara ta fram gamla Saab-böcker. Vårt kultmärke är intressant för författare, och efter en lång paus får vi äntligen en ny Saab-bok på tyska i år. Det kan inte vara det sista Saab-arbetet som visas i detta land, så mycket har redan avslöjats.

SAAB-litteratur. Det finns många Saab-böcker. Här är bara en del av det!
SAAB-litteratur. Det finns många Saab-böcker. Här är bara en del av det!

Många Saab-böcker är emellertid antikvariska, vissa är fortfarande eller återigen tillgängliga. De ger en intressant inblick i varumärkets historia, eftersom böcker är tidens vittnen. En Saab-bok från 90-åren är på vissa sätt som en resa genom tiden. Mycket hanterades mycket öppet av tillverkare vid den tiden och marknadsföring, som idag dominerar branschen mer och mer, var fortfarande i början.

Vi lanserar nu en bok varje lördag, och läsarna kan själva bestämma om köpet för hemmabokhyllan är värt. Och vi erbjuder ännu mer. Bloggen pratar med författare och visar böcker som aldrig har funnits på marknaden. Eftersom bilindustrin skriver ut fungerar för internt bruk via varumärket för anställdas motivation och för försäljning. Vi som kunder har normalt ingen tillgång till det.

Dessa böcker är intressanta. De visar varumärkets självförståelse, och de visar Saabs syn på varumärkesmiljön. Det är spännande att se hur svenskarna såg varandra över tävlingen, och olika böcker från olika år visar förändringarna i Saab.

Vår litterära serie är också spännande för fans som inte har något att göra med böcker. Det är värt att ta en titt, och från och med nu är det varje lördag: litteratur, litteratur, litteratur!

2 tankar om “Litteratur, litteratur, litteratur. Massor av Saab-böcker!"

 • Bra sak, ens har 9 Saab-böcker och det nya är redan beställt.
  Förutom "Spirit of Saab" är jag särskilt stolt över:
  "Form och funktion" en färgad bok från själva verket från 1995
  "Saab900" av Anders Tunberg från 1993
  "Saab 9.3" av Anders Tunberg från 2002

  Jag undrar vad du kan tänka dig.

 • Hej!

  Bra ide ! Förutom min Sääben själv är det litteraturen om min hobby som intresserar mig mest. Från verkstadsmanualerna (som tur är har jag allt från 92 till 9000) till trevlig litteratur (t.ex. Spirit of Saab) till kvasisamlaren "Bibeln" (Saab -vägen) med en detaljerad lista över alla förändringar under de olika modellåren.

  Jag är nyfiken om du föreställer dig något i bloggen, som jag kanske inte har känt!

  hälsningar
  Gerald

Kommentarer är stängda.