SAAB Talk: På väg och mail från Sverige

En Saab är hemma på långa körningar, och förmodligen den längsta sträckan de senaste dagarna har Max täckt med sina vänner i Saab 9-5. Han har rest från Rhen-Main-området till Trollhättan, besöka Saab Museum, och det finns för läsaren den obligatoriska foto framför Saab fabriken. Cool. Ha kul i Sverige!

Hälsningar från Trollhattan
Hälsningar från Trollhattan

Trollhättan på vintern är en härlig historia som jag aldrig har upplevt tidigare. Men kanske någon dag ...

Inlägg från Sverige

Även från Sverige kom de senaste dagarna efter. Redaktörerna av Aftonbladet skickade den aktuella frågan om "Bil Magazin" med artikeln i 9-5 II sportdräkten och gav mig ett stort nöje!

Saab 9-5 Story i Aftonbladet
Saab 9-5 Story i Aftonbladet

den Historia skapades med hjälp av Saab Service Kiel och lite stöd från bloggen. Medan körrapporten från Saab 9-5-stationsvagnen fortfarande går igenom utskriftsmediet, måste vi fortfarande vara tålmodiga. Författaren söker godkännande och, om allt fungerar som vi hoppas, kommer hela historien med alla bakgrunder på bloggen. Otåliga läsare kan hämta den betalda versionen av texten online Aftonbladet läsa.

Biltransportör på väg till Baltikum

När Saab fans är på vägen är de glada att se andra Saabs. Vårt varumärke har blivit sällsynt på gatuplatsen, eftersom Saab nästan helt har försvunnit från företagets flotta. Thomas arbetade på A2 mot Polen när han övertog två biltransportörer som hade laddat Saabs. Tydligen på vägen till Baltikum hade den första lastbilen laddat tre Saab 900, lastbil nummer två, tre Saab 9000.

Saab 9000 på väg till Baltikum
Saab 9000 på väg till Baltikum

I Polen och de baltiska staterna finns det en stark Saab-gemenskap, även i allt högre grad återställd årgång och Youngtimer-kostnad. Det skulle vara den bra varianten som kommer att tänka på dessa transporter. Ju mindre bra det skulle vara för svenskarna att göra sin sista resa till Ryssland som billiga begagnade bilar. Det skulle vara ledsen och Saab-världen skulle vara fattigare av några bilar.

Nyheter från Spyker & Victor Muller

I mars börjar motorutställningen i Genève. Utan Saab-medverkan, som annars skulle ha varit en överraskning. En annan överraskning gnistor Spyker och Victor Muller ur sina hattar. Om vad pressen rapporterar i Sverige, presenterar Muller ett nytt fordon på Spyker-båset. Det borde "... bli en stor överraskning ..."Så Muller till Sverige radio.

Nu har vi fått ordet "överraskning" tre gånger i några få meningar, och det är bra. Mark, Yves och jag kommer att vara i Genève. Vi kommer bli överraskade ;-).

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Max, Thomas och bloggen för saabblog.net

8 tankar om "SAAB Talk: På väg och mail från Sverige"

 • För närvarande hittar du i mobile.de 65 9000er. För ett år sedan handlade det om 100. Beståndet blir mindre och vem inte köper nu eller tvekar för länge, missade den sista chansen.

 • För Tyskland eller dess Saabfreunde hade det varit tillräckligt med möjligheter. Jag menar inte att det nödvändigtvis sämre bilarna i Baltikum, bara för att vi har de amerikanska okända reparationsmetoder eller ses igen vrak ganska registrerade där bil transportörer i huvudet - tvärtom:
  Innan vagnarna flatar hjulen här eller vandrar in i facket, finns det åtminstone fortfarande substansutnyttjande "där".
  Vad talade till exempel mot Luebecker med nästan 500.000km? En original, körningsjubileum för inte ens 1000 Euro VB?! Om försummat skulle han säkert inte ha nått denna körsträcka ... nu kan han väl göra sin miljon i kallare klimat. Lycka till, så okänt.
  Halvvägs givande 9000er ökat från tresiffriga pris regioner fortsätter att försvinna snabbt från fordons Boersen - det är en fråga om Verwoehntheit att vänta här redo 9000er som Haendlerwartelisten är fulla, medan andra håll stil matlagning gånger naglar är gjorda med s sinnen? Visst kommer de inte att vara längre!

 • Tyvärr finns det ingen bild på den första transportören med 900er laddning. Front är en 9000-årsdag för att se, det är rätt. Mycket återställs eller återställs i de baltiska staterna, men förloras först för Tyskland, vilket är synd.

 • Finns det en bild av 900er van?
  Vad har jag varit så märkt är möjligt mig hopp. Bra 9000er går allt i östlig riktning ... medan dt utsikterna fortfarande grälar och tre dagar måste hitta rätt rida, reser därifrån långa transportörer och stå nästa morgon vid återförsäljare - hur det går, så att du får när du håll ögonen öppna i stor utsträckning till bra bilar, och så är min åsikt också ser till att bilarna fortsätta att leva.
  För att vara ärlig är jag glad att se en bild av en sådan transportör!
  Överst tycker jag att jag känner igen en 9000-årsdag ... ser misstänkt ut som den som erbjöds (i skandinaviska händer) någon gång i Luebeck, med 470.000km, senast för 890 Euro VB. Ja, det kommer glädje - fortsätt! 🙂

 • Jag ser först Trollhättan på SAAB-festivalen. Jag ser fram emot det!

 • Hej tom

  Vi känner till platsen framför Saab-skylten

  Ciao

  M.

 • Moin tillsammans.

  Max har verkligen en väldigt trevlig bil! 😉

  I rapporten om "Kieler Kombi" Jag ser fram emot - förhoppningsvis får väl visas (och sedan, tyvärr, åtminstone något på tyska, till exempel min svenska är begränsad faktiskt "Hej" .. och även att jag talar nog fel för )!

Kommentarer är stängda.