SAAB Talk: På väg och mail från Sverige

En Saab är hemma på långa körningar, och förmodligen den längsta sträckan de senaste dagarna har Max täckt med sina vänner i Saab 9-5. Han har rest från Rhen-Main-området till Trollhättan, besöka Saab Museum, och det finns för läsaren den obligatoriska foto framför Saab fabriken. Cool. Ha kul i Sverige!

Hälsningar från Trollhattan
Hälsningar från Trollhattan

Trollhättan på vintern är en härlig berättelse som jag aldrig har upplevt tidigare. Men kanske en dag ...

Inlägg från Sverige

Mail har också kommit från Sverige de senaste dagarna. Redaktörerna för Aftonbladet skickade det aktuella numret av “Bil Magazin” med artikeln i sportdräkten 9-5 II och gjorde mig väldigt glad!

Saab 9-5 Story i Aftonbladet
Saab 9-5 Story i Aftonbladet

den Historia skapades med hjälp av Saab Service Kiel och lite stöd från bloggen. Medan körrapporten från Saab 9-5-stationsvagnen fortfarande går igenom utskriftsmediet, måste vi fortfarande vara tålmodiga. Författaren söker godkännande och, om allt fungerar som vi hoppas, kommer hela historien med alla bakgrunder på bloggen. Otåliga läsare kan hämta den betalda versionen av texten online Aftonbladet läsa.

Biltransportör på väg till Baltikum

När Saab fans är på vägen är de glada att se andra Saabs. Vårt varumärke har blivit sällsynt på gatuplatsen, eftersom Saab nästan helt har försvunnit från företagets flotta. Thomas arbetade på A2 mot Polen när han övertog två biltransportörer som hade laddat Saabs. Tydligen på vägen till Baltikum hade den första lastbilen laddat tre Saab 900, lastbil nummer två, tre Saab 9000.

Saab 9000 på väg till Baltikum
Saab 9000 på väg till Baltikum

I Polen och de baltiska staterna finns det en stark Saab-gemenskap, även i allt högre grad återställd årgång och Youngtimer-kostnad. Det skulle vara den bra varianten som kommer att tänka på dessa transporter. Ju mindre bra det skulle vara för svenskarna att göra sin sista resa till Ryssland som billiga begagnade bilar. Det skulle vara ledsen och Saab-världen skulle vara fattigare av några bilar.

Nyheter från Spyker & Victor Muller

Geneva Motor Show startar i mars. Utan Saab-deltagande, vilket skulle ha varit en överraskning. En annan överraskning trycker fram Spyker och Victor Muller från hatten. Om det som pressen rapporterar i Sverige är rätt, kommer Muller att presentera ett nytt fordon på Spyker-standen. Det borde "... bli en stor överraskning ...”Sa Muller om den svenska radion.

Nu har vi fått ordet ”överraskning” tre gånger i några meningar, och det är bra. Mark, Yves och jag kommer att vara där i Genève. Vi kommer att bli förvånade ;-).

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Max, Thomas och bloggen för saabblog.net

 

8 tankar om “SAAB Talk: På väg och mail från Sverige"

 • För närvarande hittar du i mobile.de 65 9000er. För ett år sedan handlade det om 100. Beståndet blir mindre och vem inte köper nu eller tvekar för länge, missade den sista chansen.

 • För Tyskland och dess Saab-vänner skulle det ha funnits tillräckliga möjligheter. Jag menar inte att bilarna i de baltiska länderna nödvändigtvis är sämre, bara för att vi har de okända reparationsmetoderna eller de vrak som vi ser på biltransportörer som är registrerade där i åtanke - tvärtom:
  Innan vagnarna står platt på hjulen här eller vandrar i soptunnan görs "åtminstone substansanvändning".
  Vad talade till exempel mot Luebecker med sina nästan 500.000 1000 km? En original, körande årsdag för mindre än XNUMX Euro VB?! Om han försummats skulle han verkligen inte ha uppnått denna körsträcka ... nu kan han förmodligen fylla sin miljon i kallare klimat. Lycka till, så okänt.
  Halvvägs 9000-tal alltmer från de tresiffriga prisregionerna försvinner snabbt från bilmarknaderna - är det en fråga om överseende att folk väntar här på en färdig 9000er, återförsäljarnas väntelistor är fulla, medan någon annanstans människor kryper upp och ner? De kommer verkligen inte att få mer!

 • Tyvärr finns det ingen bild på den första transportören med 900er laddning. Front är en 9000-årsdag för att se, det är rätt. Mycket återställs eller återställs i de baltiska staterna, men förloras först för Tyskland, vilket är synd.

 • Finns det också en bild av 900-transportören?
  Det jag har sett hittills ger mig hopp: bra 9000 åkare går alltmer österut också ... medan tyska intressenter fortfarande kämpar och behöver tre dagar för att leta efter rätt tågresa, skåpbilar har varit på väg därifrån länge stå vid säljaren nästa morgon - så är det gjort, så får du bra bilar om du håller fast vid det, och det är enligt min mening garanterat att bilarna kommer att fortsätta att leva.
  För att vara ärlig är jag glad att se en bild av en sådan transportör!
  Precis längst fram tror jag att jag kan se ett 9000-årsjubileum ... ser misstänksamt ut som den som erbjöds (från skandinaviska händer) under en tid i Lübeck, med 470.000 890 km, senast för XNUMX euro VB. Ja, det finns glädje - fortsätt! 🙂

 • Jag ser först Trollhättan på SAAB-festivalen. Jag ser fram emot det!

 • Hej tom

  Vi känner till platsen framför Saab-skylten

  Ciao

  M.

 • Moin tillsammans.

  Max har verkligen en väldigt trevlig bil! 😉

  Jag ser fram emot rapporten om "Kieler Kombi" - förhoppningsvis kommer den att få visas (och då åtminstone något på tyska, för till exempel är min svenska tyvärr begränsad till "Hej" ... och även att jag antagligen uttalar det felaktigt )!

Kommentarer är stängda.