SAAB News: NEVS lanserar dialog med Saab-återförsäljare

Från Trollhättan kommer mer, goda nyheter! Saabs ägare National Electric Vehicle Sweden AB har börjat dialogen med utvalda europeiska återförsäljare. Brevet från Sverige som vi fått har skickats till olika regioner i flera dagar.

National Electric Vehicle Sweden AB: Brev till Saab Partner
National Electric Vehicle Sweden AB: Brev till Saab Partner

Saab går ett steg längre i riktning mot produktionsstarten, även om brevet uttryckligen inte anger ett bindningsdatum. Innehållet är kort sagt följande:

NEVS undersöker konstruktionen av utvalda modeller av 2012 Saab 9-3 produktsortimentet och diskuteras med leverantörerna. Dialogen med 500-partnerna går bra, trots att det för närvarande inte är något 100-åtagande att starta om. Den första Saab elbilen, baserad på 9-3, är under utveckling och förväntas starta 2014 tidigt i år. Under tiden kommer plattformen för 9-3 att ersättas med en ny bas baserad på Phoenix-tekniken.

För närvarande arbetar NEVS 170-anställda på platser i Sverige, Kina och Japan. Brevet är den första kontakten, och mottagarna som är intresserade av ytterligare dialog uppmanas att kontrollera deras kontaktuppgifter och uppdatera dem om det behövs.

När produktionsstartdatum och produktspecifikationer har fastställts kommer försäljnings- och marknadsföringsgruppen att fortsätta dialogen.

När det gäller innehållet i brevet. På vissa marknader skickades brevet för några dagar sedan, i Tyskland, åtgärden sedan igår. Den första återkopplingen från de valda Saab-partnerna är mycket positiv.

Brevet är goda nyheter för Saab, för kunderna och ett annat steg framåt. Det är ett av de meddelanden vi har väntat på. Hittills är 2013 inte dåligt för vårt kultmärke, och det kan fortsätta så här!

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

9 tankar om "SAAB News: NEVS lanserar dialog med Saab-återförsäljare"

 • Ett steg i rätt riktning! Och jobbar tyst bakom Trollstadens scener, så vad! Det är ändå "oändliga" kundadresser hos återförsäljare som borde stödja omstart. Och de behöver inte textas i förväg! Att veta vad en SAAB är värd! Och de kommer säkert också tack vare bloggen att stå vid märket och få många vänner med intresse för en SAAB .... Långsamt blir allt bra .... Ett uppmuntrande budskap till helgen!

 • NEVS arbetar för närvarande mycket, och särskilt inom teknikområdet, med externa företag.

 • Är det betydligt seriöst? 170 anställda (och inklusive Kina och Japan) ... hur ska något börja där? Jag känner inte till den ursprungliga texten från brevet, men om den är formulerad som ovan, uppstår tvivel.

 • Det här är riktigt bra nyheter, jag är väldigt positiv! NEVS blir mer och mer sympatisk varje dag!

 • Mmm, papper är tålmodigt ...

 • Goda nyheter och väldigt långsamt framsteg.

 • Det låter inte så illa!
  Det låter också långsamt efter det att du redan är långt bakom kulisserna, som tidigare känt!
  Jag håller mina fingrar korsade!

 • Goda nyheter! Förhoppningen om en ny bil från Sverige (nej nej OVOLOV 😉) stiger!

Kommentarer är stängda.