SAAB helg: Saab hangar ...

I Tyskland härjar karneval, karneval eller karneval. Beroende på vilken region du bor i har "dårigheten" olika namn. Vår egen Saab dårskap fortsatte i hangaren i helgen. Eftersom vi väntar på reservdelar till vår Saab 9000 CS, som nu är licensierad med säsongsskylt, använde vi tiden och "slutförde" Achims 9000 i inredningen.

Saab 9000 CS. Redan medgav att vänta på våren.
Saab 9000 CS. Nu medgett ... väntar på våren.

På många arbetstider hade vi Läderklädsel upparbetade och lappade hål och färgade om några ställen. Vi gillade resultatet, också för att svenskarna använde material av mycket hög kvalitet till 9000: an. Slutligen användes den sista lädervården från Swissvax. Förutom de legendariska färgvårdsprodukterna har schweizarna ett helt utbud av allt som har med läder att göra. Även hårt, oförskämt läder kan göras mjukt och smidigt igen med det, förutsatt att du har lite skicklighet och framför allt tålamod.

För Achim 9000 nådde finalen av den normala närande mjölken, vilket inte är billigt med 39,00 €, men det är billigt. Förutom de vanliga hårdvaruaffärsprodukterna som vi har försökt de senaste åren har Swissvax-produkterna vissa fördelar. De ser längre och bättre ut, och förpackningarna är mer produktiva. Mindre närande mjölk ger dig fler resultat, och läderets skinn är nu silkeslen, vilket passar en Saab på väg till Youngtimer. Tyvärr har jag inte haft den goda Nikon på lördag, och iPhone levererar inte önskad kvalitet, så att bilderna på interiören kommer att följa snart.

Saab-typskylthållare

Nummerskyltshållarna från vår fläktbutik är mycket populära och det nya motivet med det klassiska Saab-planet tas väl emot. Fler och fler beställningar kommer in från USA, och ärligt talat har vi ingen aning om vad fansen gör med det. Men i USA samlar man också på "Europeiska registreringsskyltar", så allt är möjligt!

Ha en bra idé Matthias Meise, som driver en gratis Saab-verkstad i Bebra. Hans kunder får en gratis Saab-skylthållare med sekten "Made in Trollhattan by Trolls" för besiktning. En cool och väldigt saab idé!

Saab Festival Sweden
Saab Festival Sweden

Saab Festival Trollhattan

Årets Saabfestival i Trollhattan är tillägnad historiska Saab-rallyaktiviteter. Under de senaste tiderna i Saab var svenskarna mycket framgångsrika inom motorsport, och även för privata förare var det ett rikt utbud av tillbehör från fabriken. Swade har publicerat en Saab Rally Sport katalog på sin blogg. Det ger en inblick i de vilda tiderna när Saab 96 och 99 var hemma på backarna i denna värld.

Trollhättan borde vara årets händelse! På Facebook-sida Redan mer än 600 Saab fans har gått med på att delta i festivalen, inklusive många Saab-ryttare från Tyskland. Saab lever mycket, och Trollhättan kommer att bli en mötesplats för Saab fans från hela världen på sommaren. Jag ser fram emot det!

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

 

13 tankar om “SAAB helg: Saab hangar ..."

 • Vilken typ av skyddsöverdrag använder du (grön trasa på vita 9000)? Jag fick reda på att mina ungdomar i ett ouppvärmt garage utvecklade fukt på och under hela garaget under extrema väderförändringar. Detta är mycket sällan fallet och bara när det har varit under fryspunkten i flera dagar och plötsligt på kort tid 5-10 grader över noll. Även under en gratis carport ångades fönstren på våra bilar ...

  • Är ett billigt bilskydd till 42,00 € som pålitligt skyddar mot damm och är andningsbart. Beskrivning och försörjningskälla finns här i artikeln: http://saabblog.net/2012/12/09/saab-wochenende-der-saab-spirit/
   Hangaren känner inte till kondens i väderbyten, vilket är bra och i vår andra, välventilerade hall med korsvirke är det nästan inte ett problem.

   • Tack Tom!

 • ... kommer förslaget med de små gula trollen också att genomföras? Då skulle jag vara där!

 • Tack för dina ansträngningar !!

 • Hej Tom, kommer det att finnas licensplattor för Schweiz i framtiden?

  • Vi jobbar fortfarande med det och pratar med tillverkaren av ramen.

 • facebook-länken fungerar inte heller för mig ...

 • T (r) olle idé om Fa. Meise från Bebra! Imitatorer är verkligen välkomna! Jag kommer att byta min skylthållare nästa vecka!
  God vecka till alla bloggare!

 • Du bör redigera din Facebook-länk för festivalen igen! 😉

  • Hmm. Jag kollade det och det fungerar.

   • Fungerar här också. Har bloggen fått en omdesign?

   • Det handlade inte om att arbeta ... Din (?) E-postadress finns i länken! 😉

Kommentarer är stängda.