Saab 9-3 sportdräkt 2005 “Born of Jets”

Äntligen en liten stationvagn! Den typiska Saab-hatchbacken hade sin dag i den nya 9-3-generationen på grund av moderbolagets oändliga visdom, och sedan var ingen ersättning. 2005 hade tiden äntligen kommit. Saab presenterade den lilla stationvagnsserien så mycket väntade på av återförsäljare och kunder.

Saab 9-3 sportdräkt Born from Jets
Saab 9-3 sportdräkt Born from Jets

Med den typiska hockeypinnen på C-pelaren var den nya genast att känna igen som Saab. Frostade bakljus gjorde utseendet speciellt och förutsåg utvecklingen av framtida designelement.

Förljus i "Isblå" -designen var den logiska konsekvensen, som införlivades sex år senare med Griffin-modellerna i 9-3-serien. På en kompakt plattform utformade Saab ett övertygande paket med rymdutnyttjande och hög passagerarsäkerhet. Saab 9-3 sportdräkten överraskad av många väl genomtänkta detaljer. En baklucka av aluminium sparar vikt, den integrerade i takgasfjädrarna, inte alltid i denna klass, ger förvaringsutrymme och skyddar bagaget.

Efter den stora ansiktslyftningen 2008 blev den lilla 9-3 sportdräkten ännu bättre, mer attraktiv och saab. Används är det ett bra köp och en bil med verkliga långsiktiga kvaliteter.

12 tankar om "Saab 9-3 sportdräkt 2005 “Born of Jets”"

 • Jag tror inte bara att SC lyckades. Aero Sedan söker mig till denna dag helt topp. Personligt korrekt, men jag hittar personligen serien upp till år 2002.

 • Grattis på födelsedagen Saabblog.net !!!

 • Stor kommersiell, topp rapport!

  Även om jag hatar att Tom igen tala från MY 08 i 9-3 SC enligt min mening inte saabiger.Außen Jag tycker både MY 08-11 och 06-07 min vackra, kanske den sista Aero TX den spännande. Insidan av MY 06 är dock enligt min mening saabiger. Kanske inte lika bra material, men designen av ButtonDash är fantastisk. Takläggning ner till sista detalj. Ingen optisk paus och som från en form. Elimineringen av SID och medverkan av GM ljud- och klimatmoduler var bara produktionen av Cadillac BLS skyldig! Snarare början på slutet (MY 2006 var fortfarande en av de mest framgångsrika)

 • Den med stötdämparna Jag någonsin inte "märkt" ... men det gör hanteringen av 9-3 sport vagn så trevlig, bara en typisk SAAB!
  Saabiges helg och alltid bra resa!

 • Tja, ha det roligt. Först av allt måste jag övertala min fru att jag kommer att få mina igen. Hon föredrar Saab än BMW. Men också förståeligt.

 • En riktigt fin bil, som kör väldigt, väldigt bra. Saab var något mycket speciellt för mig som barn, men sedan 2005 hade jag en absolut önskan att ha en sådan 9-3 SC. Således var inträdet i Saab-familjen redan perfekt.
  Idag får jag flyga en större bit över motorvägarna. Från middagstid, gå sedan en gång över Tyskland till Kaiserslautern och jag ser fram emot varje kilometer.

  Med vänliga hälsningar och alltid en bra resa.
  ram

 • Då hade gastryckabsorbenterna i taket E-klass, vilket var ganska ovanligt i denna klass. Detta visar också att Saab alltid har varit före sin tid.
  Och han är inte så liten 🙂

 • Exakt. Vi är också från en annan stjärna ......

 • Körning SAAB är precis som att flyga 🙂

 • mig genast. hon hade böjt vid en fokuseringstid.

 • Hej Hans,
  där säger du något ...
  Hälsning
  André

 • Bra bil!
  Under 4 år och nästan 100.000km märkte jag aldrig att gastryckspjällen är integrerade i bakluckan!

Kommentarer är stängda.