SAAB News: SAAB-datum för året 2013

Saab är ganska levande och samhället är mer aktiv än någonsin! På sommaren kan du besöka ett Saab-möte varje helg, så stort är urvalet. Det är svårt att hålla reda på saker och ibland är schemaläggningen tyvärr inte optimal, så att två bra evenemang äger rum på samma datum.

Trollhattan 2010 Saab Festival i regnet
Trollhattan 2010 Saab Festival i regnet

Saab Festival Trollhättan

Det har varit tre långa år sedan vi kunde uppleva den sista festivalen i Trollhättan. För mig är det årets händelse, för atmosfären i händelserna i Saabs hem är alltid något väldigt speciellt. Även bakgrundsmusiken på dessa tre dagar, en mix av tvåtaktschatter och turbo ljud, finns bara på denna plats. Dessutom svenskarnas gästvänliga humör och den toleranta sammankomsten hos Saab-förare från alla nationer, vilket måste ha upplevts.

Trollhättan är evenemanget för Saabs älskare med fordon i alla år av byggande och alla bevarandestater. Oavsett om det är nytt bil skick eller tillbringat, är det välkommen, var Saab står på den. Festivalen med mycket Saab-framträdande börjar på 31. Maj och varar fram till 2. Juni. Eftersom hotell i Trollhättan alltid är bristfälliga, är det redan lämpligt att boka rum. Alternativt finns det också en rekommenderad campingplats.

Trollhattan 2010: Erik Carlsson är omgiven av fansen
Trollhattan 2010: Erik Carlsson är omgiven av fansen

Mötesplats: Saab Service Kiel

I år växer ett starkt deltagande från Tyskland fram. En rekommenderad resväg, inte bara för mig, leder över Kiel, där du kan börja på kvällen med Schwedenfähre i riktning mot Göteborg. Ankomsten till Sverige är nästa morgon mot 9: 00 PM, och körningen mot Saab-staden går över den nyligen utvidgade E45 i gott 90-minuter.

Samlingsplatsen för fansen är Saab Service KielDär vi är på morgonen på 30.5. möts. Till, blogger av Saabsunited, kommer också att finnas där, och hittills har två nya Saab 9-5 II sportkombinationer blivit tillkännagivna. Tillsammans kan vi gå ombord på 19: 00 klockan på Schwedenkai, tre kilometer bort, och börja nästa dag tillsammans mot Trollhättan.

Hemsida: Saabfestival Trollhättan

Trollhattan 2010: Saab med Saabo
Trollhattan 2010: Saab med Saabo

Sommarhelg och 36. Troll rally

Tyvärr överlappar tyvärr två datum här. Den traditionella troll rallyen av Saab vänner Erftkreis äger rum i år i Franconian Forest. Evenemanget går genom gränstriangeln i Upper Franconia - Thuringia - Sachsen och leder, utan tidsutvärdering, över 150 kilometer. Saab Friends Erftkreis organiserar denna rally på ett professionellt men ändå underbart okomplicerat sätt, där Saabs under alla år är välkomna.

Kostnaden för deltagande inklusive middag 45 € per person, anmälningsfrist är 30 mars. Mer information finns i vår dagbok.

Spa 2012: Internationell Saab i Belgien
Spa 2012: Internationell Saab i Belgien

Internationellt Saab Club Meeting

Förra året hade vi mycket roligt på International Saab i Belgien. I år får fansen en annan resa, för att den går till ön. Samtidigt firar de engelska Saab-vännerna den 50-åriga Club-årsdagen och är värd för 2. till 4. Augusti vid Wicksteed Park i Kettering det årliga internationella mötet. East Midlands är värt ett besök och mer information finns här.

Saab möter bayerska skogen

Att organisera ett möte är inte lätt. Matthias är väldigt passionerad och organiserade förra året sitt första Saab-möte i den bayerska skogen med flygande färger. Deltagarna i det första Saab-mötet i den bayerska skogen roar fortfarande om det när vi talar om förra årets evenemang. Uppföljaren kommer i år, och evenemanget i sydöstra är på väg att etablera sig som ett slutet av säsongshändelsen.

Matthias har många överraskningar till förfogande för de besökare som vi lämnar till honom att förråda. Jag säger bara så mycket: Deltagandet är värt, och även här bör bokningen ske ganska snabbt. Eftersom övernattningen stannar i Schnitzmühle är givetvis begränsade.

Mötet äger rum från 10. till 13. Oktober. Mer information och registreringsdokument finns här:

Tysk version      Internationell version

Naturligtvis var det inte allt, det är bara ett litet urval av årets aktiviteter. Mer Saab finns i vår kalender, som Mark alltid håller sig uppdaterad.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

 

 

5 tankar om “SAAB News: SAAB-datum för året 2013"

 • blank

  Tyvärr kan jag inte göra det i Sverige i år.
  Men tanken att kryssa till Trollhättan från kölen är stor.
  Dessa människor från Kiel är stora: hoppas du går med din mörka röda 9-4.
  Ha kul Jag hoppas att äta middag nästa natt.

 • blank

  Ett möte i Kiel skulle vara en bra sak! Var god följ idén!

 • blank

  SAAB är definitivt mer levande än under de senaste 10-åren

 • blank

  Hej Tom.

  Artikeln börjar med "Saab är ganska levande ...". Om du läser artikeln, som återigen var mycket välskriven, till slutet, vill jag ha följande korrigering: "Saab lever verkligen ...!" 😉

  Ha en trevlig dag

  Hälsningar från Oldenburg

  André

  • blank

   Jag ville inte vara för skrymmande med den första meningen ...

Kommentarer är stängda.