SAAB News: Inget deltagande i motorshow

I Trollhättan är du fortsatt beständig. Både Till och jag, och den lokala tidningen. Saab kommer inte att delta i någon bilutställning i år. Vilken synd och samtidigt minas min personliga önskan om 2013. Eftersom Saab-ägare helt enkelt inte har någon studie eller en presentabel, färdig tillverkad bil färdig.

Saab PhoeniX konceptbil
Saab PhoeniX konceptbil

En närvaro i Genève eller i Frankfurt skulle ha hållit intresset för varumärket levande eller stärkt och förkortat väntetiden. En studie skulle ha skapat önskningar, och den välvilliga pressen på det lilla, oväldiga varumärket skulle ha gett goda nyheter. Efter att Mikael Östlund redan hade avvisat oss förra veckan kom förnekandet i TTELA idag. Med det verkar det äntligen och vi kommer troligen att behöva leva med det, eftersom det saknas (fortfarande) i personalinfrastrukturen, utställningsstället och en presentabel studie.

Tidigare byggde Trollhättan prov och prototyper för GM-världen. Lokalt hantverk skulle vara där. Inriktningen för Saab 2.0 är dock tydligt på produktionslanseringen, som kommer att äga rum under hösten. Först plikten, sedan freestyle. Vid en tidpunkt kommer nya Saabs också att rulla in i tyska återförsäljare, och då accepterar vi det saknade mässans utseende. Du kan bara inte ha allt.

Text: tom@saabblog.net

Bild: Saab Automobile AB

12 tankar om “SAAB News: Inget deltagande i motorshow"

 • blank

  Det är synd, skulle inte vara ett stort ställe.
  En liten närvaro skulle göra Saab bra, 2011 var mycket besviken över att Saab avbröt IAA på kort sikt.
  Naturligtvis är omstart av produktionen i förgrunden, men en "Meet & Greet" för Saab -förare på IAA hade säkert varit trevlig.
  Nå då ses vi på IAA 2015!
  Så länge ...

 • blank

  Låt oss vänta på IAA Sept.2013.
  IAA är mycket viktigare, hela världen tittar på och jag är mycket säker på att vi hittar en liten SAAB-bås där.
  Och jag ser fram emot det här ögonblicket. Jag kommer att vara där.

  SG från kyrkor

  Klaus

 • blank

  Hej,

  Det är verkligen synd för oss fans att NEVS inte är representerad på en mässa i år. Men jag kan förstå det ganska bra. Vad vill du visa? En pimped up 9-3 II som ännu inte kan säljas inom EU på grund av juridiska problem (fotgängarskydd, utsläppsnormer, etc.)? Den tyska ”fackpressen” skulle slicka fingrarna igen och slita upp det i luften med njutning.

  Då tycker jag det är bättre att lugnt förbereda produktionen och sedan gå med en färdig produkt och eventuellt en förhandsvisning av en ny 93 i allmänheten.

  Hälsningar
  ded

 • blank

  Hej.

  Oavsett om det är så lätt för NEVS att organisera en monter på olika bilprogram, tror jag inte det!

  För vad ska du presentera där? För närvarande är det inte ens 100% klart om modifierade SAAB kommer att byggas från augusti ...

  Att visa de "gamla" Griffin -modellerna är inte heller vettigt, eftersom de inte ens har godkännande i EU (fotgängarskydd).
  "Värma upp" PhöniX från VM -eran och visa den igen är inte alls möjligt!

  Det som vore logiskt skulle vara mer att visa en förproduktionsmodell av 9-3NEVS, om 100% skulle vara klart att produktionen startar. För om inte, skulle det förmodligen vara värre för bilden än att helt enkelt ignorera mässorna!

  Dessutom uppstår frågan om vem som var ansvarig för mässans framträdanden tidigare? Endast företagets huvudkontor säkert inte! Visst var den nationella SAAB-filialen också starkt involverad på grund av den lokala allmänheten. Men de är inte tillgängliga på NEVS! Och om SAAB-delen kan ingå, eller om NEVS eller SAAB-delen vill ha det?

  Men som det brukade vara, vet Tom det bättre!

  Hälsningar från det stormiga Oldenburg

  André

 • blank

  SWAN har anklagats för att spendera en liten summa pengar på Genèveshowen med PhoeniX, och nu är det inte bra att NEVS inte planerar ett utställningsutseende i år.

  Jag tycker att vi borde vara tålmodiga (vilket vi kan göra väldigt bra) och vara glada om något händer på NEVS, till exempel idag där deras nya hemsida äntligen har gått online. http://www.saabcars.com

 • blank

  människor

  KJJ är inte så fattig att han inte ens kunde ha satt upp en liten informationsbod på mässan - kanske upptagen av 2 anställda!

  Dessutom skulle en cabriolet med ett snyggt utseende och en 9-3X Griffin (naturligtvis båda modellerna med det nya emblemet) ha varit meningsfull - jag tror inte mycket av denna förnyade totala motvilja hos NEVS. På mässor skulle du under tiden kunna ge bra information om de planerade aktiviteterna i Trollhättan och Quingdao - om implementeringen inte skulle hända 100% senare skulle det inte vara så illa heller. Åtminstone skulle SAAB äntligen ha vaknat igen för allmänheten med ett sådant havsutseende - så den långa sömnen fortsätter!

 • blank

  Jag tror att du skulle överskrida den tunna personalen, de borde tyst ta banden att springa. Sedan säljer vår SAAB-historia också enklare ;-). Håll fingrarna korsade. Eftersom 2011 eller så 😉

 • blank

  Ärligt talat för några veckor sedan var det inte ens klart om och hur det fortsätter.
  Jag tror att vi inte bör överdriva det med våra förväntningar och hoppas att banden kör igen. Låt all styrka i en bil som i en bås, om det lyckas så jämnt
  "AUTO BILD" skriv något positivt om en inte "rent" tysk biltillverkare !!! :O)

  • blank

   Jag ser det också. en efter en. Bara bilen dum bor ändå i en annan värld, precis som dagbrevet.

 • blank

  Jag kan förstå när jag är på mässor för tillfället avstår. Kostar mycket, bind upp många kontorsanställda under förberedelse och, enligt min mening, distrahera från huvudevenemanget: produktionsstart! Dessutom är bemanningsnivåerna vid NEVS kända för att vara ”tunna”. Bättre att få personal på banden (regionen runt Troll-City skulle vara glad!) Att komma närmare målet på sensommaren. När det går bra kommer pressen gärna att rapportera om "PhoeniX från asken"! Och återförsäljarna kan ALLA SAAB-Kd. Skriv och informera .... Det kommer säkert att finnas något annat! Våra SAAB är så säkra, ekonomiska och hållbara!
  Jag ser fram emot nästa långa resa i SAAB i slutet av veckan!

 • blank

  Jag tycker fortfarande att det är bra att du självklart fokuserar på kärnfrågorna:
  Bättre ta hand om framtiden först, driva starten på produktionen. Förhoppningsvis senare på året kommer det att finnas positiv press när de första bilarna lämnar fabriken.
  Ett mässans utseende skulle inte medföra mycket efter min mening:
  De anställda där skulle bombarderas med obehagliga frågor, ingen skulle ta SAAB på allvar på grund av att det inte finns någon produktion ännu. Alla skulle le trötta och tänka "Stort på mässan och ingenting efter det ..." Det här var alltid VM: s metoder: Rush off, mycket tjafs om allt och sedan händer det inte så mycket.

  Jag tycker att det är bra om du börjar långsamt, allt med mycket eftertanke och när det är klart, rulla de första produkterna ur hallarna, för att betona det hela det kommande året genom massiv reklam, mässor etc. - det verkar nordiskt coolt, övervägande och seriös!

  • blank

   Väl sagt håller med din åsikt.

Kommentarer är stängda.