Om Jack, Jim, Johnnie och Joe

Reader bidrag från Gerd

För att förstå det med namnet, kanske jag måste säga i förväg att en SAAB inte bara är en bil utan en familjemedlem. Den gröna 9000 CSE är den längsta med oss. Det var den sista 9000, som jag fick 1998 i Kiel fortfarande ny och som är upp till idag måttstocken. I norr säger man "passar som en andra hud". 2002 fick en 900 II konvertibel från 1997, vilket är roligt och tidlöst.

Tillåt: Joe - aka Saab 9000
Tillåt: Joe - alias Saab 9000

Vår dotter växte upp i 9000er. Redan vid utseendet av barnsätet släppte hon ingen och så kom bakom ofta kallat "AAB - AAB", med "S" fungerade det inte i början. Hon såg oftast mer än mig.

När 9-5 1997 introducerades fanns det en mycket trevlig händelse på återförsäljaren LaFrentz, Den lilla flickan var naturligtvis med. Två 9-5 under vita tyg stod i hallen. När bilarna avtäcktes efter ett tal, hade jag den lilla flickan kom ut för säkerhets skull på mina axlar och den tidpunkt då den första 9-5 under duken var en entusiastisk skrik (som i Teeniepopkonzert) över mig genom hallen. Förståarna såg mig överraskad - bara en riktig fan.

Under tiden har den lilla tjejen blivit en ung dam som letade efter en SAAB på internet i fjol i maj. En 9 3 I från 1998, 1. Hand 185TKm och väldigt mycket billigt. Jag var skeptisk i början, men sedan han stod i närheten lät jag mig flyga för inspektion och provkörning. Vi tog det med oss ​​genast. Jag insåg inte att priserna för 900 II / 9-3 I då var i källaren. Nu har han redan passerat 8000 Km utan problem.

Sedan det fanns tre, måste namn komma. Pappa gillar att dricka ett glas whisky, men är inte inställd på en variation. Så vår dotter förlät sina namn: Jack (-Daniels deras 9-3), Jim (-Beam, konvertibla) och Johnnie (-Walker den 9000), kort-Jack, Jim och Johnnie.

Det är Jack
Det är Jack

Han har ingen turbo, men är väldigt bekväm och kör väldigt tyst, vår dotter älskar hennes Jack. Jag har själv letat efter en andra 9000 CS under lång tid. Antingen en AERO eller årsdag att lägga undan. Tyvärr gratulerar prisförhållandet i dessa sällsynta kopior långt ifrån varandra och jag hittade ingenting.

I början av januari tittade jag på en 9000 CS av 1997 med 170TKm nära, jag trodde det var en reservdelsbutik för Johnnie och han såg vid första anblicken också. Carelessly sätta i ett hörn och snuskig som ett gammalt jordbruksverktyg - 950 €! Tyvärr tog jag inte bilder av det ursprungliga tillståndet eftersom jag inte hade aning om hur det gick vidare.
Jag fick nyckeln och tittade igenom allt grovt, ämnet och tekniken gjorde inget dåligt intryck alls. Några dagar senare gick jag tillbaka med min fru, fyra ögon ser mer och kvinnor ser olika saker.

Joe: Motorrum
Joe: Motorrum

För en provkörning har min fru satt tidningar på platsen, så mycket för vårdtillståndet inuti. Utanför såg det inte bättre ut. Men i närheten var det en biltvätt och se, en intakt kropp kom till ljuset. Tekniken sprang runt förutom några småbitar och service var allt 10TKm gjord, ny utlopp, nya däck - delarna täckte priset enkelt. För säkerhet, snabbt på scenen. Villkoret nedanifrån är perfekt för åldern.

Joe: Inredning
Joe: Inredning

Så vi tog honom först med oss. Min fru körde hem och sa sedan, "Det går bra". Vi stod framför det i vårt garage och var osäkra på vad vi skulle göra med honom nu. Sätt vår son i en lada som reservdelsbutik, vars BMW sakta går sönder, men han är inte en SAAB-fan, eller ... Jag började rengöra den ordentligt och den första dagen blev det klart att det skulle stanna hos oss och heter nu JOE (utan whisky). Efter tre dagar hade jag avslutat och polerat Joe tillräckligt för att göra den lämplig för dagsljus igen.

Första "utrullning". Det var en överraskning när du såg det ursprungliga skicket och Ambassador Blue går bra med 9000. Trevligt är också fälgarna med den stora mamma som Radnarbenverschluß.

Saab familj: Joe, Johnnie, Jim
Saab familj: Joe, Johnnie, Jim

Tekniken gör ett gott intryck och fungerar, förutom torkarmotorn till höger. Att byta är inte en stor sak. Nu kan du komma in utan skyddskläder, interiören är väl bevarad.

För april kontrakt löper ut säsongen märke Jim och Johnnie är tillflykt. Jag har en ändrings flagga för 9000er, ADAC ger mycket bra erbjudanden. Sedan finns det en körrapport. Jag är säker på Joe snart skulle vara borta i återhämtning, om han hade varit där längre och precis som det såg ut. 9000er körning är nu säkrat under lång tid. Men han är verkligen den sista gamla SAAB vi antog!

Text och bilder: Gerd för saabblog.net

11 tankar om “Om Jack, Jim, Johnnie och Joe"

 • blank

  "Men han är verkligen den sista gamla SAAB vi adopterade!"

  Är du säker?
  "Även om du tror att det inte finns mer utrymme så kommer det fortfarande en Saab någonstans ifrån"
  (Jo, även sugde Saab bump mindre än det här rimet)

  Ha kul med flottan - varför har 9000 CS fortfarande en AU-klistermärke på registreringsskylten (fram)?

  • blank

   Han hade inte blivit tillåtet ännu och jag hade lagt en gammal på den så att den övergripande bilden är korrekt och de tomma hållarna stör inte.

   • blank

    Kan du fråga hur mycket din 98er 9000 har kört?

    • blank

     Han har ”bara” 186 902 km, eftersom 11 Cabrio tog bra 80 XNUMX km från honom på XNUMX somrar. Jag använder den även till jobbet på sommaren för att den bara är kul. De två ska gå i pension nu och Joe ska ha en arbetsbil.

 • blank

  Tack för lyckönskningarna. När det gäller "pressen" att fatta ett beslut på morgonen, så är det alltid ett bra resultat, de är alla roliga - som ni vet!

 • blank

  Även om jag är en SAAB 901-fan, rapporterar det här om 9000-talet bara att jag är glad! Grattis till dig Gerd! Jag ska precis övertyga en vän till mig om SAAB 901 eller 902 / 9-3 jag ...

 • blank

  Det blå ser riktigt bra ut! Mina gratulationer. Skriv inte alltid sådana rapporter, det väcker bara våra konsumtionsönskningar igen ...

 • blank

  Mycket känsla i 9000, han är en underbar bil, han kommer att ge dig mycket nöje. Bra resa.

 • blank

  Grattis till fyndet och ha alltid en säker resa! (Med så många nyckelval börjar "pressen" att fatta ett beslut redan på morgonen...) Ha kul med SAABinen!
  Hälsningar från norr

 • blank

  Mycket fin rapport, en vacker 9000. Ha kul med Joe!

 • blank

  Jag behöver en näsduk först ...: o)

Kommentarer är stängda.